Health Spa Hotels in Europe

Spahotell i Europa

Förstklassiga retreats till fantastiska pris

    

 

Kurhotell i Europa – Letar du efter din personliga hälso- och avkopplingsresa i Europa? På denna sida hittar du information om våra spahotell i Europa. Vi introducerar dig också för de olika terapiformerna i våra kurhotell i Europa, spännande aktiviteter, bästa restider och mycket mer. Läs vidare för att ta reda på mer eller kontakta oss direkt - vårt expertteam hjälper dig gärna och bokar din drömhälsoresa åt dig.

Våra populäraste spahotell i Europa


Våra spahotell i Europa - Din resa till ett friskare liv...

… börjar här! Välkommen till den fantastiska mångfalden av våra spahotell i Europa. Välkommen till olika kulturer, traditioner, terapiformer och landskap. Från centrala till södra Europa, hos SpaDreams hittar du några av de bästa hälsoretreats och medicinska experter i Europa för att vägleda dig på din resa till en friskare du. Hem till hisnande landskap och århundraden långa traditioner med helande terapier - spahotell i Europa gör inte besviken!

Polen

Du längtar efter en hälsoresa för att varva ner och njuta av de pittoreska omgivningarna för att stödja din resa till en friskare du? Polen lovar ingenting mindre: Med enastående paket specialiserade på kosthållning och viktminskning samt den långa traditionen med naturliga spabehandlingar, hittar du din drömhälsosemester till ett rimligt pris. Det milda kustklimatet vid Östersjön, gröna skogar och vita sandstränder inbjuder till fantastiska äventyr under din vistelse på ett av våra spahotell i Polen.

Spahotell i Polen
Spahotell i Polen

Ungern

Fantastisk natur, städer fulla av historiska skatter och en varmhjärtad befolkning: Detta är Ungern. Oavsett om du vill utforska huvudstaden Budapest under din spa-upplevelse eller vill dyka in i den århundraden gamla termaltradition, våra hälso-spahotell i Ungern kommer att göra det möjligt för dig. För över 2000 år sedan upptäcktes kraften i naturliga källor i Ungern och sedan dess har termalbad blivit en viktig del av landets kultur. Familjer, vänner, turister och människor med hälsoproblem samlas i de historiska och varma termalkällorna och njuter av de förstklassiga termal-behandlingar av den ungerska badkulturen.

Spahotell i Ungern
Spahotell i Ungern

Österrike

Att besöka Österrike känns verkligen som att komma in i en magisk värld full av naturliga skönheter. Upplev den unika alpina utsikten och andas den klara bergsluften medan du tar en promenad mitt i det färgglada hedmarken på sommaren. Besök Österrikes vinterunderland om du är en vintersportälskare och njut av några av de bästa skidbackarna. Det unika alpina klimatet är gynnsamt för alla och särskilt för dem med lung-, hjärt- eller kroniska sjukdomar. Ett annat alternativ skulle vara behandlingen med ädelgasen radon. Några av våra hälso-spahotell i Österrike inkluderar också en utflykt till den välkända Heilstollen i Bad Gastein.

Spahotell i Österrike
Spahotell i Österrike

Tjeckien

Tjeckien, som är känd för sin livliga "gyllene stad" Prag och dess överkomliga priser, är det perfekta resmålet för kulturälskare. Men visste du att Tjeckien också har en lång historia inom medicinska spa och termoterapi? Städer som Marianske Lazne eller Karlovy Vary har några av de bästa spahotellen i Tjeckien. Program fokuserar mest på behandlingar med naturligt källvatten. En annan viktig terapiform i Tjeckien är komplexa hälsokurer. Läs vidare för att lära dig mer om de olika terapiformerna.

Spahotell i Tjeckien
Spahotell i Tjeckien

Tyskland

Detta europeiska resmål är verkligen ett måste om du letar efter en spännande blandning av natur, kultur, kulinarisk och medicinsk expertis. Varje del av Tyskland lockar med sina egna unika landskap, traditioner och sevärdheter: I den norra delen väntar en frisk havsbris Vid Nord- och Östersjön och den vackra Lüneburgheden. Med sina kulturella och historiska sevärdheter erbjuder centrala Tyskland dig många alternativ för en spännande stadstur under helgen medan du kopplar av med exklusiva spabehandlingar. Södra Tyskland å andra sidan välkomnar dig med hisnande bergslandskap, gröna skuggiga skogar och en enastående kulinarisk konst. Oavsett om du letar efter en autentisk Ayurveda-upplevelse, spabehandlingar eller exceptionell medicinsk expertis så hittar vi säkert det perfekta hälso-spahotellet i Tyskland åt dig.

