F.X. Mayr kuren

F.X. Mayr kuren

Fastan som renar kroppen från toxiner och hjälper matsmältningen

Hälsosamma F. X. Mayr kurer för att regenerera kroppen

Kicka igång semestern med F. X. Mayr kuren

F.X. Mayr kuren

F.X. Mayr kuren är en metod att avgifta och hälsofasta, som har fått sitt namn efter dess uppfinnare Franz Xaver Mayr (1875-1965). Mayr var kurläkare i Steiermark, Karlsbad och Wien. Kuren är också känd under namnet "mjölk- och bröd-dieten". Fastakuren rensar kroppen från toxiner och stödjer tarmens matsmältning. Följder av långa tarmsjukdomar är störningar i metabolismen, diabetes, reumatism, artrit, gall- eller njursten, organ-infarkt och i det värsta fall kan man även drabbas av cancer. Kurens mål är att fullständigt återställa matsmältingen. F. X. Mayr kuren återställer även kroppens syra- och bas-balans.

Vad händer under en F. X. Mayr kur?

Kuren sker enligt 3 principer:

  • Skoning: Förbererande fas; här börjar man med att fasta. Fastningen ska skona och minska belastningen av matsmältningstrakten. Detta stödjer tarmens utrensning.
  • Utrensning: Nu börjar den egentliga kuren. Under denna fas börjar man med att rensa ut slaggprodukter för att stödja avgiftningen. På morgonen intas natriumsulfat och magnesiumsulfat. Din kropp behöver mycket vätska, därför dricker man örtteer eller mineralvatten.
  • Lärande: Kroppen måste långsamt vänja sig vid att äta igen. På morgonen äter man lite bröd. Varje bit äts långsamt och omsiktigt. Med en liten mängd av mjölk sväljer man brödbitar. Genom denna monotona föda hjälper man kroppen att smälta naturlig kost fullständigt. Man dricker inte under maten utan före maten. Speciella massage av magen stimulerar matsmältningen.

Alla våra hotell för din F.X. Mayr kur

Gör din kropp något gott - boka idag!