Qigong, Tai Chi & Yoga

Lungna och harmoniska resor som ger dig balans

Våga prova på en aktiv semester

Vad är Qigong och Tai Chi?

Qi gong, tai chi och yoga

Qi gong är ett samlingsnamn för alla traditionella kinesiska metoder som genom meditation och rörelseövningar påverkar människans Qi. ”Qi” betyder "livskraft" - och att stärka livskraften har varit något som har utvecklats parallellt med den kinesiska medicinen under tusentals år. Tai Chi är en typ av qi gong och kallas ibland även för kinesisk yoga 

Qigong-träningen innehåller mjuka, dansliknande rörelser och en andningsteknink där du andas med magen. Det finns olika positioner som praktiseras som en långsam dans. Rörelserna är lungna och harmoniska och ger dig inre ro, löser spänningar och stärker din balans. Denna typ av motion har inte utformats för att bränna kalorier eller höja pulsen. Istället är både tai chi och qi gong kampsporter som kan hjälpa din ämnesomsättning och balans. Upplev de milda flödande, rörelserna med Tai Chi och jobba igenom hela kroppen med en mild och avkopplande träning. 

Säg adjö till svettningar, pustande och flämtande andetag. Säg hej till att känna dig cool, lugn, utvilad och full av energi. Andingsövninger i tai chi är taotiska andningsövningar som kontrollerar kroppen inifrån. 

Tai chi kallas också för skyggboxning och är en
mer rörlig form av qi gong, men båda har mycket gemensamt. Vanligtvis praktiserar man qi gong och tai chi utomhus, helst i naturen. 

Har du blivit sugen på en aktiv semester? Spana även in våra vandringsresor, yogaresor och pilatesresor. Eller varför inte prova på boot camp?

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra mest omtyckta resor

Hitta det perfekta hotellet för din aktivsemester här!