Vanliga frågor

Vanliga frågor - Hitta svar på vanliga frågor!

Flygankomster

Varför ska jag kontrollera mina flygbiljetter?

Det är inte ofta men vid internationella flygnings-transaktioner kan fel uppstå av misstag. Var vänlig kontrollera flygbiljetten för att undvika olägenheter.

Hur får jag reda på min paketresas exakta flygtider?

Flygtiderna får du tillsammans med dina resehandlingar. Men eftersom det då och då kommer till kortfristiga ändringar var vänlig kontrollera dina flygtider 48 tim. innan avgången på www.checkmytrip.com.

Bara det 6-siffriga biljettnummret är nödvändigt. Det kan innehålla både siffror och bokstäver. Ex.: K4D28N.

Hur vet jag om mina flygtider har ändrats?

För reguljärflyg bör flygningen kontrolleras 24 tim. före avgången på www.checkmytrip.com  (tur och retur). Vid charter eller low-cost flygningar var vänlig informera dig på flygbolagets eller flygplatsens hemsida.

Vad är en e-biljett?

En e-biljett är en flygbiljett som sänds ut via e-post. Den behövs bara skrivas ut och uppvisas på flygplatsen.

Hur mycket bagage är tillåtet att ta med på semestern?

Tyvärr finns inga enhetliga bagageregler hos flygbolagen. Vår kundservice hjälper gärna till.

Vilka bestämmelser gäller för befordran av handbagage?

Även handbagagereglerna definieras av flygbolagen. Var vänlig ta kontakt med vår kundservice.

Är det möjligt att låta första flygdelen förfalla och ta ett senare flyg?

Tyvärr är det inte möjligt. Om flygningen dit inte anträds förfaller i allmänhet också returbiljetten.

Är det möjligt att låta bara tur- eller returflygningen förfalla?

Om du låter flygningen dit förfalla är även flygningen tillbaka förfallen. Båda biljetter måste då återköpas. En returflygning kan du låta förfalla, man får dock ingen kompensation eller liknande. Returflygningen måste i det fallet bokas på nytt.

Är det möjligt att boka en förlängning på plats och flyga tillbaka vid en senare tidpunkt?

Principiellt är det möjligt att förlängra semestern. Var vänlig informera oss så att vi kan anteckna/inboka förlängningen i systemet.

Är det möjligt att förbeställa speciell mat för flygningen?

Ja, delvis. På medel- (ifrån ca. 3,5 – 4 tim. flygtid) och långdistansflyg är det möjligt att förbeställa speciell mat. På kortdistansflyg serveras delvis bara små snacks (smörgåsar eller godis).

Finns en rullstols-service vid flygplatsen?

Flygbolagen erbjuder rullstol-service i samarbete med flygplatsen. I alla fall måste den förbeställas. Rullstolen är tillgänglig vid incheckningen. En servicemedarbetare följer med till rampen resp. in i planet beroende på beställningen. Naturligtvis är det också möjligt att ta med sin egna rullstolen. Transporten måste här också anmälas. Vid behov var vänlig informera FIT kundservice i tid.

Vad är kvällsincheckning?

Hos några flygbolag är det möjligt att checka in på flygplatsen kvällen innan avgången. Var vänlig ta med dig en giltig legitimation och flygbiljetten. Information om giltiga kvällsincheckningstider får du från ditt flygbolag. Om flygbolaget, som bokades till dig av FIT Resor, erbjuder kvällsincheckning (eventuellt också online) kan du naturligtvis checka in på kvällen före resp. online på ditt flygbolags hemsida.

Är det möjligt att reservera en sittplats?

En sittplatsreservering är också vid bokning över SpaDreams möjlig om den erbjuds av flygbolaget. Tillsammans med resehandlingarna erhåller du en 6-siffrig kod (den s.k. filekey) av SpaDreams. Med den är det mestadels möjligt att identifieras på den flygbolagets hemsida och reservera en sittplats. Alternativt kan en sittplats reserveras precis vid incheckningsdisken på avresedagen.

Vad är den s.k. ”svarta listan” för flygbolagen?

På den ”svarta listan” för flygbolagen listas alla flygbolag som inte har något landningstillstånd i Europa. Ytterligare information såsom en översikt av listade flygbolag hittar du här.

Vad kan jag göra om flygbolaget går i strejk?

Om flygbolaget strejkar gäller inte de normala rättigheter för ersättning. Naturligtvis försöker vi allt för att möjliggöra din resa, men naturligtvis är vi här beroende på flygbolagets tillmötesgående.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se