Semester i Slovenien

Semester i Slovenien

Termalkurernas vackra hemland

De bästa erbjudanden för din nästa semester i Slovenien

Kultur- och hälsoresser i Slovenien

Slovenien, som gränsar till Italien, Österrike, Kroatien och Ungern, är ett litet land som är fyllt med historia, kultur och vacker natur. Tack vare dess mångfaldiga kurorter, de fascinerande grottorna, charmiga städerna och sagoslotten är det ett av Europas mest populära destinationer för en sparesa.

Slovenien anses idag som spa- och wellnessidéns hemland. Sloveniens termalbad har en lång tradition som präglades av de gamla romarna. De rikliga vattenkällorna och idealiska naturförhållanden i kombination med havet och de mest avancerade medicinska metoder och tradition skapar den slovenska spa-upplevelsen.

På grund av dess geografiska situation och orörda natur finns det många fina ställen där du kan tillbringa din semester i Slovenien. Vare sig du föredrar stränderna vid det adriatiska havet, vingårdarna, skogarna eller Karawankernas berg - det finns otaliga möjligheter att få en vistelse med avslappning och välbefinnande i Slovenien, fylld med fritidsaktiviteter och underhållning. Sloveniens spa erbjuder underhållning för hela familjen, par och soloresenärer.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Slovenien

 

 

 

 

 

 

 

 

Čatež-källan – 220 år termalhistoria

Slovenien

Čatež har sedan 18-hundratalet varit det största spacentret och den näst största turiststaden i Slovenien. Tack vare dess optimala geografiska läge, omgivet av Bizeljsko bergen, är Čatež skyddat från kalla vindar - det är ett angenämt klimat både på sommaren och vintern i Slovenien. Čatež termalkällor sägs vara några av de varmaste i hela landet. Dess spa-centren bjuder på ändlösa möjligheter för vattensport och avslappning året runt, för alla åldrar.

Naturälskare kan vandra eller cykla i den bedårande naturen, t.ex. i Gorjanci-skogarna eller i Bizeljsko bergen, med vingårdar, där du kan provsmaka viner i de typiska "repnice", källare som vinodlare har byggt i kiselsand. Dessutom kan du besöka historiska och kulturella sevärdheter: i endast 7 km avstånd hittar du medeltidsborgen Mokrice, den finaste i regionen, eller slottet
i Brežice.

Våra favorithotell i sydvästra Slovenien

Moravske Toplice

 

 

 

 

 

 

 

 

Terme 3000 - Moravske Toplice

Donaubäckenet, som bildades i regionen för några miljoner år sen i hjärtat av Prekmurje, har lämnat ett fantastiskt arv i form av varma termalkällor. På Goričkos kullar i Donnaubäckenet fiins det härliga källor med det berömda svarta termalvattnet, som bara finns här. Moravske Toplices termalvatten är hypertoniskt och -termalt och inehåller klorid och natriumkarbonat, som har en läkande effekt på hälsan och ditt välmående - framförallt personer med reumatism, lung- och hudsjukdomar upplever positiva effekter av vattnet.

Våra favoriter i Moravske Toplice

Slovenien

 

 

 

 

 

 

 

 

Radenci – omgivet av hälsokällor

Radenci ligger i nordöstra Slovenien, landet av vetefält och vinberg, vid floden Mur. Radenci är hemstaden för det kända mineralvattnet Radenska, som har fascinerat människor i över 130 år med dess naturliga krafter, som gör staden till ett enastående spa. Radencis mineralvatten har en naturlig koldioxidhalt med en temperatur av ca. 41° C. Det är ett av de viktigste mineralvattnen i EUropa och kan drickas direkt från källan. Radenskavattnet har en terapeutisk och välgörande effekt på kroppen, framförallt vid kardiovaskulära sjukdomar. Det stabiliserar blodtrycket, främjar matsmältningen och neutraliserar syran i magen. Både påven och det forna österrikiska kejsarhovet uppskattade dess fantastiska effekt.

Radencis milda klimat med över 250 soldagar per år främjar välmåendet och möjliggör utomhussport, vandringar och promenader. Det finns ett flertal kulturella och folkloristiska fester, som t.ex. cykelmaratonloppet "Tre hjärtans maraton", som lockar över 10 000 cyklister varje år sedan 1980-talet.

Våra favorithotell i Steiermark

Slovenien

 

 

 

 

 

 

 

 

Portorož – må bra vid stranden

Portorož är en av de mest besökta badorterna och livar upp del slovenska kusten. Det mediterrana klimatet, det stora urvalet av kulinariska specialiteter, naturens underverk i naturreservatet Strunjan, den rena luften och det klara vattnet av bukten gör Portorož till en idealisk plats för din semester i Slovenien.

Portorož spacenter är ett av de största och mest kända wellness-spa-center i Europa, med ayurvedabehandlingar och thalasso, idealiskt för föryngring och för att låta själen slappna av. Sportfans har oändliga möjligheter för att utöva vattensport. Ut med kusten finns det lokala, eleganta butiker och casinon, där du kan kombinera din avslappnande vistelse med ett spännande nattliv.

Våra favorithotell vid den slovenska Adria-kusten

Slovenska spa:n är ett perfekt resmål för dem, som vill uppleva en avslappnande semester med aktiviteter i naturen, njuta av fantastiska utsikter och lokala kulinariska specialiteter. Slovenien är den mest populära destinationen för alla fem sinnen, för att återställa energi och vitalitet i kropp och själ.

Hitta din drömsemester i Slovenien med SpaDreams!