Amal Tamara
FIRST CLASS

Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Mannanchery
NABH-certifierat Ayurvedasjukhus
Autentisk Ayurveda med lång tradition
Konsultation före ankomst och efter avresa
Till erbjudandena

Autentisk Ayurveda med lång familjetradition i ett NABH-certifierat Ayurvedasjukhus

Amal Tamara erbjuder det bästa av allt som krävs för en autentisk Ayurveda-upplevelse. Från expertmedicinsk vård och personanpassade program och dieter, kombinerar detta Ayurvedacenter en perfekt atmosfär, boende och kulturella aktiviteter som lovar varje gäst en transformativ upplevelse.

Populära attribut

Gratis WiFi
Lugnt område
Vid en sjö
Adults Only
Mitt i naturen
Ayurv. mat enligt doshatyp
Nyhet i programmet
Fritidsprogram

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Klassisk Ayurvedakur

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 14 254 kr

Amal Tamara i detalj

Ditt Ayurvedaresort

Upplev autentisk Ayurveda med utsikt över Vembanadsjön i Amal Tamara, beläget i den varma kustregionen vid Alappuzhas (Alleppey) backwaters, även känd som Österns Venedig. Ett team av Ayurvedaläkare och terapeuter säkerställer en helhetsupplevelse som möjliggör en förändring i livskvalitet. NABH-certifieringen av Amal Tamara garanterar gästerna en hälsoresa som är utformad enligt de högsta standarderna när det gäller personal, gästvård, säkerhet och läkemedelshantering. Familjen bakom Tamara härstammar från en rad läkare som har praktiserat Ayurveda sedan tidigt 1900-tal. Det varma och genomtänkta boendet erbjuder privatliv och komfort, med tre rumskategorier att välja mellan: Astha-, Ekta- och Idha-rum.

Läge & Omgivning

Alappuzha, även känd som Alleppey, är en kuststad i delstaten Kerala i sydvästra Indien. Staden är berömd för sina pittoreska backwaters, som består av ett nätverk av floder, kanaler och laguner. Från backwaters har man en fantastisk utsikt över det hisnande landskapet med byar, risfält och kokosnötsplantager. Alappuzha är ett vackert resmål som förtrollar sina besökare med sin naturliga skönhet, kultur och tradition och erbjuder en av de bästa möjligheterna att upptäcka livet i Kerala. Närmaste strand, Marari Beach, ligger ca 20 minuters bilresa bort (10 km).

Ät & Njut

Frukost, lunch, eftermiddagssnack och middag är baserade på ayurvediska principer, anpassade efter rekommendationer från din Ayurvedaläkare, din behandlingsplan och ditt hälsotillstånd. Alla rätter är fria från havssalt, raffinerat socker, mjöl och konserveringsmedel. Kökspersonalen lägger stor vikt vid färskhet, använder örter från hotellets egen trädgård. Rätterna är lättsmälta och syftar till att stärka kroppens naturliga försvar.

Ayurvedacenter

Den NABH-certifiering som utfärdats av Quality Council of India och National Accreditation Board för Amal Tamara garanterar gäster från hela världen de högsta standarderna och praxis inom hälsovård. Här välkomnas du av ett team bestående av tre Ayurvedaläkare, en expert på naturopati och 15 terapeuter. Ayurvedacentret har 6 behandlingsrum designade i traditionell Kerala-stil. Traditionell Ayurveda praktiseras, där gästen, Ayurvedaläkaren, terapeuten och medicinen samarbetar för att uppnå dina mål. Din behandlingsplan anpassas individuellt av Ayurvedaläkaren efter dina behov och din kur kompletteras med yoga- och meditationspass. En omfattande undersökning och rådgivning innan din ankomst gör det möjligt för expertteamet att förstå dina behov, hälsoproblem, wellness-mål och speciella krav innan du kommer till Amal. Ett mål med din Ayurvedakur är att förändra din livsstil hållbart utöver din vistelse. Ayurveda läker dina åkommor inifrån och ut genom att skapa en balans mellan alla doshas. Detta är dock endast möjligt om du fortsätter att följa Ayurvedas väg även efter ditt program hos Amal Tamara. För att stödja dig på din ayurvediska resa finns läkarna tillgängliga för ytterligare fem konsultationer (virtuellt) efter din vistelse.

Fritid

3 gånger i veckan erbjuds ett varierat kulturellt program, samt dagliga Ayurveda-, yoga- och meditationsworkshops, t.ex. kan du lära dig att tillaga lokala rätter hemma i en matlagningskurs och skapa örtmedicin och örtblandningar i Kashayapura-workshopen. Valmöjligheter som backwater-kryssning, bytur och tempelbesök kan bokas mot en avgift på plats.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

19 rymliga, ljusfyllda rum indelade i 3 kategorier: Astha (32 kvm) elegant inredda med balkong och utsikt över Vembanadsjön, arbetsområde, enkel- eller dubbelsängar, foajé, eget badrum. Ekta (42 kvm) har dessutom en sittgrupp. Idha (51 kvm) har dessutom en walk-in garderob eller omklädningsområde, utformade i Keralas traditionella arkitekturstil.

 • Tvåbäddsrum Astha

   ca. 32 qm
  mer information
 • Dubbelrum Ekta

   ca. 42 qm
  mer information
 • Enkelrum Astha

   ca. 32 qm
  mer information
 • Enkelrum Ekta

   ca. 42 qm
  mer information
 • Enkelrum Idha

   ca. 51 qm
  mer information
 • Dubbelrum Idha

   ca. 51 qm
  mer information

Plats

Amal Tamara
Indien, Sydvästra Indien/Kerala, Mannanchery
Cochin International Airport (COK)
ca 74 km / 114 min

Hotell i närheten

 • från 4 nätter
  5 912 kr
  Green Channel
  Green Channel
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  5 dagars rundresa/ 4 nätter på standardhotell
 • från 7 nätter
  20 248 kr
  Prakriti Shakti
  Prakriti Shakti
  DELUXE
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Panchalimedu
  Naturmedicin - Detox
 • från 7 nätter
  9 765 kr
  Sanjeevanam Ayurveda Hospital
  Sanjeevanam Ayurveda Hospital
  FIRST CLASS
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Pallikkara
  Sanjeevanam Ayurveda
 • från 7 nätter
  9 279 kr
  Kerala Intensiv
  Kerala Intensiv
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  Kerala Intensiv - Standardhotell
 • från 4 nätter
  6 907 kr
  Kulturrundresa i södra Indien
  Kulturrundresa i södra Indien
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  Kulturrundresa Södra Indien - Standardhotell
 • från 2 nätter
  3 992 kr
  Backwaters på nära håll
  Backwaters på nära håll
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  3 dagar/2 nätter på deluxe hotell & husbåt
 • från 7 nätter
  2 395 kr
  Dheemahi Ayurvedacenter
  Dheemahi Ayurvedacenter
  STANDARD
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Kottayam
  Ayurveda Regeneration
  Utmärkt
  4,7
  /5
 • från 10 nätter
  11 570 kr
  Athreya Medical Resort
  Athreya Medical Resort
  COMFORT
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Kottayam
  Klassisk Ayurvedakur - Panchakarma
  Utmärkt
  4,7
  /5