Spahotell på Mallorca

Spa-semester på en paradisisk ö

Utmärkta spahotell i drömlik natur

Wellness på Mallorca är en speciell typ av wellnessupplevelse: på morgonen vaknar du upp med ljudet av havet och efter en dag full av vila och avkoppling kan du njuta av solnedgången på stranden.

Ett spahotell på Mallorca erbjuder inte bara utmärkta spabehandlingar utan också ett fantastiskt läge mitt i den spanska öns vackra natur. Förutsättningarna för att koppla av från vardagen kunde inte vara bättre.


Upptäck våra bästa spahotell på Mallorca

Vad kännetecknar ett spahotell på Mallorca?

Med sina vita sandstränder, dolda vikar och drömlika berg är ön Mallorca ett populärt resmål för turister från hela världen. Det är därför inte förvånande att det finns många wellnesshotell i det spanska semesterparadiset.

I de högre prisklasserna hittar du lyxiga 4- eller 5-stjärniga wellnessresorter med omfattande bastuområden, toppmodern inredning och ett utbud av spabehandlingar som inte lämnar något att önska. Men du behöver inte nödvändigtvis boka din wellness semester på Mallorca på ett hotell med 5 stjärnor för att verkligen koppla av. Mindre spahotell och fincas har ofta sin egen charm och lockar med en mysig atmosfär.

Oavsett prisklass kan du vanligtvis förvänta dig en bastu och en simbassäng eller pool som grundutrustning på ditt spahotell på Mallorca. De flesta wellnessresorter har också en skönhetsavdelning för kosmetiska behandlingar.

Vissa boenden har också en viss tematisk inriktning: Kombinera till exempel ditt wellness retreat på Mallorca med golf direkt vid havet, gå dykkurser eller vandra i bergen.

Filtrera efter populära kännetecken & faciliteter

De bästa spabehandlingarna och -programmen på Mallorca

Yogakurser

Många spahotell på Mallorca erbjuder professionella yogakurser i sina egna studior. Den indiska rörelsefilosofin är särskilt känd för sin avslappningsfrämjande effekt och rekommenderas av läkare för att stärka den fysiska hälsan och förebygga sjukdomar. Det idylliska mallorcanska landskapet erbjuder optimala förutsättningar för att fördjupa sig i yogans andliga värld – låt dig övertygas om yogans välgörande kraft under din wellness-semester på Mallorca!

Wellness massage

Massage ingår i nästan alla wellnesspaket. Det finns en bra anledning till detta: denna spabehandling lindrar spänningar och bidrar förutom till fysiskt välbefinnande även till mental avslappning. Massage finns i många olika former. Du kan till exempel unna dig en romantisk stund med en parmassage eller helt enkelt låta stressen smälta bort med en massage med varma stenar.

Sammanställ din spa semester på Mallorca själv

      

 

 

 

 

                        

De 3 vackraste platserna för en wellness minisemester på Mallorca

Camp de Mar

camp de mar, klart vatten, blå himmel, kusten

Camp de Mar är en lugn semesterby som är populär främst på grund av sitt läge i en skyddad vik. Kan det finnas en bättre plats för avkoppling än sandstranden i Camp de Mar, skyddad av höga klippor? Här hittar du förstklassiga wellnesshotell med exklusiv atmosfär. Camp de Mar är den perfekta destinationen för lyxälskare som söker en avkopplande oas. Bukten är också perfekt för snorkling och dykning på grund av de unika undervattensformationerna.

Montuiri

Montuiri, mediterran byggnad med blommor och planter

Montuiri är också känt som det ursprungliga Mallorca. Inlandskommunen är omgiven av gröna klippor och skuggiga palmer och inspireras av historiska gränder och ursprunglig arkitektur. Här kan du uppleva wellness på Mallorca i en traditionell finca.

Regionens vackra landskap bjuder in till avkoppling både sommar och vinter och erbjuder även många vandringsmöjligheter.

Portals Nous

Portals Nous, segelbåtar vid solnedgång

Klippiga vikar, karibiskt blått vatten och stränder med lugna vågor väntar på dig i Portals Nous. Staden i sydvästra delen av ön är populär bland semesterfirare eftersom den ligger direkt vid havet och har en vacker småbåtshamn.

Några av de bästa spahotellen finns i regionen, som kännetecknas av en glamorös livsstil. Om du vill skämma bort dig själv med en lyxig semesterresa är det här stället att vara på.