Spahotell i Tyskland
Spahotell i Tyskland

Italien

Har du upplevt La Dolce Vita än? Italien, som är känd för pizza, pasta och dylika, lockar inte bara med sin kulinariska konst: Oavsett om du är en naturälskare och vill lära dig mer om Europas tre aktiva vulkaner (Etna, Stromboli och Vesuv), alla belägna i Italien, utforska Italiensk arkitektur eller dyka in i den italienska livsstilen under din vistelse i en av våra hälsoretreats. Våra spahotell i Italien är särskilt kända för fango-lerterapi; den högsta disciplinen i en avkopplande semester. Man besöker ofta våra hotell för såväl termal-wellness-semestrar som för att helt enkelt koppla av. Många av de erbjudna programmen ger också en bättre förståelse av kroppen genom detox- och viktminskningsprogram.

Spahotell i Italien
Spahotell i Italien

Spanien

Tänk bara: varma solstrålar på din hud, azurblått, varmt vatten och oändliga möjligheter att varva när. Du kan uppleva allt detta på din resa till ett av våra spahotell i Spanien. Om du vill upptäcka den spanska spa-kulturen och kulinariska konsten kan du perfekt kombinera den med att ta hand om ditt välbefinnande och ladda batterierna vid havet. Våra hotell i Spanien är specialiserade på spa- och avkopplingsprogram som är inriktade på ditt välbefinnande och på att få dig att må bättre. Spanien är också hem för högvärdiga ayurvediska behandlingar medan det varma klimatet på våren och sommaren stödjer din hälsoresa. Ett annat populärt resetema i Spanien är detox & kosthållning.

Spahotell i Spanien
Spahotell i Spanien

Slovenien

Hälsospahotell i Slovenien: mitt i glittrande sjöar, hisnande landskap eller livliga kulturstäder är våra spahotell i Slovenien ett känt resmål för hälsoresor. Från thalassoterapi och termal-wellnessbehandlingar med vatten från de naturliga källorna vid Adriatiska kusten till den traditionella holistiska läkemetoden Ayurveda - du har gott om valmöjlogheter. Med individuella kosthållnings- och träningsplaner, lugnande aromamassage och energigivande aktiviteter erbjuder våra hotell också utmärkta program för diet och bantning.

Spahotell i Slovenien
Spahotell i Slovenien

Slovakien

Ändlösa skogar, graciösa grottformationer, breda bergskedjor, djupa dalar med vilda vattenfall - det är vad som skapar Slovakiens fantastiska landskap. Här är naturen fortfarande vad den borde vara. Man kan hitta sann tystnad och lugn när man utforskar historiska och dolda skatter i landet. Otaliga mineralkällor är en av dem: deras vatten och lera skapar helande egenskaper. Upplev Slovakiens speciella wellness-upplevelse i ett av våra spahotell i Slovakien.

Spahotell i Slovakien
Spahotell i Slovakien
Health Spa Hotels in Europe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De populäraste terapiformerna i Europa

Den kraftfulla fangoterapin

Denna unika terapiform är applicering av lera på din hud med inpackningar och masker, ibland till och med genom lerbad. Kul faktum: Visste du att du också kan gå ner i vikt med hjälp av lerbehandlingar? De läkande krafterna i naturläkemedel är mer fördelaktiga än vi ofta tror. Du kan boka fangoterapi på några av våra vackraste spahotell i Europa, särskilt i Italien.

Diet och viktminskning för ett friskare liv

Våra hälso-spahotell i Europa erbjuder några av de bästa och mest effektiva dietprogrammen. Våra populäraste hotell och program finns i Polen. Programmen omfattar vanligtvis en kosthållnings- och träningsplan och samråd med läkaren i början och i slutet av din vistelse.

Med de olika omgivningarna ger Slovakien ideala förutsättningar för en vital och aktiv semester. Njut av din viktminskningsresa med olika aktiviteter och näringsrik, hälsosam mat.

I Spanien finns exklusiva hälsokliniker som erbjuder moderna makrobiotiska dieter och aktivitetsprogram i kombination med lyxig hotellkomfort ofta direkt vid det glittrande havet.

Om du känner mer för Italien erbjuder vi dig fantastiska detox- och bantningsprogram.

Termal-wellness tradition

Förutom många termal-kurorter har Ungern världens näst största termalsjö - Hévizsjön. Denna hälsosjö ligger i den viktigaste badorten i Ungern, Bad Héviz, och är särskilt välgörande för gäster med ledsjukdomar eller hudproblem. Andra termal-wellness resmål är Italien, Slovenien och Tjeckien. Alla dessa destinationer äger hundratals naturliga källor och har en sekel lång tradition och expertis i denna typ av semester.

De läkande effekterna av Thalassoterapi

På våra hälso-spahotell i Europa är thalassoterapi en mycket populär terapiform. Thalassoterapi använder havets fascinerande helande egenskaper. Genom att använda havssaltspeelings, undervattensmassage, tånginpackningar med mera garanterar våra hälsohotell i Europa en spännande och effektiv spa-upplevelse. De bästa spahotellen för thalassoterapi i Europa finns i Spanien och Slovenien.

Spa & Avkoppling

Om du letar efter avkoppling och tid att undankomma vardagsstressen är våra hälso-spahotell i Europa det perfekta valet. Du behöver inte resa långt för att uppleva några av de bästa spa- och avkopplingsprogrammen vi erbjuder. Njut av din time-out på fantastiska destinationer vid Östersjön i vackra Polen eller med Medelhavsklimat i Spanien.

Program för Komplexa hälsokurer

Denna typ av terapi fokuserar på att hantera de individuella behoven och målen för gäster med avancerade medicinska tillstånd. De bästa komplexa hälsokurer finns i våra hälso-spahotell i Europa, mer specifikt i Tjeckien.

Autentisk Ayurveda på spahotell i Europa

Denna terapiform kommer från Indien och Sri Lanka och är en holistisk läkemetod som använder bestämningen av de tre doshorna för att få kropp, ande och själ i balans igen. Beroende på din dosha-typ kommer terapeuterna att skapa en speciell kosthållningsplan och behandlingar för dig. Våra spahotell i Europa erbjuder också autentiska Ayurveda-behandlingar. Särskilt tyska terapeuter utbildas ofta i Indien eller av indiska Ayurveda-experter. Därför kan du få din autentiska Ayurveda-upplevelse utan att resa långt. Om din kropp och själ känns vara i balans och du alltid velat uppleva autentisk Ayurveda, har du kommit till rätt ställe. Andra populära Ayurveda-destinationer i Europa är Spanien och Slovenien.

Intensiva medicinska behandlingar

Några av våra hälso-spahotell i Europa erbjuder också intensiva medicinska behandlingar. Radonterapi i Italien är en av dem. Den ädla gasen radon används främst för att behandla och lugna ledproblem och andningsproblem. Andra spahotell i Europa är specialiserade på medicinskt välbefinnande och terapeutisk fasta. Tyskland är särskilt populärt för terapeutisk fasta och erbjuder några av de bästa behandlingarna i Europa. Tyska läkare är kända för sin medicinska utbildning och kunskap såväl som för att vara mycket empatiska och stödjande. I Slovakien hittar du exklusiva medicinska spa med fokus på komplex helande, intensivt spa och intensiva medicinska spabehandlingar.


FAQ - Res- och spartips för spahotell i Europa

Vilken är den bästa tiden för att resa till mitt spahotell i Europa?

Det finns ingen enda "bästa" tid att resa till Europa eftersom det också beror på resenärernas preferenser. Vi vill ge dig lite vägledning om vilken del av Europa du kan besöka under olika årstider.

