Thalassoterapi

Upptäck havets naturligt helande kraft

Upplev Thalassos naturaliga helande krafter

Har du någonsin hört talas om havets fascinerande fördelar? Visste du att havets kraftfulla helande egenskaper kan återställa dig till din maximala hälsa? Gör det bästa av din strandsemester genom att lägga till den spännande Spa-upplevelsen av Thalassoterapi, en av de mest effektiva terpeutiska behandlingar som erbjuds av SpaDreams.


Vad är Thalassoterapi?

Thalassoterapi härstammar från de forngrekiska orden "Thalassa" för hav och "therapia" för behandling. Med hjälp av de helande egenskaperna hos havsvatten och luften vid kusten återställer avkopplande och helande thalasso spa terapier din hälsa och välbefinnande. Behandlingar kan inkludera havssalt-peelings, undervattenmassag, bad i havsvatten, sjögräs inpackningar och mycket mer.

Thalassoterapi Ursprung

Människor har varit medvetna om havets läkande krafter i årtusenden och till och med antika befolkningar som egypterna, grekerna och romarna reste till havet för välbefinnande och hälsa. Uppgifter från 1500-talets Europa visar att människor ordinerades med havsrelaterade behandlingar. Till exempel fick kungar så som kung Henrik III av Frankrike besked av sin läkare att ta en serie havsbad för att stärka hälsan. År 1760 skrev engelsmannen Richard Russell den första avhandlingen om fördelarna med havet, "Användningen av havsvatten i sjukdomar i körtlarna", det första forskningsdokumentet för att visa effektiviteten av marina element på vår hälsa. Historiker menar att den specifika termen ”Thalassoterapi” först började användas något senare, i Bretagne, Frankrike, under 1800-talet.


Fördelarna med Thalasso-Spa

De hälsofrämjande principerna för Thalasso är enkla i hjärtat: eftersom havsvatten och mänsklig plasma består av liknande element, öppnas porerna när kroppen är nedsänkt i havsvatten, vilket tillåter mineraler och spårämnen (som magnesium, kalium, kalcium, jodid och natrium) att komma in. Dessa är användbara för att återställa kemisk balans för att komma in i kroppen, samt för att ge stimulerande effekter och öka motståndskraften mot externa toxiner. De viktigaste badprodukterna som används vid thalasso-kurer inkluderar:

 • Havsvatten - används för bad, försörjer med sodium, magnesium, kalcium och potassium
 • Havsgyttja - används för ansikts- och kroppsmasker, försörjer med olika mineraler och vitaminer
 • Sand från stranden - naturlig peeling
 • Alger - (alg-terapi) används för masker för näring till huden, försörjer med vitaminerna B och E
 • Havsluft - hög andel av joner, eliminerar toxiner, förbättrar andningen
 • Havsklimatterapi - aerosol, atmosfärstryck
 • Sjögräs - skyddar mot virus och bakterier, bra för lederna
 • Fytoplankton - energi och CO2 bildning, stödjer immunsystemet

Det mineralrika havsvattnet hjälper oss att definera muskler, behandla celluliter, förbättra hudtillstånd och även lindra symptom av astma, bronkit och några cirkulationsproblem.

 

 

 

kvinna får en peeling med havssalt
Havsgyttja

Hitta Ditt Perfekta Thalassoterapi-Spahotell

Ifall du redan nu har idéer om vart du skulle vilja resa för din nästa semester, använd våran sökfunktion (som du hittar här nedan) för att boka direkt. Här får du omedelbart tillgång till ett brett utbud av Thalassoterapi-Spahotell världen över. Välj helt enkelt temat för din resa, önskat resmål och de exakta datum där du vill åka på din drömresa.


Vad brukar behandlas med Thalassoterapi?

Två lyckliga kvinnor efter att ha fått den första thalassoterapi behandlingen i form av ett havsvattenbad.
Havssalt

SpaDreams erbjuder Thalasso-program med en bred variation av therapeutiska behandlingar för att förbättra både den allmänna hälsan och en rad hälsotillstånd, som inkluderar:

 • Andningssystemet: förkylningar, astma, allergier, bronkit och kronisk sinusit
 • Hjärt-kärl-systemet: högt blodtryck
 • Matsmältningssystemet: ulcerös kolit
 • Nervsystemet: sömnlöshet och kronisk stress
 • Rörelseapparaten: ont in ben och leder, ont i ryggen
 • Hud: hudvård, psoriasis, eksema, neurodermatit
 • Huvudvärk och Migrän
 • Diet: viktminskning, detox, fettförbränning efter graviditet
 • Revitalisering: förnyelse av energi, bekämpa utbrändhet/burn-out

När du får dina behandlingar kommer du att övervakas av en av våra hälsospecialister som kommer att kontrollera och anpassa dina behandlingar så mycket som möjligt. Trots detta, kom ihåg att denna terapi inte är lämplig för gravida kvinnor, de med symtom på hjärtsvikt eller feber, epilepsi, fobiska tillstånd och gastroenterit.


Thalassoterapi Behandlingar

Havsvattens Pooler

ett lyckligt par badar

Kroppen sänks ned i speciella bad och pooler med varmt vatten, av vilka några är havsvatten, vid temperaturer på ca 37-38 grader, i ca 20 minuter. Detta passar främst för posttraumatiska och kirurgiska behandlingar, cirkulationsproblem och rörelseapparaten samt andningssystemet.

Sand Behandlingar

sand behandling

Denna behandling innebär att kroppen täcks med varm sand för en period av ca 15-20 minuter, med syftet att absorbera sandens mineraler- och värme-fördelar. Detta är särkskilt användbart vid osteoartrit, reumatism och fysisk trauma.

Mineral-gyttja & Alger

Kvinna får en hälsobehandling med alg-gyttja från havet

Mineralsk lera och alger används främst i form av masker eller kompresser, vilket hjälper till att förbättra cirkulationen, bekämpa fettavlagringar av celluliter och näringsberikar huden.


Thalassoterapi Resmål

Frankrike, Spanien och andra Kustparadis

Undrar du var du hittar ditt lugna paradis där du kan koppla med både solsken och hav? För närvarande finns det många spahotell vid havet och specialiserade thalassocentrum i några av de vackraste destinationerna i världen och här hos SpaDreams har vi noggrant sammanställt ett urval av de bästa Thalasso-kurhotellen.

Många elitidrottare har redan besökt våra Thalasso-spahotell i Spanien, Tunisien och Slovenien efter att ha lidit av skador eller allvarligare stressituationer. Om du vill få ut det mesta möjliga av din semester i ett medelhavsklimat rekommenderar vi öarna Lanzarote eller Kreta. På var och en av dem kommer du att dra nytta av alla marina egenskaper du får tillgång till medans du njuter av upplevelsen av att leva på en livlig ö, full av färg, smak och äventyr.

Som ett av de första platserna att utveckla terapi med havsvatten erbjuder Frankrike några av de bästa alternativen för Thalasso-spa. Kustregionen Bretagne, även känd som Thalassoterapiens land, gränsar till vågorna på den engelska kanalen, Iroise havet och Atlanten. Här kan du komma ifrån allt och andas in den rena luften, i ett paradis för fred, medan du njuter av den verkliga essensen i havet tack vare erfarna terapeuter.

Om du vill ha en förändring från den vanliga semestern, varför inte gå norrut och spendera några dagar vid Östersjön? Det unika baltiska havsvattnet och långa sandstränder vid Tysklands och Estlands kust är de perfekta platserna för en Thalasso-semester.


Boka Ditt Thalasso-Spahotell

Nu när du känner till allt vad som är viktigt för Thalassoterapi, låt dig inspireras av vårt breda utbud av erbjudanden och upptäck våra bästsäljande thalasso-erbjudanden. Du kommer att rensa dina lungor i den friska havsluften och lugna huden med närande sjösalt, sjögräs och massage, så att du känner dig avslappnad, föryngd och väl. För att göra din vistelse ännu mer fördelaktig erbjuder våra spahotell hälsosamma och näringsrika måltidsplaner samt kalorireducerade och specifika dietalternativ - så du blir väl omhändertagen på alla nivåer!

Med SpaDreams kan du uppleva denna lyxiga behandling till ett överkomligt pris. Boka din Thalassokur-retreat med SpaDreams idag och upptäck havets krafter.

 • Kolla igenom hotellen här nedan
 • Fyll i hotelboknings-formuläret
 • Eller kontakta oss för mer personaliserad hjälp av en av våra resespecialister.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

spadreams logo transparent background

10 skäl att boka med SpaDreams

 • Största hotellutbudet
 • Bästa prisgaranti
 • 99% nöjda kunder
 • 40 års erfarenhet
 • Vi är experter
 • Individuell service
 • Bästa kvalitet
 • Alltid där för dig
 • Dataskydd
 • Senaste Resetrenderna

Våra Populäraste Thalassoterapi-Hotell


FAQ Thalassoterapi

Vad är kontraindikationer för thalassoterapi?

Som de flesta terapeutiska behandlingar kan thalassoterapi också resultera i kontraindikationer. För personer som lider av blodtrycksproblem, cancer, jodkänslighet, astma eller njurproblem är det viktigt att undvika denna form av terapi eftersom den inte gör något bra men förvärrar symtomen. Eftersom behandlingen bara sprider tillståndet till andra får patienter med smittsamma hudsjukdomar inte heller följa thalassoterapi. Slutligen, om du nyligen genomgick en operation, rekommenderas det strikt att inte följa denna terapiform eftersom det försenar din läkningsprocess oerhört. Kontakta alltid din läkare om möjliga kontraindikationer i förväg.

Hur lång är en Thalassoterapi-semester?

Redan under en 8-dagars vistelse återställs balansen i kroppen för de kommande sex månaderna. Vilket som indikerar att två behandlingar per år redan kan öka patientens hälsa och välbefinnande oerhört. Under en veckas terapi får patienten vanligtvis 3-4 behandlingar per dag. För att öka effektiviteten rekommenderas fyra eller fler veckor med ca. 3-4 behandlingar per vecka. Beroende på intensiteten är behandlingarna mellan 20-60 minuter.

Vad är en Thalasso-balansdiet?

Vem sa att en Thalasso-diet inte kan bestå av kulinariska läckerheter? Beroende på fokus för din Thalassoterapi-semester, kommer din diet att vara näringsrik och balanserad. Thalasso-dieten inkluderar hälsosam mat med få kolhydrater och ingredienser från havet. Noggrant utvalda ingredienser av lokalt ursprung bildar basisen för dina måltider. Kärleksfullt tillagade rätter främst från Medelhavsköket, som kombinerar skaldjur, färsk fisk, tång och grönsaker, kommer att stödja din läkningsprocess.

Är det säkert att prova thalassoterapi under graviditeten?

Eftersom thalassoterapibehandlingar stimulerar din ämnesomsättning rekommenderas det starkt att undvika denna terapiform under din graviditet och särskilt under din sista trimester. Utomhus-havsvattenpooler och några lätta vattenövningar är ett bra alternativ till de varma thalasso-poolerna. Trots att vissa hotell erbjuder lätta program för blivande mammor bör du alltid konsultera din läkare i förväg.
Woman enjoying Thalassotherapy treatment in a hot pool

Behöver du mer inspiration för din resa? Lär dig mer om våra fascinerande spa- och reseämnen här nedan:

Detta går ihop med Thalassoterapi: