Yoga poser

Hur du klarar 4 knepiga yogaställningar

Du har tränat yoga ganska länge nu, gått till yogalektioner någon gång per vecka eller tränat med en youtube-videos. Du har nu förstått grundläggande och vanliga ställningar och du kan andas som en äkta yogi när du glider genom de olika ställningarna – du har kanske till och med börjat sjunga ‘OM’ i slutet av varje lektion?

Det finns dock fortfarande några ställningar som du inte riktigt får till och tänker “gör jag allt rätt”? Vi på SpaDreams förstår dina problem och vill ge dig lite tips för hur du kan klara av ställningar som är kända för att vara knepiga. Läs mer, tappra yogi, och ta en titt i vår guide där du kan lära dig hur du klarar dessa få svåra yogaställningar:

Utthita ParsvakonasanaUtvidgad sidovinkelsposition (Utthita Parsvakonasan): Detta är en riktig klassiker i många vinyasa-yogaklasser. Men den kan vara lite knepig att klara av! Nyckeln till den här ställningen är att öppna bröstet och böja sig åt sidan. Då målet av denna ställning är att öppna bröstet och sidorna tycker vi om att använda ett yoga-block under den stödjande handen. Den utvidgade sidovinkelspositionen handlar inte om att röra marken utan att skapa långa, öppna energilinjer.

VasisthasanaSidoplanka (Vasisthasana): Sidoplankan är utmärkt för att träna fram en stark och träna balansen. Även här lägger vi stor vikt på långa, öppna linjer. De flesta pressar inte höften mot himlen, fast detta är essentiellt för att uppnå en fin linje. Det kan även göra ont i handlederna, då det är mycket vikt som bärs av dem. Gå ner på knä ifall en rak sidoplanka är för jobbig – men kom ihåg att lyfta höften!

Utthita TrikonasanaTriangelpositionen (Utthita Trikonasana): Den här yogaställningen förväxlas ofta och genomförs på fel sätt då det är många detaljer som man måste tänka på. För att kunna klara triangelposen är det viktigt att du öppnar bröstet, precis som vid den utvidgade sidovinkelpositionen. Det viktiga är inte att du rör marken. Du kan använda ett block eller din hand på smalbenet för att skapa långa, öppna energilinjer.

SukhasanaSkräddarställning (Sukhasana): Japp! Den här enkla yogaställningen (den heter till och med “easy pose” på engelska) är inte lika lätt som den ser ut. Nyckeln till framgång är att hitta tillräckligt med balans för att använda så lite kraft som möjligt. Börja med att testa om benen i din ända verkligen rör marken och bildar en bas för din kropp. Du lyfter då ditt huvudets krona mot himlen. Låt ryggraden växa och axlarna slappna av och slut ögonen. Till slut lägger du händerna på knäna och vänder handflatan uppåt. Det svåraste med denna ställning är faktiskt att sitta stilla och inte röra på sig. Testa om du klarar av att sitta still i 3 minuter! Använd en klocka. När detta känns lätt kan du förlänga tiden tills du kan sitta stilla i 10 minuter.

Du vill ha en riktigt intensiv yoga-upplevelse? Vi på SpaDreams erbjuder många olika varianter att träna yoga på semestern, vare sig du är nybörjare eller proffs-yogi! Ta en titt på våra yoga-retreats och lyxiga yogaresor. Vi har något för varje smak!

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta