- 15%

Grand Hotel Therme

Bulgarien · Sydvästra Pirinbergen · Banya
Termalmineralvatten
5.000 kvm termal- och bastuvärld
Högkvalitativa wellness- och kurprogram
Till erbjudandena

Upplev en semester bortom dina drömmar i vår termiska värld.

Njut av absolut komfort och lyx samt en otrolig utsikt över Pirinbergen eller de vackra skogarna runt anläggningen och hotellpoolen.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Bergsområde
Deluxe / Best Spa
Handikappsvänlig
Familjevänlig
Perfekt för ensamresande
termalbad
Mitt i naturen

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Termisk välbefinnande

3 nätter, Dubbelrum, Halvpension
i stället för 3 845 krfrån 3 268 kr
ny

Relax-Aktiv program

3 nätter, Dubbelrum, All-Inclusive
i stället för 9 179 krfrån 7 802 kr
ny

Aktiv & Balans

5 nätter, Dubbelrum, All-Inclusive
i stället för 14 633 krfrån 12 438 kr
ny

Medicinsk wellness

7 nätter, Dubbelrum, All-Inclusive
i stället för 19 461 krfrån 16 542 kr
ny

Grand Hotel Therme i detalj

Ditt kur- & wellnesshotell

Grand Hotel Therme är ett nytt, lyxigt, inspirerande spahotell i byn Banya, nära skidorten Bansko (5 km). Byggt i alpin stil med naturliga material - trä och sten, skapar hotellet en känsla av närhet till naturen. Det är denna känsla, kombinerat med mineralvattnet i poolerna och det utmärkta spa-centret, som gör en vistelse på Grand Hotel Therme 5* till en unik upplevelse.

Läge & Omgivning

Banya är en by i sydvästra Bulgarien (ca 160 km från Sofia och ca 220 km från Thessaloniki) och har varit bebodd sedan 400-talet f.Kr. av thrakerna på grund av sina termalkällor. Endast ca 4 km bort ligger staden Bansko, som är en populär utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare tack vare närheten till Rila, Pirin och Rhodopebergen. Genom några av vandringslederna kan man nå Sandanski, Melnik samt Roshen- och Rilaklostret (UNESCOs världsarv). Dessutom finns det många rutter som kan utforskas med mountainbike eller på hästryggen. Nationalparken är rik på sjöar, vattenfall, grottor och århundradegamla träd (t.ex. i Bajkuschewa Mura).

Ät & Njut

Huvudrestaurangen erbjuder en exceptionell kulinarisk resa med läckra rätter och utmärkt presentation i bufféform.
Heldags Alpenrestaurant - upplev äkta alpinsmak, kombinerat med en tematisk inredning och atmosfär.
Cake & Art - inte bara ett konditori, utan konst. Hemlagade sötsaker, gourmetkakor och andra söta överraskningar väntar på dig.
Lobby Bar - befria dig från vardagens trötthet, unna dig prasslet från elden och en kort paus i Lobby Bar - känd för sin exklusiva alpina atmosfär.
Lounge & Whiskey Bar med stort utbud av sprit.
Vitamin Bar - speciellt för gäster som önskar en hälsosam semester. Baren erbjuder hälsosamma drycker och mat för att förfriska och stärka kropp och själ.
Aperi Therme - din speciella "Drink & Taste"-plats i vårt spa-center, där du kan ladda om med ett varierat brunchmeny under dagen och koppla av i en behaglig chillout-atmosfär på kvällen, ackompanjerad av våra live-DJ-fester på fredag och lördag.

Spa

Pulse THERME: Upplev kraften från mineralvatten i det nyaste termalbadet – Pulse Therme. SPA- och wellnesscentret är hjärtat i det nya spahotellet Grand Hotel Therme. Med en yta på över 5.000 kvm (öppet dagligen 09:00 - 21:00) och bara några kilometer från skidbackarna i Bansko. De varma mineralpoolerna på Pulse Therme erbjuder en exceptionell upplevelse. Mineralvattnet kommer från en termalkälla som har sitt ursprung 3 km från byn Banya i hjärtat av Pirinbergen och har en konstant genomsnittstemperatur på cirka 58°C. Det är rikt på mineraler som fluorid, klor, svavel, magnesium, natrium, kalcium och järn. Mineralvattnet kan användas både internt och externt. Kombinationen av den rena luften i regionen, mineralvattnets läkande kraft och olika termalbehandlingar erbjuder dig en unik SPA-upplevelse på Grand Hotel Therme.

Mineralvatten utomhuspool, Infinity-utomhuspool (ca. 36°C, mot avgift), inomhus mineralvattenpool (ca. 38°C), 2 inomhus mineralvattenbassänger, inomhus vulkan-mineralvattenbassäng med öppen spis (ca. 38°C), pool för Kneipp-terapi, 2 inomhus chockbassänger, utomhuspool endast för vuxna (snart tillgänglig). Modern fitnessklubb med personlig tränare. Den inomhus SPA-avdelningen på Pulse Therme är endast tillgänglig för besökare över 14 år. Det stora mineral utomhuspoolen på spaet är också tillgänglig för barn!

