Qigong & Tai Chi

Lungna och harmoniska resor som ger inre ro och stärker din balans

Våga prova på en aktiv semester

Vad är Qigong och Tai Chi?

QiGong är ett samlingsnamn för alla de traditionella kinesiska metoder som genom meditation och rörelseövningar påverkar människans Qi. ”Qi” betyder "livskraft" och har utvecklats parallellt med den kinesiska medicinen under tusentals år. Tai Chi är en undergrupp och ingår i det större begreppet Qi Gong. Tai Chi och Qi Gong kallas ibland för kinesisk yoga 

Qigong-träningen innehåller mjuka, dansliknande rörelser och en andningsteknink där du andas med magen. Det finns olika positioner som utföras som en långsam dans. Rörelser är lungna och harmoniska och ger inre ro, löser spänningar och styrker din balans. Rörelserna har inte utformats för att bränna kalorier eller höja pulsen. Istället är både tai chi och qi gong är kampsporter som kan hjälpa din omsättning och balans. Upplev de milda flödande, rörelserna med Tai Chi och jobba igenom hela kroppen med en mild och avkopplande träning. 

Säg adjö till svettningat, pustande och flämtande andetag. Säg hej till att känna dig cool, lugn, utvilad och full av energi. Andingsövninger i tai chi är taotiska andningsövningar för att kontrollera kroppen inifrån. Tai chi kallas också för skyggboxning och är en mer rörlig form av quigong, men båda har mycket gemensamt. Övningarna utövas i det fria vanligtvis. 

 Sugen på en aktiv semester? Spana in våra vandrings resor, yogaresor, pilates resor eller varför inte prova på boot camp?

Din expert Isabella Jainz

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Hitta det perfekta hotellet för din aktivsemester här!