Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotell

Tyskland · Niedersachsen · Bad Pyrmont
4.6 / 5.0 Underbart
9 omdömen
100% Rekommendationer
Samlad expertis för hälsa & förebyggande vård
Pyrmont Plus-kortet - många höjdpunkter ingår
Naturskatter: Saltvatten, mossa, källor & CO2-källgas
Till erbjudandena

Samlad expertis för din hälsa

Uppnå välbefinnande, balans och lugn. Detta uppnås med läkarens expertis och de naturliga läkemedlen från Staatsbad Pyrmont. Miljön i kurorten, det underbara läget i naturen och den unika kurparken bidrar till framgången för den klassiska kuren eller den hälsosamma kortsemester.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Lugnt område
Centralt läge
Perfekt för pensionärer
Perfekt för ensamresande
Nyhet i programmet
Bastu
Stavgång

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Hälsosamma Bad Pyrmont

1 natt, Dubbelrum, Frukost
från 764 kr

Romantisk helg

2 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 2 881 kr

Ren natur - ren avkoppling!

3 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 3 795 kr

Prova-på-vecka i Bad Pyrmont

6 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 8 284 kr

Wellnessvecka i Bad Pyrmont

7 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 11 269 kr

BARA FÖR TYSKLAND

21 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 16 036 kr

Klassisk kur i Bad Pyrmont

14 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 20 178 kr

Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotell i detalj

Rein Klassik Hotell ***

Rein Klassik Hotel ligger i det historiska centrumet av Bad Pyrmont, direkt vid den vackert utformade Altenauplatz. Världens äldsta gågata, där redan drottning Luise av Preussen promenerade - Hauptallee - når man på 2 minuters promenad (ca. 120 m), kurparken och promenadhallen på 3 minuter (ca. 230 m), Hufeland-termet på 13 minuter (ca. 900 m). Terapianläggningarna Klinik Der Fürstenhof och Königin-Luise-Bad ligger 3 respektive 7 minuters promenad (ca. 350m / 600 m) bort.

Rum Alla rum och hotellet renoverades 2022. Rummen är individuellt utformade och stilfullt och bekvämt inredda, inget rum är det andra likt - hitta ditt favoritrum! Alla har mestadels dusch, vissa med badkar. Hårtork, TV, skrivbord och Wi-Fi. Enkelrum Komfort med fåtölj, dubbelrum Standard delvis med balkong, dubbelrum Komfort med balkong eller inglasad loggia med sittgrupp. Frukostsal och röd salong. I den mysiga Bräu-Stüberl kan du avsluta kvällen, drycker för självbetjäning och mot avgift. En hiss finns tillgänglig för de 3 våningarna.

Så här äter du Frukostbuffé 7 till 10, lördagar och söndagar från 8. Diskutera eventuella allergier direkt med hotellet. I den närliggande omfattande gågatan och redan 100m från hotellet finns många utmärkta restauranger.

PyrmontCard Plus

Den öppnar möjligheter och sparar kostnader! Utvalda anläggningar, som Rein Klassik Hotel är en "Pyrmont Plus" verksamhet. På hotellet får du PyrmontCard Plus. Detta ger dig under din vistelses dagar:
 • daglig fri entré till kurparken (året runt) och till palmträdgården med ca. 500 exemplar upp till 12 meter höga (från slutet av april till vinterförvaringen)
 • 1x daglig entré till Hufeland-termet med saltvattenlandskap OCH bastulandskap gratis i 1 1/2 timmar - extra avgift för 2,5 timmar € 4 (ca. 45 SEK), för 4 timmar € 6 (ca. 70 SEK) och för hela dagen € 8 (ca. 90 SEK) (gäller från april 2024)
 • Källservering (dryckeskur) med det välgörande helande vattnet från Bad Pyrmonts helande källor i promenadhallen och direkt vid brunnen
 • Källprovning under expertledning i promenadhallen
 • daglig entré till äventyrsbadet Pyrmonter Welle
 • daglig entré till museet i slottet Bad Pyrmont
 • Deltagande i guidningen i slottet Bad Pyrmont torsdagar kl 15:00
 • Lördag, söndag och på helgdagar fri resa på Naturparklinie 792 i Lipper Land mellan Bad Pyrmont och Detmold upp till Externsateinen, inklusive cykeltransport
 • Fri resa med kollektivtrafiken i Bad Pyrmonts stadskärna
 • 20% rabatt på E-Bike uthyrning 32 Grader vid bensinstationen Huddelbusch
 • Liten tur på Weser söndagar kl 13:45 från maj till oktober från kajen "Am Stockhof" i Hameln
 • lördagar kl 16:00 (april till oktober) guidning i Dunsthöhle
 • guidade hälsopromenader (april till oktober)
 • måndag till torsdag gemensamma promenader i kurparken med frivilliga guider
 • Deltagande i kultur- och upplevelseprogrammet

SpaDreams tips: många av evenemangen som ingår i Pyrmont Plus Card äger rum på söndagar. För att du inte ska missa något rekommenderar vi ankomstdag måndag till lördag.

Läge & Omgivning

Bad Pyrmont, den anrika kurorten i hjärtat av Weserbergland, mellan Hameln och Paderborn, är ett underbart vandrings- och cykelområde för alla åldrar och svårighetsgrader. Platsen omges av mjuka kullar, från vilka flera utsiktstorn erbjuder fantastiska vyer. Att utforska området med dess många byggnader från Weserrenässansen på cykel, använda Weserradweg eller cykla längs den 65 km långa floden Emmer, som slingrar sig genom staden, är givande utflykter. Med pendeltåget är det lätt att återvända till utgångspunkten. Området är idealiskt för Terrainkur, en speciell form av motionsterapi som är utmärkt för regelbunden träning av hjärt-kärlsystemet. Bad Pyrmonts nätverk av Terrainkurvägar erbjuder fyra vägar med olika prestandakrav.

Kurpark Man kan dyka in och koppla av i den ojämförliga, flerfaldigt prisbelönta kurparken - en av Europas vackraste trädgårdar. Dess barocka alléer omges av en landskapspark. Genom 17 tematrädgårdar kan man göra en liten världsresa, från Hemlockgranen från Klippiga bergen till Kobushi-magnolian från Japan och den inhemska Süntelboken. En botanisk mångfald som är oöverträffad. Sedan 1912 förtrollar den exotiska palmträdgården - Europas nordligaste palmfria utomhusanläggning, med ca 500 exemplar upp till 12 m höga från vår till höst. Parken är genomkorsad av rabatter och inhemska blommor, fontäner och buskar.
Anläggningen sträcker sig som en bergskurpark in i stadens omgivningar. Här kan man lära känna över 300 ätbara vilda växter och buskar.
Upplev dina sinnen i gåskolan. På barfotaparcoursen med åtta olika naturliga material utmanas känselsinnet. Därefter går man till förfriskning på dagen och till lugn på kvällen för Reiz-Reaktions-Therapie i Kneipp-anläggningen.

Spa

Den HUFELAND Therme utstrålar en charm med sin salta badlandskap på ca 700 kvm. Ett generöst inomhus- och utomhuspoolområde förbundet genom en simkanal. Strömningskanal, massagebubbelbäddar, rygg- och nackbubblor samt varm bubbelpool. En rymlig premium-saunalandskap med 9 bastur väntar på dig! I bastuträdgården finns den ursprungliga sibiriska banjan med duschområde, vilorum och terrass, kelosauna, blockhusbastu och jordbastu samt ett stort duschområde och kallbadpool. I ett lugnt hörn av trädgården hittar du ett tystnadshus för total avkoppling. Inomhus väntar en bergkristallbastu, aromabastu, sanarium, ett blomsterångbad, dambastu, snöparadis och iskälla, upplevelseduschtunnel och kallvattenbassäng samt fotbadområden. Den generöst utrustade kaminloungen med panoramafönster och fjärrutsikt, på en träterrass med idylliska liggande nischer och viloområden, säkerställer tillsammans med de inbjudande vattensängarna och den stora varma liggstenen en absolut välbefinnandeatmosfär.

Slappna av i furstebadet med enkel- eller parbadkar. Låt dig förtrollas av den naturliga atmosfären i havssaltgrottan. Stensalt och havssalt skapar den typiskt rena joniserade luften och har en positiv effekt på till exempel huden, andningsvägarna och det autonoma nervsystemet. Gradierhus med natursalt - den naturliga saltlösningen har en förebyggande och reglerande effekt på andningssjukdomar vid inandning. Andningsvägarna fuktas varsamt, andningsfunktionen förbättras och bronkierna stimuleras till självrengöring genom saltinhalation. En andra saltgrotta finns i promenadhallen.
Ayurvediska massage på AYURLANKA. Hufeland Bistro och gastronomi i alpstugan.

De naturliga läkemedlen

Bad Pyrmont imponerar med samlad hälsoexpertis inom olika medicinska områden med sina värdefulla naturliga läkemedel.

De Sju Hälsokällorna Källorna springer fram i Källornas dal och tillhandahålls direkt vid källorna, i kurhusen och i promenadhallen. I Bad Pyrmont finns det sällsyntheten av två olika typer av helande vatten: de saltinnehållande natriumklorid-syrorna och de kalcium- och magnesiumrika hydrogencarbonat-syrorna. Indikationer för drickskuren beroende på källa: Sjukdomar i matsmältningsorganen, urologiska sjukdomar, brist på järn och kalcium.

Saltvatten Saltvattenbad har en lugnande effekt på det autonoma nervsystemet. Saltvattenrörelsebad möjliggör genom det ökade upplyftet en intensiv muskel- och cirkulationsträning. Rörelser i saltvatten avlastar speciellt lederna och ryggen.

Torv Badtorv möjliggör under en längre period mycket höga användningstemperaturer samtidigt som det är väl tolererat. Vid 41 till 46 °C uppnås en optimal terapeutisk effekt. En terapi med naturtorv medför förbättrad rörlighet i lederna, avslappning av muskulaturen samt förbättrad blodcirkulation i hela kroppen.

CO2-källgas och Dunsthöhlen Dunsthöhlen är ett unikt naturfenomen. CO2-källgas strömmar osynligt från en bergsspricka vid Helvetiushöjden till jordytan. Koldioxiden avger från en magmakärna på 4.000 m djup och är den drivande kraften för alla Bad Pyrmonts helande källor. CO2 för dessa helande vatten till dagsljuset. Centrala och perifera kärl får bättre blodcirkulation och hjärt-kärlsystemet avlastas.

Hälsocentren

Drottning Luise-badet Drottning Luise-badet, uppkallat efter den preussiska drottningen som flera gånger vistades i Bad Pyrmont för kur, är hälsocentrets hjärta i statsbadet Pyrmont. Naturmedicinare och specialister inom internmedicin, psykoterapeutisk medicin, ortopedi och fysikalisk medicin samt tre badläkare. Ett stort team av terapeuter för rörelseterapi, sjukgymnastik, saltvattensrörelsebad, saltinhalation, saltfoto-terapi, massage, lymfdränage, avslappningsterapier, inhalationer, naturleraomslag och -bad, saltvattenbad, koldioxidkällgasbad, kostvägledning samt diskussionsgrupper för hälsofostran.
Indikationer: Kroniskt degenerativa ryggrads- & ledåkommor, osteoporos, gynekologiska sjukdomar, reumatiska sjukdomar, hudsjukdomar och hjärt-/kärlsjukdomar.

Klinik Der Fürstenhof Ett kompetenscentrum för rörelseorganen! Specialklinik för ortopedi, osteoporos, metaboliska benstörningar, reumatologi och gynekologi. Specialister inom ortopedi, internmedicin, reumatologi och gynekologi. Omfattande diagnostik med ultraljud, röntgen, bentäthetsmätning (DXA), biopsier, ledpunktioner, laboratorieundersökningar och EKG. Ett stort team av terapeuter för fysioterapi, medicinsk träningsterapi, indikationsspecifik sportterapeutisk gruppterapi - även i saltvattensrörelsebad, arbetsterapi, fysikalisk terapi/balneoterapi (leromslag, saltvattenbad, kolsyra-järnbad), psykologiska terapier, kostvägledning, undervisningskök och hälsofostran.
Indikationer: Osteoporos, samt alla andra benmetaboliska sjukdomar, degenerativa sjukdomar i rörelseorganen, ortopediska sjukdomar som diskbråck, artros, inflammatoriska och icke-inflammatoriska reumatiska sjukdomar, artrit, reumatoid artrit, fibromyalgi, Morbus Bechterew, psoriasis, gynekologiska och gynekologiska-onkologiska sjukdomar - även efter operationer, genital prolaps, klimakteriebesvär, endometrios.

Fritid

Att besöka är värt Hufelandtherme och äventyrsbadet Pyrmonter Welle med inomhus- och utomhuspooler, bastu, jätterutschkana och utomhusrutschkana. Direkt vid kurparken inbjuder slottet Pyrmont med sitt museum. Flygplatsen i Bad Pyrmont ligger idylliskt i Weserbergland och erbjuder inte bara underbara utflykter utan också oförglömliga rundflygningar. I Bad Pyrmont finns det en medelsvår golfbana, ytterligare banor finns inom en radie av 45 km. Bad Pyrmont ligger mellan Teutoburger Wald och Weserbergland, alltså mitt i ett paradis för vandring och cykling. Inte långt ifrån finns Externsteine och Hermannsmonumentet.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

 • Enkelrum komfort

  mer information
 • Dubbelrum standard

  mer information
 • Dubbelrum komfort

  mer information
 • Dubbelrum lyx

  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum standard

  mer information

Kundomdömen för Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotell

9 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.6 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.6
Hotell
5.0
Service
4.0
Behandlingar
4.8
Kost
4.8
Wellness-område
 • "Elegant inredning"
 • "Vänlig personal"
 • "Riklig frukost"
 • "Renlighet"
 • "Bra läge"
 • "Hjälpsam chef"
 • "Varierad gastronomi"
 • "Hygieniskt spa"
 • "Kompetent personal"
 • "Avkopplande behandlingar"
9 Resultat

Barbara S.

april 2024

mellan 40 och 49 år | 4 - 8 dagar

En lyckad semester.

Beate H.

februari 2024

Som familj | mellan 50 och 59 år | 4 - 8 dagar

Blandningen av aktiviteter, wellness och avkoppling i vackra omgivningar och ett rekommendabelt hotell gjorde vår semester perfekt.

....

januari 2024

4 - 8 dagar

Stor

januari 2024

Som par | 1 - 3 dagar

Bra

Det var en helt lyckad vistelse i Bad Pyrmont.

Reinhard S.

november 2023

Som par | mellan 60 och 69 år | 4 - 8 dagar

Plats

Staatsbad Pyrmont & Rein Klassik Hotell
Tyskland, Niedersachsen, Bad Pyrmont
Hannover Airport (HAJ)
ca 89 km / 78 min
Bhf. Bad Pyrmont
ca 2 km / 6 min

Hotell i närheten

 • från 7 nätter
  9 615 kr
  Klinik & Hälsocentrum vid Kurpark
  Klinik & Hälsocentrum vid Kurpark
  COMFORT
  Tyskland · Rhön / Vogelsberg · Bad Salzschlirf
  Alkalisk fasta PLUS
  Fantastiskt
  4,3
  /5
 • från 1 natt
  1 192 kr
  - 15%
  Parkhotel Bremen
  Parkhotel Bremen
  S
  Tyskland · Nordsjön · Bremen
  Paus i Hansastaden
  Utmärkt
  4,8
  /5
 • från 1 natt
  983 kr
  - 25%
  Hotel Oversum Winterberg
  Hotel Oversum Winterberg
  S
  Tyskland · Nordrhein-Westfalen · Winterberg
  Wellnessdagar
  Underbart
  4,5
  /5
 • från 1 natt
  1 273 kr
  - 25%
  Solen Frankenberg
  Solen Frankenberg
  FIRST CLASS
  Tyskland · Hessisches Bergland · Frankenberg
  Avkopplingsdagar
  Utmärkt
  4,7
  /5
 • från 2 nätter
  3 367 kr
  Hotell Freund
  Hotell Freund
  S
  Tyskland · Waldecker Land · Vöhl-Oberorke
  Relax & Aktiva Dagar
  Utmärkt
  4,7
  /5
 • från 1 natt
  752 kr
  - 25%
  Hotel FREIZEIT IN
  Hotel FREIZEIT IN
  Tyskland · Harz · Göttingen
  Aktivsemester
  Fantastiskt
  4,4
  /5
 • från 2 nätter
  2 279 kr
  Göbel's Hotel Quellenhof
  Göbel's Hotel Quellenhof
  Tyskland · Hessisches Bergland ·
  Wellness på Quellenhof
 • från 4 nätter
  7 983 kr
  Yoga Vidya
  Yoga Vidya
  STANDARD
  Tyskland · Teutoburger skogen · Horn-Bad Meinberg
  Ayurvedisk ryggfitness
  Fantastiskt
  4,4
  /5