Termalkomplexet Pulse Therme ger med sina bassänger och det helande mineralvattnet en välgörande effekt på kroppens allmäntillstånd. Uppfriskande vattenstrålar och en mängd faciliteter gör Pulse Therme till ett oemotståndligt alternativ för oförglömliga spa- och wellnessupplevelser året runt.

INDIKATIONER: Det helande vattnet är idealiskt för ledinflammationer, reumatism, ischias och andra problem med rörelseapparaten och nervsystemet, kroniska hud- och luftvägssjukdomar, gynekologiska problem, samt lever-, njure- och andra matsmältningsproblem.

Termalområdet på Pulse Therme erbjuder en ny och redan populär upplevelse. Med en oöverträffad panoramavy över de majestätiska bergsskogarna kan du njuta av lugnet och värmen och koppla av i den varma och doftande atmosfären i olika bastur och ångbad. Ett utmärkt val för kroppsavgiftning, för att värma upp hela kroppen och spola ut skadliga toxiner. I det inomhus termalområdet med Kleopatras rum för speciella ansiktsbehandlingar med helande lera, Laconium, honungsbastu, lavendelbastu, finsk panoramabastu, stenbastu, aromångbad med chockbassäng, romerskt ångbad med chockbassäng, bubbelpool, skandinavisk avslappningsområde, alpin viloområde. 24-timmars medicinsk service.

Fritid

Byn Banya har välbevarade monument som vittnar om dess förflutna som ett attraktivt centrum för termiska behandlingar i regionen. Det gamla turkiska badhuset med sin autentiska inredning är mycket välbevarat. Historiska dokument tyder till och med på att i antiken besökte Alexander den stores far, Filip av Makedonien, den antika bosättningen för att behandla sina hälsoproblem.

Kan bokas på hotellet:

Organiserad Sageaway ATV-tur i omgivningen:
ATV-tur (1 timme) - BGN 120 för 1 person, BGN 150 för 2 personer
ATV-tur (1 timme och 30 minuter) - BGN 150 för 1 person, BGN 200 för 2 personer
ATV-tur (2 timmar och 30 minuter) - BGN 200 för 1 person, BGN 250 för 2 personer

Besök på "Alley of Steps" - 10-15 minuters klättring med fantastisk utsikt

Ridning: Barn över 5 till 14 år - BGN 20 för 15 minuter
Guidad promenad - BGN 40 för 30 minuter / BGN 60 för 1 timme
Ridning med guide - BGN 80 för 45 minuter

Besök i Rila Fun Park - BGN 30 för vuxna, BGN 15 för barn

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

Hotellet har 176 designerrum med unik utsikt över bergen och skogarna. De lyxiga rummen erbjuder hemmets komfort, kombinerat med felfri service, elegans, charm och autenticitet.

 • Dubbelrum Deluxe

   ca. 35 qm · Kingsize-säng · Utsikt över bergen och skogen
  +4 vidare
  mer information
 • Dubbelrum Executive

   ca. 38 qm · Kingsize-säng · Utsikt över bergen och poolen · Terrass
  +5 vidare
  mer information
 • Dubbelrum Executive Premium

   ca. 38 qm · Kingsize-säng · Utsikt över bergen och skogen
  +5 vidare
  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Deluxe

   ca. 35 qm · Kingsize-säng · Utsikt över bergen och skogen
  +5 vidare
  mer information
 • enkelrum=dubbelrum Executive Premium

   ca. 38 qm · Kingsize-säng · Utsikt över bergen och skogen
  +5 vidare
  mer information

Plats

Grand Hotel Therme
Bulgarien, Sydvästra Pirinbergen, Banya
Sofia Airport (SOF)
ca 163 km / 145 min

Liknande hotell

 • från 7 nätter
  4 048 kr
  - 10%
  Royal Tulip Sand
  Royal Tulip Sand
  Polen · Östersjön · Kołobrzeg
  Wellness & Spa-semester
  Underbart
  4,5
  /5
 • från 7 nätter
  4 037 kr
  Mona Lisa Wellness & Spa
  Mona Lisa Wellness & Spa
  +
  Polen · Östersjön · Kołobrzeg-Podczele
  Hälsokur
  Fantastiskt
  4,3
  /5
 • från 6 nätter
  5 676 kr
  - 20%
  Spa & Wellness Hotel Olympia
  Spa & Wellness Hotel Olympia
  Tjeckien · Västra Böhmen · Mariánské Lázně
  Medicinsk wellness
  Underbart
  4,5
  /5
 • från 1 natt
  328 kr
  - 5%
  Cristal Spa
  Cristal Spa
  Polen · Östersjön · Dzwirzyno
  Wellnessvistelse
  Fantastiskt
  4,4
  /5

Hotell i närheten