Res ensam

5 skäl till att resa ensam

Res ensam

Du har länge drömt om ett visst resmål, men du hittar ingen som vill följa med? Då kanske det är den perfekta tidpunkten för att upptäcka ensamresandet! Var modig, bestämd och nyfiken och ge dig inte bara ut på en resa till din drömdestination utan även till dig själv! Din resväska kommer nästan packa sig av sig själv när du läser våra 5 fördelar med att resa ensam…

DU bestämmer!

Kan du känna det i luften? Det är en känsla av gränslös frihet! Den största fördelen med att resa ensam är att du får bestämma själv. Under en resa med och till dig själv är du som sitter vid ratten och säger vart det ska bära av! Nu är du reseledare, kock, spakoordinator och vilosökande på en och samma gång. Var som Pippi Långstrump och lev loppan, ingen stoppar dig. Upptäck ditt vilorum under Portugals sol, låt dig inspireras av Indiens strålande färger och känn varm sand mellan tårna på en av Thailands undersköna stränder. Vad du än vill – du kommer verkligen uppskatta egentiden. Det är en lyx att kunna bestämma allt själv utan att behöva tänka på andra. Njut av tiden i okända omgivningar och lär känna dem i din egen takt!

Res ensam

Säg hej till en ny självkänsla!

En semester som ensamresande börjar redan på flygplatsen. Det är ingen som dubbelkollar om alla pappren finns med eller som kan vakta ditt bagage medan du snabbt springer till toaletten – och det är bra! Att resa ensam är något som varje människa borde göra någon gång. Du kommer att märka hur du kommer att hamna i situationer där du faktiskt behöver hjälp. Våga öppna munnen och prata med främmande människor i andra språk och öppna dig för andra! Många kommer att vara trevliga och hjälpsamma och ge dig bra tips. Varje fråga och svar kommer att främja din självkänsla och göra dig till en mer själsäker person när du flyger hem. Ut med dig i världen – bli en starkare människa!

Mod, nyfikenhet och motivation

När du kommer till en ny plats kommer du att vara överväldigad av alla nya intryck. Varje gatuhörn lockar med hemlighetsfulla gator, inhemska marknader och goda dofter. Det kan vara tufft att behöva bestämma sig – men detta hör också till ensamresandet: du bestämmer. Hela tiden. Acceptera utmaningen, samla nya erfarenheter, odla din barnsliga nyfikenhet och energiska motivation!

Du kommer att lära känna underbara människor

Det är i och för sig roligt att lära känna sig själv bättre. Men! Du kommer även längta efter sociala kontaker och umgänge under din resa. Vad bra att du aldrig är riktigt ensam under din resa! Fråga människor i din omgivning efter tips och med lite tur kommer inte bara att belönas med ett svar, utan även med ett leende. Vi längar ju faktiskt alla efter nya erfarenheter och bekantskap. Du får aldrig glömma att vänskaper från främmande länder är det mest värdefulla man ka ta med sig hem från en resa.

Res ensam

… ta omvägar – och samla fantastiska minnen!

När man reser ensam, kommer man ofta att uppskatta livets omvägar. Det finns ju självklart en direkt väg till stranden, men varför inte testa den lite mindre stigen som kanske leder dig till en folktom och underskön liten badbukt? Om du reser ensam, bör du gå genom världen med öppna ögon. Du kommer att samla vackra minnen – det enda du måste göra är att upptäcka världen. Var som ett barn och testa allt du kommer på. Gå din väg och njut av den!

Res ensam

Vad lär vi oss av detta? Att resa ensam gör dig stark. In- och utifrån. Upptäck världens vackraste hörn och få oförglömliga minnen. Under resan till dig själv kommer du att bli mer självsäker, samla interkulturella kompetenser, bli modigare och odla din nyfikenhet!

 

Du är otålig och vill helst boka en resa ensam nu i detta ögonblick? Ta en titt på våra reseerbjudanden för ensamresande och hitta din drömsemester!

Läs mer:
5 tips för ensamresenärer
SpaDreams bästa resor för ensamresande

 

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta