Spahotell i bergen

Wellnesshotell med fantastisk panoramautsikt

Andas djupt och slappna av

Vad kan vara mer avkopplande än en wellness-semester i bergen? En vistelse i naturen bidrar i hög grad till att du kan varva ner och slappna av.

Om detta kompletteras med lämpliga spabehandlingar kommer kropp och själ att vara i harmoni igen. Landskapets skönhet övertygar med mäktiga berg, grönskande ängar eller snötäckta stigar och pister.


Upptäck våra bästa spahotell i bergen

Vad är så speciellt med ett spahotell i bergen?

Våra mysiga wellnesshotell och pensionat välkomnar dig lika varmt som våra lyxiga hotell i 4- och 5-stjärniga kategorier. Planera din wellness-semester enligt dina egna önskemål. Du kommer att bli belönad med ny energi och välbefinnande.

I de moderna wellnessområdena kan du förvänta dig lugnande massage, avkopplande bad med doftande tillsatser och essenser, hälsosam svettning i bastun, avkoppling i bubbelpoolen och poolen eller skönhetsbehandlingar. Du kommer att njuta av en paus från vardagen.

Ett hotell med spa i bergen erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter utöver wellnessarrangemangen. Ofta ligger spaanläggningarna nära skidbackar, vandrings- och cykelleder.

Kulinariska läckerheter finns också tillgängliga i bergen. Förutom ett stort urval av regionala ekologiska grönsaker och färska mejeriprodukter kan du njuta av typiska specialiteter som Kaiserschmarrn, knödel och ostfondue. Låt dig skämma bort dig helt och hållet och boka ett paket med allt inkluderat.

Filtrera efter populära känntecken & faciliteter

De bästa spabehandlingarna i bergen

Termalkurer

Termalkurer genomfördes redan i antiken och har en lång tradition, särskilt i Tysklands bergsregioner. Den helande kraften hos minst 20 grader varmt termalvatten av naturligt ursprung används i bad, inhalationer eller som dryckeskur. Det mesta av det termiska vattnet innehåller många mineraler och salter och är därför väl lämpat för behandling av sjukdomar i rörelseapparaten och lederna.

Örtbehandlingar

Det finns en ört för allt. Detta talesätt lämpar sig utmärkt för behandlingar med växter. Örter kan användas för att göra salvor, kompresser, drycker, tinkturer osv. Unna dig ett avkopplande bad, en massage eller en bastuuppgång med örter. Upptäck kraften i naturliga bergsörter.

Aromaterapi

Användningen av aromaterapi går tillbaka till antiken. Eteriska oljor används för att lindra sjukdomar eller för att öka det allmänna välbefinnandet. Oljorna kommer in i kroppen via huden, näsan eller genom intag. Allt som du har lärt dig om denna läkningsmetod kan du sedan använda hemma.

Sammanställ din semester med wellness och spa i bergen själv

      

 

 

 

 

                        

De 6 vackraste regionerna för en minisemester med spa i bergen

Det finns många vackra wellnessområden i bergen. Oavsett om du befinner dig i Tyskland, Schweiz eller Österrike har varje region sin charm. Vi presenterar dig de bästa destinationerna i följande.

Alperna & Föralperna

gröna ängar och blommor i solsken framför bergspanorama

Ladda batterierna med uppfriskande spabehandlingar och massage, omgiven av naturens skönhet, t.ex. i Allgäu. Efter att ha kopplat av bjuder många kloster och småstäder på en romantisk promenad under vilken Alpernas underbara formationer alltid är synliga. På vintern kan du åka skidor, längdskidor eller gå på skidturer, på sommaren kan du göra promenader och utflykter. Din fyrbenta följeslagare kommer också att känna sig mycket bekväm i området.

Erzgebirge

trädbevuxna berg på båda sidor av en flod

Ingen annan region i Tyskland har en så lång tradition av spa och wellness. Förutom att det är lämpligt som kurort får natur- och sportälskare här också valuta för pengarna. Över 5 000 km vandrings- och cykelleder är lämpliga för promenader och mountainbike-turer. På vintern är det närliggande skidområdet ett sportigt alternativ till den avkopplande mysigheten i wellnessoasen. Dessutom lockar Erzgebirge med sevärdheter och kultur i någon av de många intressanta städerna.

Harz

trädstig bredvid en å i skogen

Vackra naturlandskap bjuder in dig till en lugnande kort semester. Tillbringa en avkopplande spasemester med familjen i den underbara naturen. För att barnen inte ska bli uttråkade med så mycket fritid, kan ni följa spåret av legender och myter tillsammans mellan behandlingarna i spaområdet. Tillbringa lugnande wellnessdagar i termalbad, Kneipp-anläggningar och klimatkurorter och känn naturens helande krafter i Tysklands nordligaste helande stoll.

Bayerischer Wald

å mellan gröna ängar och granträd i Bayerischer Wald

Särskilt naturälskare och sportentusiaster erbjuder den natursköna bayerska skogen många möjligheter till vandringar och utflykter på sommaren. På vintern kan du ha det roligt på pisterna. Regionen är också idealisk för en vistelse med hund.

Rhön

Kullandskap i Rhön

Många kurorter, höga mossar och skogar kännetecknar denna medelhöga bergsregion i Bayern. Det centrala läget och den intakta naturen lockar många besökare. Det finns många möjligheter att cykla, vandra i biosfärreservatet och rida. Koppla av och njut av din semester med wellness och spa i bergen.

Schwarzwald

träd och skogsstig i solsken

Ingenstans finns det fler termalbad och spahotell än i regionen mellan floderna Rhen och Neckar. Det varierande landskapet är ett skidparadis på vintern, på sommaren bjuder sjöar in till bad och skogar till vandring. I den goda och klara luften i den naturliga oasen hittar du lugn och avkoppling.

De topp 3 sevärdheterna under din spavistelse i bergen

Wörthersee

Wörthersee i österrikiska Kärnten

Wörthersee ligger i de österrikiska Alperna och lockar många besökare med sitt vackra blå och varma vatten. Men det är inte bara det vackra panoramat, utan också de många olika fritidsaktiviteterna, som vandring, vattensporter och solbadning, som gör det till ett mycket populärt resmål för semester och välbefinnande.

Triberg vattenfall

Triberg vattenfallen i Schwarzwald

Bland de högsta vattenfallen i Tyskland finns Triberg-vattenfallen i Schwarzwald. På stigarna i området kan du se den hisnande naturupplevelsen och upptäcka den vackra floran och faunan. Vattenfallen är värda att se både sommar och vinter.

Smalspårsjärnvägen i Harz

Brockentåget åker över viadukt i Harz

Smalspårsjärnvägen går från Wernigerode till toppen av berget Brocken. Brockenbahn (Brockentåget) är det enda sättet att ta sig till Brocken när vandring är utesluten. Det historiska ånglokomotivet passerar genom djupa skogar, branta berg och vackra ängar, vilket gör resan till en mycket speciell upplevelse.

De bästa inom- och utomhusaktiviteterna i bergen

Utflykter i naturen

par på vandring genom skogen

Det finns något för alla, från enkla promenader över trevliga, lugna vandringar till klättringsturer på någon av de många höjderna och bergen. Det finns också något för cyklister och mountainbikecyklister. Skidåkning, längdskidåkning och skidturer är populära fritidsaktiviteter på vintern.

Besök av termalbaden

Kvinna sitter vid pool med termalvatten

Om du inte bara vill slappna av på ett wellnesscenter utan också lära känna andra oaser är de många termalbaden i bergen idealiska. Fly från vardagen och vila ut dig i termalvattnet och i bastuområdet. Vissa spaanläggningar lockar också med en fantastisk utsikt över bergen.

      

 

 

 

 

                        

Alla spahotell i bergen på ett ögonkast

FAQ – Våra tips för din perfekta wellness-semester

Vilken är den bästa resetiden för en wellness-semester i bergen?

Bergsregionerna kan utan problem besökas året runt. På vintern kan du njuta av det vackra snölandskapet och på sommaren kan du utforska bergen genom att vandra och cykla. Det finns ett brett utbud av inomhus- och utomhusaktiviteter året runt för att komplettera din semester.

För vem är ett spashotell i bergen lämpligt?

Ensamresenärer, vänner, förälskade par och familjer med barn och hundar är alla välkomna. Varje målgrupp hittar ett passande wellnesserbjudande på hotellet.

Hur lång bör semester med spa i bergen vara?

Unna dig en kort paus under en wellnessdag eller fly från vardagen under en helg med 2-3 nätter. Oavsett om du planerar en kort helg eller en längre vistelse är det enda viktiga att du får vila och koppla av på wellnessresorten.

Hur mycket kostar en resa till ett spahotell i bergen?

Med hjälp av våra resemoduler kan du kontrollera priset individuellt och sätta ihop ett passande wellnesspaket. Övernattningar kan du hitta från så lite som 40 euro.

Hur kan jag spara pengar när jag bokar min wellnessresa?

Om du vill hitta ett förmånligt wellnesserbjudande rekommenderar vi att du uppmärksammar våra wellness deals. Vi rekommenderar dessutom att dra nytta av rabatter för tidig bokning och last minute erbjudanden för att göra ett fynd.

Sammställ den passande semestern med spa i bergen nu