7 skäl varför du sparar pengar med en semester på Sri Lanka

Sri Lanka semester

Nu kommer vintermånaderna allt närmare och många av oss har börjat fundera på en semester i varmare omgivningar, t.ex. Mallorca, södra Italien, Turkiet… Men många verkar inte veta om att en semester någonstans långt borta som t.ex. på Sri Lanka ger dig mycket bättre valuta för pengarna och en billigare semester än många andra europeiska destinationer – bortsett från de ganska långa flygtiderna. En semester på Sri Lanka är inte bara bra för Sri Lankas turismbransch utan även för dig – läs mer!

Adams Peak Utsikt

1. Flyg

Den dyraste delen av din semester är flygresorna – men även dessa är inte superdyra jämfört med andra destinationer. Du kan hitta flyg till Sri Lanka för runt 5 000 SEK om du är ute i god tid och jämför priser. Man behöver för det mesta mellanlanda någonstans i de Förenade Arabemiraten eller Indien, men den långa flygresan blir lättare att stå ut med om du drömmer dig bort till palmer, natur och hav som väntar dig. Flygplatsen Colombo ligger på öns västkust, vilket även är den delen av landet med flest hotell.

2. Hotell och spa

Hotell och spa ger dig mycket bra valuta för pengarna på Sri Lanka! Du kan även få tag i riktigt bra priser på 5-stjärniga lyxresorter som Taj Bentota Resort & Spa eller The Fortress Resort & Spa.

3. Mat

I Sverige är mat ungefär dubbelt så dyr som på Sri Lanka. Här får du en 3 lyxig rätters meny för runt 1000 rupier, vilket motsvarar 50 SEK! Och om du funderar på att besöka en ayurveda resort med helpension på Sri Lanka kan du se fram emot riklig, sund och färgstark sri lankesisk mat som kommer att få dig och din mage i balans igen.

Sri Lanka Ayurveda Mat

4. Taxi och kollektivtrafik

Det är även väldigt billigt ta en taxi eller åka buss och tåg på Sri Lanka. En kort tur på ca. 10 km kostar endast 700 rupier, vilket motsvarar ca. 35 SEK! Taxichaufförerna brukar även vara väldigt pratsamma och kan berätta mycket om omgivningen och kulturen.

Tips: Ta tåget från Kandy till Ella – det är en av världens vackraste tågsträckor och kostar endast ca. 25 SEK.

Tågresa Kandy Ella

5. Natur och kultur – det är gratis!

Antika tempel, sällsynta djur, regnskogar, teplantager, stränder, berg och sjöar ger dig oändliga möjligheter att njuta av gratis aktiviteter under din semester.

Det finns många vackra vandringsleder om du gillar att vandra. Ett exempel är Royal Tea Trail i Nuwara Eliyae eller Pidurangala-leden. Du startar i Pidurangala tidigt på morgonen och kommer fram vid Sigiriya Rock när solen går ner. Om du gillar vattenfall kan det vara värt att besöka Diyaluma Falls.

Sigirya Rock

Självklart får du inte missa de fantastiska stränderna – de flesta hotellen har en privat strand eller långa naturliga stränder med korallrev, surfturer och val-skådning!

Tips: Res i februari för att besöka Vesak Festival i Colombo med tusentals dekorerade lyktor som lyfter mot himlen.

6. Klimat

Jämfört med grannlandet Indien är temperaturerna ganska stabila med runt 26 grader året runt. Detta betyder också att du inte behöver vara orolig för att det inte finns luftkonditionering. Tänk på att monsuntiderna i östra och västra delen av Sri Lanka är olika när du bokar din semester.

Om du önskar dig en semester som kommer att få dig att känna dig friskare och mer alert med hjälp av naturens medicin, är en ayurveda retreat kanske det bästa som kan hända dig. En ayurvedakur ger dig lika mycket valuta för pengarna som allt annat på Sri Lanka. Det är en detox och avslappnande behandling på samma gång, med en kvalitet som bara finns här!

Ayurveda går hand i hand med yoga och har varit en viktig del av Indiens och Sri Lankas kultur i tusentals år, samtidigt som det även bildar en bas för många moderna medicinska system. Lär dig mer om ayurveda här!

Är du också sugen på en en resa till Sri Lanka nu? Vi har ett brett urval av spahotell och ayurveda resorter som passar varje smak.

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta