Hälsoresor utomlands

Hälsoresa utomlands

Upplev en avslappnande semester i nya omgivningar

Upplev olika hälsoresor i vackra, exotiska miljöer - något för varje behov!

Hälsoresor utomlands

Hälsoresor? Vad betyder det egentligen? För oss betyder det helt enkelt att man unnar sig en stund för sig själv, men, beroende på vilket land du åker till kommer en hälsoresa att betyda helt olika saker. Hos oss hittar du alla möjliga länder och alla möjliga hälsobehandlingar. Här är ett urval av våra hälsoresor.

Radon- & svavelkur

I Tyskland och Polen t.ex. använder man radon -& svavelkurer för att lindra och motverka smärtor, som en slags smärtlindring. Radon är en radioaktiv ädelgas som finns i bara några få regioner. Den används antingen som dryckeskur eller som badkur. Radon går igenom huden och stannar i kroppen i flera timmar. Enligt forskningen har radon en positiv effelt på reumatism. Dessutom har det en lugnande effekt, du slappnar av och dina tankar snurrar inte lika snabbt. Effekterna av en radonkur är långvarig och kan kännas av även efter flera månader.

Alla hotell med radon & svavelkurer>>

Thalassoterapi

I grekland är lerbad en urgammal hälsotrend. Thalassoterapi med lera passar extra bra för alla som lider av psoriasis eller andra hudsjukdomar. En lerinpackning kan också hjälpa vid besvär med reumatism.

Denna terapi passar även för personer som vill inrikta sig på viktminskning, avgiftning och föryngring. Leran är rik på mineralier, vitaminer, proteiner och aminosyror.

Alla hotell med thalassoterapi>>

Döda Havet

Döda havet är känt för sitt saltrika vatten som tyvärr inte kommer finnas längre om några år. Passa på och upplev magin av detta mineralrika vatten nu! De flesta vet redan att det är omöjligt att sjunka i vattnet - men det är även lika omöjligt bränna sig i solen på grund av omgivningens låga höjd. Döda havet har även otroliga hälsoeffekter som påverkar andningen positivt, motverkar astma, neurodermitis, psoriasis, artros, artrit, reumatism och fibromyalgi.

Alla terapier vid döda havet>>

Termalkur

Klassiska bad i Ungern har besökts sedan romartiden. Med sitt hälsorika termalvatten är en termalkur lindrande och botande mot sjukdomar och smärtor. I Budapest finns ett 50-tal termalbad och i hela Ungern finns numera mer än 1300 termalkällor, som erbjuder uppehåll med läkande behandlingar för dig och din kropp. En speciall sevärdhet i Ungern är Europas största termalsjö som ligger i Bad Héviz. Med sina fantastiska grottor och andra underjordiska källor där vatten cirkulerar är ett besök i Bad Héviz också attraktivt för naturälskare.

Alla termalkurer i Ungern>>

Ayurveda

Ayurveda i Indien är en annan hälsosam upplevelese för din kropp och även ditt inre välbefinnande. Ayurveda är 5000 år gammal och praktiseras fortfarande i Indien. Ayurvedaläran menar på att en människa måste vara i balans med sig själv och sin kropp. Det finns tre krafter: pitta – solen, kapha – månen, vata – vinden som alla finns inom oss. Är en av krafterna för dominant kan sjukdom uppstå, och även mentala problem som kan leda till fysiska sjukdomar. En ayurvedaresa innebär också en speciell diet som utformas enligt din dosha, samt meditation, yoga och speciella ayurvediska behandlingar.

Alla ayurveda resor till Indien>>

Våra populäraste hälsoresor

Vart ska din hälsoresa gå? Hitta ditt drömhotell hos SpaDreams!