Göbel's Hotel Quellenhof

Tyskland · Hessisches Bergland ·
Ett enormt program för hälsa, mental välbefinnande och fitness
En oas för avkoppling och välmående på cirka 1 500
Tillgång till ytterligare 2 000 kvm av naturliga källor
Till erbjudandena

Alkalisk fasta enligt Wacker® och mycket motion

Göbel's Hotel Quellenhof ligger i Nordhessen i det vackra Waldecker Land, nära nationalparken Kellerwald-Edersee. Här kan man unna sig en paus från vardagen med ett mångsidigt program av fritidsaktiviteter, kultur och hälsa, oavsett årstid.

Populära attribut

Pool
Lugnt område
Centralt läge
Bergsområde
Fokus på hållbarhet
wellness-område
termalbad
Spa & wellnesscenter
Nyhet i programmet

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Wellness på Quellenhof

2 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 2 279 kr

Alkalisk fasta enligt Wacker-metoden®

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 10 401 kr

Göbel's Hotel Quellenhof i detalj

Ditt hotell

Det traditionsrika Göbel's Hotel Quellenhof med sin jugendstilvilla Quisisana och den nya byggnaden ligger centralt mitt i Bad Wildungen i Waldecker Land, nära UNESCOs världsarvs nationalpark Kellerwald-Edersee. Några steg från hotellet ligger Europas största kurpark.

Läge & Omgivning

Bad Wildungen är inbäddat i gröna kullar. Dess förtrollande gamla stad imponerar med sina korsvirkeshus - högt över staden tronar slottet Friedrichstein. Hälsa- och välbefinnandestaden Bad Wildungen och hälsocentret Reinhardshausen är förbundna genom Europas största kurpark. Med en yta på 50 hektar och en längd på cirka 7,5 km garanterar den vackra promenader till de helande källorna, promenadhallarna och utställningsplatserna. Den används också för power walking och jogging samt för terrängkurer.

Ät & Njut

I det smakfulla Park-Restaurangen med fontänterrass med utsikt över Bad Wildungens promenadstråk njuter man av ett mångsidigt utbud av rätter med regionala och internationella specialiteter. Halvpension inkluderar frukost- och kvällsbuffé. Vegetariska, veganska och laktosfria alternativ finns tillgängliga. Det mysiga Café Vinterträdgården erbjuder kaffespecialiteter med kakor och snacks. I den stilfulla hotellbaren Lifestyle njuter man av trevliga stunder med dans och coola cocktails.

Alkalisk fasta enligt Wacker-metoden®

Alkalisk fasta enligt Wacker® erbjuder en underbar möjlighet att omvärdera och ändra sin kost- och livsstil för att behålla den på lång sikt - särskilt genom ytterligare stöd från utbyte med likasinnade! Alkalisk fasta innebär fasta med frukt och grönsaker. Äta, bli mätt och njuta! Kostomställningen går från syrabildande till basiska livsmedel. Du njuter av färsk frukt, krispiga sallader, färska örter, groddar, nötter och läckra grönsaksrätter. Syrabildande livsmedel som belastar ämnesomsättningen, såsom kött, charkprodukter, mejeriprodukter, bröd, pasta, ris, sötsaker och alkohol är tabu under alkalisk fasta. En positiv bieffekt är att några kilon försvinner och du känner dig mer välmående, vital och presterande. Din hud blir rosigare, din kroppsuppfattning blir mer positiv och dina metaboliska processer fungerar smidigare. Det speciella med denna kostförändring är att alkalisk fasta lätt kan integreras i vardagen!

En optimal kombination är kostomställningen och en ökning av dina sport-, rörelse- och avslappningsaktiviteter! Den perfekta partnern för detta är Göbel's Hotel Quellenhof. Hotellet erbjuder ett omfattande kursutbud för hälsa och rörelse som är oöverträffat bland hotell!

Spa

Det fantastiska wellnessområdet i Quisisana Medical SPA (07:00 - 22:00, bastur från 12:00 - 21:00 omväxlande), en ö av lugn och avkoppling på cirka 1.500 kvm, erbjuder ett brett utbud av professionella hälsa-, wellness-, fitness- och förebyggande program. Spaet har en inomhuspool med bubbelsängar. Utomhuspool och bubbelpool (cirka april till oktober). Bastuområde med biosauna, timmerhusbastu, infraröd kabin, upplevelseduschar, isfontän och vilorum, delvis med hängande sängar. Partnerkabin för en paus för två. Gym med cardio-maskiner, rörelse- och avslappningsrum. Skönhets- och wellnesslounge med ett stort utbud av välgörande skönhets- eller medicinska wellnessbehandlingar.

QuellenTherme

Alla gäster på Göbel's Hotel Quellenhof kan använda den cirka 3 km bort belägna wellness-oasen QuellenTherme (cirka 2.000 kvm) i Bad Wildungens kurstadsdel Reinhardshausen. Termen kan nås med din bil eller med stadsbussen, som kan användas gratis med gästkortet.
QuellenTherme är idealisk för kurer och terapier, eftersom termen också har ett fysio-, wellness- och spa-center med ett omfattande utbud och ett erfaret team av läkare och fysioterapeuter.
400 kvm vattenyta med mineraliserat helande vatten finns tillgängligt i 3 mineralpooler med bottenbubblare, vattenfall och en strömningskanal. Stor relax- och vilozon. 21 meter långt inomhussportbassäng, rörelse- & terapibassäng, t.ex. för aqua-fitness. Panorama utomhuspool (april till oktober).
Bastulandskap med biosauna, ångbastu, finsk bastu, timmerhusbastu, upplevelseduschar, isfontän och Kneipp-bassäng. Vilorum med ergonomiska svävande sängar & salt-vilorum.
Rymligt gym.

Kurer & Hälsa

Upptäck lugn och samla kraft – både nybörjare och avancerade deltagare upplever vid våra YOGA-retreater ett heltäckande avslappningsprogram för kropp, själ och ande. Ge dig själv en paus med yoga, där du inte bara kan slappna av utan också stärka dig mentalt och fysiskt. Med rätt kombination av hälsa-, mental- och fitnessprogram kan du ladda med ny energi och behålla din inre balans.

Dina yogalärare:
Tina Koumantsioti har praktiserat yoga i över 20 år. Efter diverse vidareutbildningar i Thailand och Cypern har hon avslutat sin certifiering som Vinyasa och Hatha yogalärare och är dessutom certifierad enligt Registered Yoga School (200 h RYS + 500 h RYS)."Yoga är för mig ett fantastiskt sätt att minska stress och hålla kroppen i form. Jag älskar att rulla ut min yogamatta och dyka in i yoga, där jag helt kan koppla av. Det är aldrig för sent att börja - alla kan delta." Utöver yoga är den diplomerade ekonomen även affärs- och resilienscoach samt tränare och använder sina färdigheter för att positivt stärka människor i deras mentala styrka. Tina vill nu övertyga även dig, oavsett om du är nybörjare eller avancerad, om yogans magi. Kombinationen av andningsövningar, meditation och fysisk aktivitet har blivit ett mantra för tränaren - en magisk formel som håller hennes kropp och dess fysiska centrum upprätt och starkt.
Sabine Ullmann är yogalärare, mentor för hälsofrämjande genom naturupplevelser, natur- och vandringsguide samt örtkännare.Milena Sorge är pedagog för avslappning enligt en holistisk metod (Akademie Gesundes Leben), kursledare för autogen träning (Akademie Gesundes Leben), kursledare för progressiv muskelavslappning (Akademie Gesundes Leben), certifierad natur- och landskapsguide, stresshanteringstränare samt WOGA SUP Yoga instruktör. Hennes avslappningskurser fokuserar på specifika områden, till exempel autogen träning, progressiv muskelavslappning. Kurserna kombineras med kroppsrörelser från områden som eutoni, andnings- och perceptionsövningar, mindfulness, övningar från yoga, övningar från kinesiologi, meditation och mycket mer.

Hälsa-, mental- och fitnessprogram

Hälsosport används för personligt välbefinnande för att öka produktiviteten och i slutändan hela livskvaliteten. Hälsokurserna för "Rörelse - Avslappning - Naturupplevelser" är lämpliga både för nybörjare och för avancerade och kompletterar alkalisk fasta perfekt!

I det omfattande utbudet finns andnings- och kroppsrörelser från yoga, med stilar som Vinyasa, Hatha och Yin Yoga samt fotyoga och chakrayoga och klangskålsresor. Skogsbad - kraftritualen i naturen, guidade vandringar och örtvandringar.
Fasciaträning, ryggfitness, ryggrads- och rörlighetsträning, aqua-gym. Det blir svettigt vid "Back to Action Workouts".
Avslappning sker vid autogen träning, Mind & Body Balance och progressiv muskelavslappning (PME).

Fritid

Den sagolika regionen runt hotellet erbjuder en mängd fritidsaktiviteter, t.ex. den närliggande nationalparken Kellerwald-Edersee med alla dess möjligheter för vandringar, cykelturer, vattensport och ångbåtsturer. Besök den mysiga hotellegna Helenental Alm i det romantiska Helenental på helgerna! Golfaren har två 9-håls samt en 18-håls golfbana att se fram emot. E-cykeluthyrning på hotellet (1/2 dag ca. 20 € (ca. 225 SEK), hel dag ca. 35 € (ca. 395 SEK). Hjälmar ingår).

I Göbel's Hotel Quellenhof finns kasinot Kassel / Bad Wildungen.

Ankomst

Extra information

Extra tjänster

Hotellrummen i överblick

124 eleganta, rymliga rum och sviter erbjuder en mysig atmosfär med varma och ljusa färger. Alla utrustade med hårtork, kassaskåp, satellit-TV, radio och Nespresso-maskin. I den nya byggnaden har rummen en balkong och badrum med dusch eller badkar. I villa Quisisana har rummen en rymlig solterrass, och badrummen har en walk-in-dusch. Komfortkategori (ca. 24 kvm, säng 180x200 cm, i villan 200x200 cm). Deluxe-kategori (ca. 30 kvm, säng 200x200 cm). Alla dubbelrum är också tillgängliga för enskild användning. 2 hissar.

 • Enkelrum=dubbelrum Komfort

   ca. 24 qm
  mer information
 • Dubbelrum Deluxe

   ca. 30 qm
  mer information
 • Dubbelrum Komfort

   ca. 24 qm
  mer information
 • enkelrum=dubbelrum Deluxe

   ca. 30 qm
  mer information

Plats

Göbel's Hotel Quellenhof
Tyskland, Hessisches Bergland,
Frankfurt am Main International Airport (FRA)
ca 154 km / 114 min
Bhf. Bad Wildungen
ca 2 km / 5 min

Hotell i närheten