De topp 3 sevärdheterna för din wellnessresa till Mallorca

Katedralen i Palma

Katedralen i Palma vid vattnet

I öns huvudstad Palma de Mallorca kan du besöka den berömda katedralen i Palma. Detta mästerverk av arkitektur kombinerar olika arkitektoniska stilar från gotik till jugendstil. Katedralen ligger direkt vid havet och erbjuder en drömlik syn även på natten tack vare den färgglada belysningen.

Cap Formentor

Cap Formentor på Mallorca

På Mallorcas nordligaste punkt ligger halvön Cap Formentor, som i folkmun kallas "vindarnas mötesplats". På udden finns flera spektakulära utsiktsplatser som är värda ett besök, särskilt vid soluppgång eller solnedgång. Det finns också en fyr i slutet av klippan, som är symbolen för Cap Formentor.

Castell de Bellver

Solsken, palmträd och fina byggnader i Palma de Mallorca

Castell de Bellver-fästningen lockar många besökare från hela världen på grund av sin unika runda form. Slottet ligger drygt hundra meter över havet och tornar upp sig över Palma de Mallorca. Förutom den eleganta arkitekturen kan du också beundra den fantastiska utsikten över Palmabukten.

De bästa utomhusaktiviteterna på Mallorca

Vandring i Serra de Tramuntana

två lyckliga kvinnor på bergstoppen efter vandring på Mallorca

Bergskedjan Serra de Tramuntana sträcker sig över den nordvästra delen av ön. Denna karakteristiska region utforskas bäst på en av de många vandringslederna. Rutter av varierande svårighetsgrad tar dig förbi gamla olivträd och avskilda kloster, längs branta klippor och till idylliska utsiktsplatser över Medelhavet.

Båttur till drömlika vikar

Kvinna i baddräckt på båttur omkring Mallorca

Det är inte alla Mallorcas naturliga pärlor som ligger inom gångavstånd. Om du vill upptäcka orörda stränder rekommenderar vi en båttur till öns vackra vikar. På så sätt kan du uppleva öns skönhet på ett avslappnat sätt utanför de upptrampade vägarna.

      

 

 

 

 

                        

Alla spahotell på Mallorca på ett ögonkast

FAQ – Våra tips för din perfekta spasemester

Vilken är den bästa tiden för en wellness semester på Mallorca?

Under våren och sommaren lockar Mallorca med långa soliga dagar och behagliga vattentemperaturer. Badsäsongen pågår från juni till oktober och då är det oftast det bästa väderläget. Men för dem som vill fly från det hektiska livet hemma och som inte avskräcks av ett mer ombytligt klimat rekommenderas en vistelse utanför säsongen.

För vem lämpar sig ett wellnesshotell på Mallorca?

En vistelse på ett spahotell på Mallorca ger dig möjlighet att lämna vardagen bakom dig och njuta av skön avkoppling. För förälskade par är detta idealiska förhållanden för att skämma bort sig själva med en romantisk semesterresa. Men en spasemester på Mallorca är också en bra idé för nära vänner som vill unna sig lite tid tillsammans eller för singelresenärer.

Hur lång bör en spa semester på Mallorca vara?

Ofta räcker det med en enda wellnessdag för långvarig avslappning. Men för att resan ska vara värd att göra rekommenderas en vistelse på minst 2 nätter och 3 dagar, t.ex. som en del av en wellnesshelg. Om du tar längre tid på dig kan du njuta ännu mer av öns naturliga skönhet och hotellets wellness erbjudanden.

Vad kostar en wellness minisemester på Mallorca?

En wellnesshelg med frukost på en spaanläggning kan ordnas från cirka 90 euro per natt.

Hur kan jag spara pengar när jag bokar min wellnessresa?

I regel rekommenderar vi att boka tidigt för att få de bästa wellness deals. Men de som bestämmer sig med kort varsel kan ofta spara pengar med en last minute bokning.

När är en spa semester på Mallorca särskilt trevlig?

Det beror på din smak. Om du vill komplettera din wellness-semester med utomhusaktiviteter bör du välja våren, eftersom temperaturen då är lämplig för sportaktiviteter. På sommaren kan du förvänta dig solsken och badglädje, medan hösten bjuder på lite mer lugn och lägre temperaturer i inlandet. På vintern blir det kallt, men det är också den tid då öns mandelträd blommar.

Vad ska jag tänka på när jag väljer ett lämpligt spahotell?

Spahotellen på Mallorca har olika nivåer av komfort, så du bör se till att wellnesserbjudandet är vad du söker. Du bör också fundera på om du föredrar ett lugnt läge i inlandet eller en livlig strandmiljö.

Sammanställ den passande spasemestern på Mallorca nu