Centraleuropa (Tyskland, Österrike, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Slovenien, Polen) - Den bästa tiden att resa till Centraleuropa är under maj och september. När du reser under dessa månader kan du njuta av många friluftsäventyr medan du kopplar av och läker på ett av våra hälso-spahotell i Europa. Låt ditt hjärta fångas av färgglada landskap, varmare temperaturer och en attraktiv utbud av evenemang. Om du föredrar svalare temperaturer, sportiga utomhusaktiviteter och drömlika promenader i snön, bör du definitivt besöka våra spahotell i Centraleuropa unde november och december. Våra termalkur-länder, Ungern och Tjeckien, är särskilt bra under de kallare månaderna. På grund av den starka ångutvecklingen över vattenytan i de naturliga källorna och källornas och sjöarnas ständiga varma temperaturer blir dina termal-behandlingar extra effektiva för din hälsa.

Södra Europa eller Medelhavs Europa(Italien, Spanien) - Den bästa tiden att boka ditt spahotell i södra Europa är under de varmare månaderna, tidig höst och sen vår. Under dessa månader undviker du inte bara högre priser och turistmassor. Du kommer också att njuta av de varma temperaturerna i vattnet under en avkopplande stranddag och promenader i omgivningarna medan du läker och återhämtar dig i en av våra spahotell i Europa. Även om vi rekommenderar att resa under de varmare månaderna, kan fangoterapi, thalassoterapi och alla andra spabehandlingar bokas året runt.

Vad är den rekommenderade längden för en vistelse på mitt kurhotell i Europa?

Beroende på dina personliga (medicinska) behov under din hälsosemester och för att också dra nytta av långtidseffekter från din terapi rekommenderar vi en vistelse på minst 1-2 veckor för alla terapiformer vi erbjuder. Om du letar efter avkoppling och spabehandlingar kan en helg redan vara effektiv. Kontakta oss för individuell rådgivning.

Hur sparar jag pengar när jag bokar ett spa i Europa?

När du bokar ett spahotell i Europa rekommenderar vi alltid att du bokar ett spa -/terapipaket med olika behandlingar istället för enstaka behandlingar. Detta kommer att vara det mest kostnadseffektiva alternativet eftersom du redan kan boka dina behandlingar och paket innan du reser till ett av våra spa i Europa. Om du bokar i förväg kan du dessutom dra nytta av vår “Early Bird Special” eller rabatt för tidig bokning, ofta med specialerbjudanden upp till 20% rabatt på vistelser och paket. Varför vänta? Kontakta oss och boka ditt spahotell i Europa idag!

Vilka är de bästa spahotellen i Europa?

Polen: Long Vita Czapielski Mlyn (kosthållning och viktminskning)

Ungern: Hunguest Hotel Panoráma (termal wellness), Grand Margaret Island Ensana Health Spa Hotel (wellness och spa, hälsoresor), Lotus Therme Hotel and Spa (termal-wellness och -terapi, radon)

Österrike: Quellenhotel Heiltherme Bad Waltersdorf (termal-wellness), Das Alpenhaus Gasteinertal (wellness, spa, detox), Q! Resort Health and Spa (vital-semester, fasta)

Tjeckien: Spa and Kur Hotel Harvey (medicinsk wellness, wellness)

Tyskland: Malteser Klinik von Weckbecker (fasta, detox, Kneipp-kur), Heritage Ayurveda (autentisk Ayurveda), Wellnesshotel Seeschlöschen (spa och wellness)

Italien: President Terme Hotel (fangolera), Hotel Terme Igea-Suisse (fangolera), Hotel Terme Quisisana (fangolera, wellness + termal-avslappning)

Spanien: OCEANO Hotel Health Spa Tenerife (thalassoterapi, detox), Hotel Botánico and The Oriental Spa Garden (Ayurveda, wellness, slank och fit), Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet (thalassoterapi), SHA Wellness Clinic (detox, anti-stress, aktiv-semester)

Slovenien: Hotel Plesnik (Ayurveda), Hotel Radin – Terme Radenci (termal-wellness, mineralvattenbehandling), Hotel Smarjeta (slank och fit, detox)

Slovakien: Ensana Esplanade Gesundheit Spa Hotel (komplex hälsokur, termal-wellness och -terapi), Ensana Splendid Health Spa Hotel (medicinsk wellness, vistelse)


Du är kanske också intresserad av:

Andra gäster intresserar sig även för:

spadreams logo

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 00 46 10 750 26 20

Eller kontakta oss: Skicka förfrågan

Se alla spahotell i Europa