DIY Ansiktsmasker

4 DIY ansiktsmasker för en naturligt vacker hy

DIY Ansiktsmask

Ofta går vi bara till skönhetsavdelningen i snabbköpet för att få produkter som ska skydda och vårda vår hud. Men problemet är att man kan vara glad om man ens förstår sig på en fjärdedel av ingredienserna. De välklingande produktnamnen brukar dessutom ofta maskera de ganska tveksamma kemikalierna som finns i en hel del produkter.

Du vill undvika allt detta och veta vad det är som du utsätter din hy för? Blanda din egen ansiktsmask! Det tar bara 2 minuter att blandka ihop enkla, hälsosamma ingredienser för att skapa din alldeles egna skönhetskur.

Även om du kanske är en av de lyckliga få som har en nästan perfekt hy kan ansiktsmasker ändå ha en positiv effekt och ge dig mer lyster. Vår hy attackeras dagligen av miljön omkring oss och din hälsa (föroreningar, förkylningar, trötthet, stress, extrem värme) och även om du tror att det inte påverkar dig, så kommer din hy att bärja åldras i förtid och se trött och grå ut.

Det finns många olika masker som hjälper dig att ta hand om din hud och alla kan anpassas till olika hudtyper (oljig, torr, blandad).

Ge ditt ansikte den djupa rensningen och rengöringen den behöver – med en DIY ansiktsmask! Bli av med orenheter, minska tecken på stress, trötthet och åldrande och återställ den hydrolipidiska hinna. Vi har tagit fram olika mjökfria (som även råkar vara veganska) eftersom mjölk och ägg kan irritera huden.

Vete

DIY Ansiktsmask med havregryn och soja-yogurt

Super enkelt – koka havregryn i vatten och blanda med ett par skedar soja-yogurt. Applicera på ansiktet i 15 minuter. Havregryn är antiinflammatoriska och avgiftande, medan soja innehåller mjölksyra som hjälper till att exfoliera huden.

Avokado

DIY Ansiktsmask med avokado, limejuice och olivolja

Limejuice eller citronsaft är inte bara antibakteriell utan hjälper också till att exfoliera missfärgad hud (t.ex. akne eller ärrbildning). Förutom detta hjälper avokadons omega 3 till att reparera huden och bli av med akne. Olivolja har en intensiv återfuktande effekt. Blanda några droppar olja och citronsaft med en halv mosad avokado och applicera på ansiktet i 15 minuter. Använd denna mask på natten eftersom citronsaft inte reagerar väl på UV-strålar från solen, vilket kan irritera huden.

Papaya

DIY Ansiktsmask med havregryn, papaya, agave och tea tree oil

På samma sätt som citron kan även papaya ljusa upp din hud och papain hjälper till att lösa upp och avlägsna döda hudceller. Tea tree oil lugnar huden genom att minska klåda och irritation. Havregryn har en antiinflammatorisk effekt (som även nämns ovan) och agave håller ihop blandningen. Blanda en fjärdedel av en mosad papaya med 2 matskedar havregryn och agave och tea tree oil och lämna i ansiktet i 15 minuter.

Kaffe Ansiktsmask

DIY Ansiktsmask med kakao och kaffe

Koffeinet i kaffe och kakao bidrar till att minska svullnader och ge ny lyster. Kaffe har också en åtstramande effekt vilket hjälper porerna att stängas och minska oljighet. Kakao innehåller omega 6 fettsyror som hjälper sår att läka och framäjar hudens elasticitet. Det är bäst att använda denna mask på morgonen eftersom det hjälper dig att vakna och lystra till. Det är perfekt om du maler kaffet precis innan du använder pulvret till masken. Blanda 2 msk kaffe, 2 msk kakao och 2 msk agave eller olivolja för att få blandningen hålla ihop. Du kan blanda i lite apelsinskal för att skapa en extra god lukt. Lämna på ansiktet i 15 minuter.

Du gillar veganska recept? Vi har många fler bra idéer för skönhet och kostföring i vår blogg som får dig att må riktigt bra.

Ansiktsmask DIY

Om du vill ha mer naturliga skönhetstips, ta en titt på våra sidor om ayurveda, där du kan lära dig allt om naturliga produkter för att hjälpa huden. Vi hoppas att du nu kommer att njuta av en hälsosammare och lysande hy!
Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Hotel Lambert Medical Spa
Polen – Östersjön – Ustronie Morskie
Östersjösemester
1 natt, Dubbelrum, Frukost
centrovital hotell
Tyskland – Berlin med omnejd – Berlin-Spandau
Well & Fit dagar
1 natt, Dubbelrum, Frukost
OCÉANO Health Spa Hotel - Teneriffa
Spanien – Teneriffa – Punta del Hidalgo
Avkoppling vid Atlanten
4 nätter, Dubbelrum, Halvpension
Marine Hotel
Polen – Östersjön – Kołobrzeg
Östersjödagar
2 nätter, Dubbelrum, Frukost
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta