Hotell för Reumatiker

Våra Top 3 hotell för reumatiker

Reumatism Behandlingar

Den 12 oktober är det den internationella reumatism-dagen. I Sverige lider runt 1 miljon människor av ledsjukdomen i olika former. Om du är en av dem så vet du att din sjukdom innebär en hel del begränsningar i vardagen och att det är viktigt med olika former av terapier som inkluderar både värme och köld. Du bör även röra på dig, ta promenader och äta hälsosamt – mycket omega 3 fettsyror som finns i t.ex. linolja eller äggula. Det finns även särskilda behandlingar som kan hjälpa dig med att bli av med värk och leva ett lättare liv.

SpaDreams, som är din expert för hälsoresor, erbjuder en hel del riktigt härliga hotell som har skräddarsydda program för reumatiker. Här kan du koppla av, äta nyttigt och njuta av välgörande behandlingar! Din semester kan bestå av en exotisk ayurvedakur eller så kan du fasta i ett av våra specialiserade hotell i kombination med träning och motion. Allt detta i en mysig atmosfär där du kan koppla av på riktigt och få ny energi för vardagen.

Vi har samlat våra favoriter som blir extra bra för dig som är reumatiker och är i behov av en time-out från vardagen!

Klammer’s Kärnten★★★★

Klammers Kärnten

Det fyrastjärniga hotellet Klammer’s Kärnten★★★★ i nationalparken Hohe Tauern utnyttjar »kraft ur bergen« för att skapa välgörande hälsoprogram. Under det 11 dagar långa programmet besöker du grottan Gasteiner Heilstollen och andas välgörande luft i en angenäm temperatur av ca. 37 – 41,5 °C.

Den naturliga radonhalten i luften har en positiv effekt på reumatiska sjukdomar, lindrar smärtor och stabiliserar immunsystemet. Du får dessutom sköna massage, kan delta i gruppgymnastik och guidade vandringar i den bedårande naturen.

 

Wellness & Ayurveda Hotel Paierl★★★★s

Wellness & Ayurveda Hotel Paierl

Nuförtiden måste du inte längre resa till Asien för att uppleva autentisk ayurveda! Allt mer hotell i Europa erbjuder det alternativa och erkända medicinkonceptet från Asien. Wellness & Ayurveda Hotel Paierl★★★★s i Steiermark i Österrike har ett team av erfarna indiska läkare och terapeuter i Shiva Ayurveda Center som skämmer bort dig med professionella och effektiva ayurvedakurer. De sammanlagt 21 behandlingarna, som t.ex. örtångbad, örtstämpelmassage och shirodhara (oljestråle i pannan) hjälper dig att balansera dina doshas igen.

Den steiriska hjärtligheten och mysiga, österrikiska stilen av hotellet får dig att koppla av och njuta av en riktigt vilsam semester. Ett till plus: Hotellet har en pool med termalvatten som aktiverar dina självläka- och immunkrafter. Vattnet har en hög natrium-hydrogencarbonat-klorid-halt som är mycket välgörande för reumatiker.

 

Hotel Európa fit★★★★s

Hotel Európa fit

Ungerska Hévíz är ett av de ledande termal- och hälsobaden i Europa – här finns det ett stort urval av härliga hotel med bra behandlingar med lera och termalvatten. Fyrastjärniga Hotel Európa fit★★★★s befinner sig endast 400 m från termalsjön och skräddarsyr en kur åt dig som passar just dig och dina behov.

Efter en inledande läkarundersökning får du ett individuellt behandlingsschema med ca. 20 välgörande behandlingar och andningsmeditationer, ryggradsgymnastik, stretching och yoga m.fl. Dessutom kan du delta i spännande matlagningskurser, vinprovsmakningar och upptäcka Hévíz med guidade stadsturer.

Vilket hotell blir din favorit? Om du inte kan bestämma dig vilket hotell som passar just dig kan du gärna ta kontakt med våra hälso- och reseexperter i kundservicen, de hjälper dig mycket gärna med att hitta den perfekta hälsoresan åt dig.

Läs mer om reumatiska sjukdomar
Alla våra hotell med reumatism-program

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta