Solresor till Bulgarien

Solresor till Bulgarien

Sol & Guldkustens charm

Njut av solresor till Bulgarien till toppenpris

Solresor till Bulgarien

Solresor till Bulgarien blir allt mer populära. Det är inte många som vet att en semester vid Svarta Havet kan vara lika avkopplande och rolig som vid Medelhavet! Här väntar en massa sol och bad och du kan välja mellan lugna stunder i solnedgången eller party med lokalbefolkningen. Bulgarerna är bra på att festa – särskilt vid Guldkusten. Men här finns det mer att upptäcka än bara bananbåtar och heta nattklubbar. Du kan vänta dig en hög kvalitet och en mångfaldig semester till ett litet pris! Bulgarien är ett fascinerande land med många olika facetter som du absolut bör lära känna.

Solresor till Bulgarien

Livsglädje vid Guldstranden

Bulgarien gränsar till både Grekland och Turkiet och bör absolut betraktas som ett likvärdigt semestermål! En tredjedel av landet är täckt med skogar och kusten vid Svarta Havet bjuder på långa sandstränder. Vattnet är ofta långgrunt och lämpar sig därför utmärkt för svalkande dopp under den sydösteuropeiska solen. Här råder det ett angenämt Medelhavsklimat som är varmt och stabilt. Du kan räkna med temperaturer runt 25-30° C ända in i september.

Varna är din destination om du vill uppleva detta - med den närliggande stranden Slatni pjasazi (Golden Sands, den förtjänar sitt namn!) eller Albena (ca. 30 km). Bulgarien bjuder även på en rik kultur och du kan få spännande insikter i landets historia på diverse muséer. Här kan du upptäcka Bulgariens romerska och bysantinska arv i arkitektur och konst. Missa inte de fina katedralerna och spännande kloster, som Aladja i Varna! Andra fina destinationer för din solresa till Bulgarien är t.ex. Nessebar och Slantschew brjag (Sunny Beach).

Solresor till Bulgarien

Ändlösa avslappnade timmar i solen

Bulgarien bjuder på allt du behöver för en perfekt solresa – solgaranti, turkosblått vatten, gyllene stränder och livsglädje! Du kan delta i roliga båtfester, upptäcka landet med en jeep, ta långa promenader längs havet och upptäcka fina trädgårdar med färgglada blommor och härliga dofter. På kvällarna njuter du av god mat på ditt favorithotell, Bulgarerna lagar suveräna kötträtter och deras fetaost är otroligt god! Varför inte unna dig lite all inclusive för att inte behöva tänka på någonting under semestern? Det finns ju inget härligare än att smutta på en god cocktail i middagssolen och slippa tänka på vilken restaurang man ska ta sig till…

Solresor till Bulgarien är något som passar både ditt kompisgäng och även dig som vill åka iväg med hela familjen. Den låga prisnivån är den perfekta förutsättningen för att varva soltimmar med shoppingturer i de talrika butikerna och mysiga marknaderna där man kan fynda tyger, porslin och rosenolja. Det finns även en hel del spännande konsthantverk att upptäcka. Och det finns förstås även stora gallerior med allt du behöver. En sak är säker – det blir aldrig långtråkigt under din solresa till Bulgarien!

Visste du att?

  • Tänk efter innan du svara ”ja” eller ”nej” i Bulgarien! Här nickar man nämligen när man säger nej och skakar med huvudet när man säger ja, precis som i Grekland. Tvärtom som i Sverige alltså!
  • När man äter bröd i Bulgarien, brukar man inte bita av brödet utan riva bort en liten bit och stoppa den i munnen.
  • Du gillar ett fota allt du ser? Var försiktig med detta i Bulgarien – det är förbjudet att fotografera i kyrkor, muséer och i de flesta moskéerna är det viktigt att fråga innan.
  • Dricksa! Detta är mycket vanligt i Bulgarien. Vare sig du vill ge dricks i taxin, restaurangen eller hotellet, det är alltid ca. 5-10% av beloppet som gäller.
  • Bulgarien är en av de största vinproducenterna i hela världen! De är särskilt bra på rödviner som Cabernet Sauvignon, Merlot och Pamid.
  • Det går direktflyg till soldestinationen Varna under sommarmånaderna från bl.a. Arlanda, Göteborg, Köpenhamn och Oslo. Från Arlanda är det bara 3 timmars resa!

 

 

Solresor till Bulgarien

Hitta din favorit bland våra solresor till Bulgarien