Slappna av

Vad innebär en Thalassoterapi?

Thalassoterapi

Thalassoterapin används med stor effekt – speciellt vid behandlingen av kroniska sjukdomar. Den är känd sedan 1700-talet och består av havets komponenter. Terapin använder sig inte enbart av havsvatten – kallt eller varmt – utan även av havsluft, lera och sand. Tillsammans med solen och alger kan luftvägssjukdomar, reumatism och många andra sjukdomar lindras. Thalasso används även inom wellness idag, där man avstår från Thalasso-riktlinjen som säger att Thalasso behandlingar måste ske vid havet.

Vilka behandlingar används vid en Thalassoterapi?

En ursprunglig Thalasso-terapi kan endast genomföras vid havet. Grunden för alla behandlingar är ett hälsosamt havsklimat, friskt havsvatten och alger.

I början av en ursprunglig Thalasso-kur med sex Thalasso-behandlingsdagar undersöks man av Thalasso-läkaren. Efter undersökningen utformar läkaren ditt personliga behandlingsschema med skräddarsydda behandlingar enligt dina behov. Dessa terapiformer finns:

  • 1. Aerosol-havsvattensinhalation: den främjar den positiva effekten av havsluftens inhalation. Den är speciellt värdefull för patienter som inte kan ta långa promenader i havsluften (separat behandling eller gruppaerosol).
  • 2. Algbehandlingar: När du får en alginpackning så fördelas rena, naturliga, mikropulvriserade alger som en inpackning på kroppen. Dett har en avgiftande och stimulerande effekt på ämnesomsättningen och piggar upp. Alginpackningen har även en positiv effekt om du vill gå ner i vikt eller om du har ledvärk, reumatism eller artros. En alg-gel-inpackning avgiftar kroppen och ger den mineralämnen och spårämnen.
  • 3. Motion vid havet: Människor med luftvägsproblem profiterar av mycket motion i den friska havsluften vid en klimatvandring. På denna 2 timmar långa vandring i havets hälsosamma klimat stärks dessutom hjärt- och cirkulationssysemet och immunsystemet.
  • 4. Peelings och inpackningar: En havspeeling rengör huden skonsamt; huden blir jämnare Thalassoterapioch vitaliserad. Havslera-inpackningen med värmd ren havslera innehåller mycket havssalt, calcium och magnesium. Den har en avslappnande, anti-inflammatorisk och mineraliserande effekt som stimulerar ämnesomsättningen; den är perfekt vid inflammatoriska hudproblem eller allergier.
  • 5. Thalasso-reduktionskost: Thalasso-reduktionskosten består av algrätter, färsk havsfisk, fräscha sallader, frukt och kokta grönsaker – den är perfekt för att gå ner i vikt i kombination med motion och avgiftande Thalasso-behandlingar.
  • Vattenbehandlingar: Aqua-gymnastiken är ett skonsamt sätt att konditionsträna. Vattnets naturliga motstånd leder till större ansträngning vilket gör övningarna mer än 50% mer effektiva än på land. Samtidigt skonas rörelseapparaten eftersom den känner sig tyngdlös under vatte. Växlande temperaturer stärker immunförsvaret.

En vattentrycksmassage stimulerar musklerna med vattentrycket och stimulerar även ämnesomsättningen. Ett havsvattenbad med alger och hydromassage eller en havsvatten-Kneipp-gång har en liknande effekt. Vichyduschen, en spraydusch som intas i liggande tillstånd, är mycket avslappnande.

Alla Thalassoterapier hos SpaDreams >>

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
OCÉANO Health Spa Hotel - Teneriffa
Spanien – Teneriffa – Punta del Hidalgo
Avkoppling vid Atlanten
4 nätter, Dubbelrum, Halvpension
Mitsis Royal Mare
Grekland – Kreta – Chersonissos
Avkoppling vid havet
4 nätter, Dubbelrum, All-Inclusive
Palasiet Thalasso Clinic & Hotel
Spanien – Costa del Azahar – Benicássim
Thalasso-Wellness
2 nätter, Dubbelrum, Frukost
Hotell NEPTUN & SPA
Tyskland – Östersjön – Warnemünde
Original-Thalassovecka
7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta