Health Spa Hotels Karlovy Vary Czech Republic

Spahotell i Tjeckien

Effektiv medicinsk & wellness terapi på vackra platser

Letar du efter ett medicinskt spa- och wellnesshotell i Tjeckien? Då har du kommit till rätt ställe. SpaDreams har ett brett utbud av spahotell och hälsoprogram i Tjeckien, noggrant kuraterade efter över 40 års hotellpartnerskap.

Våra 4 populäraste erbjudanden för spahotell i Tjeckien

Våra populäraste program på medicinska spahotell i Tjeckien

Komplexa hälsokurer - Dessa program fokuserar på bra helande behandlingar som föreskrivs i enlighet med individuella behov och mål för varje gäst. Varje terapiprogram är därmed unikt och skräddarsytt med element från hydroterapi, balneoterapi, fysioterapi, avancerad medicinsk diagnostik och avkopplande medicinska wellnessbehandlingar. Dessa paket är bra för allmänt välbefinnande eller för att hantera avancerade medicinska tillstånd.

Vitalitetssemester - enkla men underbart avkopplande semestrar i de vackra miljöerna i de charmiga tjeckiska kurorterna. Perfekt för att ladda dina batterier och njuta av naturen.

Semester med specialdiet - Perfekt för att starta en hälsosammare livsstil, prova en ny fastemetod, att detoxa kroppen eller gå ner i vikt. Både experter och nybörjare kan hitta ett lämpligt dietprogram med professionell rådgivning från kunnig personal.

Säsongsemester - Njut av den magiska julsäsongen med den förtrollande atmosfären, snöiga landskap och äkta julevenemang, mat och traditioner.


Våra populäraste spahotell i Tjeckien

Om du redan vet att du vill boka ett spahotell i Tjeckien, använd denna sökmotor för att få alla tillgängliga erbjudanden och filtrera dem efter dina personliga preferenser. På detta sätt kan du enkelt hitta och boka det bästa spahotellet för dina behov.


De tjeckiska spahotellens historia

Slappna av, föryngra, återhämta dig

Gäster och hälsosemesterfirare från hela världen har besökt Tjeckien för sina wellnesshotell och spahotell med helande mineralvatten sedan redan på 1100-talet. Våra tjeckiska hälsospahotell ligger i charmiga kurorter med helande termalkällor som ger en perfekt naturlig miljö för avkoppling, föryngring och återhämtning.

För dig som vill rikta in sig på ett specifikt hälsoproblem rekommenderar vi en av våra många populära medicinska spa i Tjeckien. Alla de bästa medicinska spaen i Tjeckien använder sig av de individuella källorna som är specifika för deras platser. Dessa inkluderar radium, magnesium, järn, kalcium och kol, i olika mängder, och kan därför användas på specifika hälsoproblem. I Jáchymov och Teplice åtnjuter besökarna terapi med radon, ett naturligt förekommande radioaktivt material med ursprung i källorna. Och i den böhmiska spa-triangeln väntar Karlovy Vary, Mariánské Lázně och Františkovy Lázně med hundratals olika källor med mineralvatten att välja mellan. Klicka här för att lära dig mer om de vackra och varierade kurorterna i Tjeckien och deras respektive mineralvattenkällor.

Komplexa hälsokurer

Kunderna upplever ofta att dessa mineraler och element absorberas mycket lättare genom att dricka eller bada i källvattnet än att ta de klassiska tillskotten. Det typiska hälsopaketet kallas "komplex hälsokur", som kommer att skräddarsys vid ankomst till spaet för alla specifika hälsoproblem du vill rikta in dig på.

Alla erbjudanden för komplexa hälsokurer i Tjeckien

Medicinsk expertis i Tjeckien

Våra tjeckiska spahotell är 100% fokuserade på program för läkning och välbefinnande. Traditionella terapier uppdateras året runt med nya resultat utan att förlora den kunskap som har traderats i generationer. Tillsammans med högt kvalificerade läkare och terapeuter i terapiavdelningarna är de tjeckiska hälso spahotellen unika och underbara.

Naturlig källa spahotell Tjeckien
Källvatten för "komplexa hälsokurer"
Spahotell i Mariánské Lázně i Tjeckien
Mariánské Lázně

Badhus i Tjeckien

På våra badhotell i Tjeckien är badhusen ofta utformade efter romerskt förebild och uppväntar med olika inomhuspooler, ångbad och bastur.

Dessutom finns det även större badhus i Tjecken, i form av stora aquaparker med ett flertal olika pooler och nöjesområden så att dessa hotell också är lämpliga och roliga för barn. Förutom poolerna finns här också bastuområden och romerska bad samt ett brett utbud av spabehandlingar som massage, olika bad och skönhetsbehandlingar.


Tjeckiens rika kultur och vackra natur

Tack vare ett långt arv är spa resorter i Tjeckien ofta ikoniska och traditionella byggnader, med magnifik art nouveau eller imperialistisk arkitektur. Vissa hotell har till och med varit inspelningsplats för berömda Hollywood-filmer. Beläget bland den vackra naturen som landet har att erbjuda, från gröna bergskedjor och skogar till sjöar och dalar, är hotellanläggningarna här verkligen något speciellt. Med gyllene höster, varma källor och somrar och vita filtar av snö på vintern är Tjeckien perfekt att besöka året runt.

En av våra favoritaspekter på kurorterna i Tjeckien är det stora utbudet av kulturevenemang som erbjuds. Hela året finns det konserter, festivaler, danser, föreläsningar om hälsa, utflykter till närliggande platser och under jul och påsk finns det galamiddagar och baler. Våra hotell förbereder också aktiviteter för gäster utan bil, till exempel bussresor eller evenemang inom hotellet eller inom gångavstånd. Kurorten Karlovy Vary är till och med hem för en internationell filmfestival som äger rum varje år på sommaren.

Kurorten Karvoly Vary i Tjeckien
Karlovy Vary

Tjeckiskt kök eller detox diet?

Wellness handlar om att må bra – kropp och själ. Så om detta nu innebär att du njuter av det rika tjeckiska köket eller goda detoxmåltider, det är upp till dig. På hälso spahotell här kan du njuta av det traditionella böhmiska köket, som mustiga grytor gjorda med svamp från närliggande skogar, äppelstrudel, söta nudlar och tjeckiskt Pilsner-öl. Lätt och hälsosamt kök är också tillgängligt och du kan begära en specialdiet. Låt oss bara veta i kommentarerna till ditt bokningsformulär om du vill ha en kalorifattig och lågfett diet eller om du äter glutenfritt, mejerifritt, vegetariskt eller veganskt. Det finns en perfekt diet för alla!

Alla erbjudanden för detox-program i tjeckiska kurorter


Resetips – Boka ditt drömspahotell i Tjeckien

Med relativt låga priser är även de bästa medicinska spaen i Tjeckien mer överkomliga än deras västeuropeiska motsvarigheter. Upptäck de bästa spaerna i Tjeckien nedan och boka idag!

Våra resetips för semester i kurorter i Tjeckien:

 • Det mest praktiska sättet att resa till Tjeckien är med flyg.
 • Transfern från Prag kan vara ganska långa resor, men kollektivtrafiken i Tjeckien är mycket prisvärd, bekväm och erbjuder ett utmärkt sätt att se landet på vägen till hotellet. Överväg att boka ett tåg till din kurort.
 • Tjeckien är särskilt vacker vid vissa tider på året. På sommaren är landet en livlig grön medan det färgbytande lövet på hösten målar landsbygden i glödande nyanser av guld, orange och röd. På vintern hittar du ett förtrollande vinterunderland när det snöar.
 • Festivaler och fester är en del av den lokala charmen. Överväg att besöka under en av dessa festligheter, till exempel Karlovy Varys internationella filmfestival eller en av de många festivalerna för klassisk musik.

Hur du kan spara pengar på din spasemester i Tjeckien

 • Boka paket för medicinsk wellness eller hälsokurer istället för att boka individuella behandlingar på plats. Det här är paket som vi har satt ihop med våra hotellpartner för att erbjuda dig den absolut bästa valutan för dina pengar.
 • Boka i god tid. Många hotell har specialerbjudanden för tidig bokning på deras vistelser och paket, så att du kan spara mycket pengar helt enkelt genom att göra en tidig bokning.
 • Försök att ta tåget istället för den dyrare flygplatstransfer. Du får inte bara chansen att se det pittoreska landskapet och städerna i Tjeckien, utan de flesta hotell erbjuder en gratis eller mycket prisvärd transfer från den lokala tågstationen.
 • Har du funderat på att resa under lågsäsongen? Tjeckien är särskilt populär på sommaren och hotellen höjer sina priser i enlighet därmed. Det är lika vackert och charmigt under hösten och vintern, men priserna tenderar att vara lägre. Försök att kombinera detta med en tidig bokning för att spara ännu mer!
Kort på Karlovy Vary på sommaren
Mariánské Lázně på hösten hälsobrunn

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

spadreams logo

5 element av komplexa hälsokurer


Se alla hälso spahotell i Tjeckien


Du kanske också är intresserad av

 

Andra gäster planerade även att resa till

10 skäl att boka med SpaDreams

 • Brett hotellutbud
 • Bästa prisgaranti
 • 99% nöjda kunder
 • 40 års erfarenhet
 • Expertråd
 • Personlig semester
 • Enastående kvalitet
 • Support från Start till Slut
 • Dataskydd
 • Senaste resetrender