Intensiv rundresa i Sydindien

Indien · Södra Indien Karnataka · Bangalore
Bangalore - Mysore - Kabini - Ooty - Coimbatore -
Cochin - Allleppy - Kovalam - Trivandrum
Övernattning på en husbåt
Till erbjudandena

Från Bangalore till Kovalam: Kultur & Natur

Sydindien erbjuder en unikt exotisk blandning av kultur och natur – storstäder, tempel, nationalparker, berg och backwaters. På denna rundresa dyker du in i Indiens färgstarka mångfald och upplever regionens höjdpunkter.

Populära attribut

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

14 dagars rundresa / 13 nätter på standardhotell

13 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 18 848 kr

14 dagars rundresa / 13 nätter på deluxehotell

13 nätter, Dubbelrum, Frukost
från 23 950 kr

Intensiv rundresa i Sydindien i detalj

Privat rundresa 14 dagar / 13 nätter

1. DAG: Bangalore

Mottagande på flygplatsen i Bangalore och transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker du de viktigaste sevärdheterna i Bangalore, Indiens tredje största metropol: det imponerande byggnaden Vidhana Soudha, Bull Temple (Nandi Temple) – ett av stadens äldsta tempel, Tipu Palace och den botaniska trädgården Lal Bagh. Övernattning i Bangalore.

2. DAG: Mysore

Resa till Mysore, den förtrollande trädgårdsstaden. På kvällen besöker du olika intressanta marknader och basarer. Övernattning i Mysore.

3. DAG: Mysore

Idag besöker du Shrirangapattana, en liten stad nära Mysore med stor historisk betydelse. Sevärdheter här inkluderar fästningen, templet, mausoleet och andra, delvis som ruiner, delvis välbevarade historiska byggnader. Dessutom besöker du Amba Vilas Palatset i Mysore, Maharaja-museet och på kvällen det hinduiska Chamundi-templet. Övernattning i Mysore.

4. DAG: Kabini

Resa till Kabini, en höjdpunkt för naturälskare. På eftermiddagen gör du en jeepsafari genom Nagarhole Nationalpark (beroende på tillgänglighet). Tillsammans med de intilliggande nationalparkerna utgör Nagarhole det största naturreservatet i Sydindien. Här finns bland annat elefanter, tigrar, leoparder, hjortar och apor. Övernattning i Kabini/Nagarhole.

5. DAG: Kabini

Ytterligare ett höjdpunkt i nationalparken är en båtsafari på Kabini-floden (beroende på tillgänglighet). Även här kan du observera en mängd olika djurarter. Övernattning i Kabini/Nagarhole.

6. DAG: Ooty

Resa till Udagamandalam (kort Ooty). Denna bergsort i Västra Ghats utvecklades av britterna i början av 1800-talet för jordbruk och blev på grund av det behagliga klimatet en populär kurort. Övernattning i Ooty.

7. DAG: Ooty

Idag utforskar du sevärdheterna i staden, som den Botaniska Trädgården, Ooty Lake och Doddabetta Peak. Övernattning i Ooty.

8. DAG: Mettupalayam/Coimbatore

En annan höjdpunkt på resan är tågresan med Nilgiri Mountain Railway från Ooty till Mettupalayam. Den imponerande sträckan går över broar, genom tunnlar, längs vidsträckta teplantager med fantastisk utsikt över bergen. Från Mettupalayam bilresa till Coimbatore. Övernattning i Coimbatore.

9. DAG: Cochin

Resa till Cochin. När du anländer till denna historiskt betydelsefulla hamnstad, besöker du på kvällen en traditionell Kathakali-dansföreställning. Övernattning i Cochin.

10. DAG: Cochin

Du lär känna sevärdheterna i Cochin, som St. Francis Church, Mattancherry Palace, den Judiska Synagogen och de imponerande kinesiska fisknäten. Övernattning i Cochin.

11. DAG: Alleppey

Resa till Alleppey (Alapphuza). På resan med husbåt genom Keralas kända backwaters passerar du exotiska växter, typiska keraliska byar och en fascinerande djurvärld. Övernattning på husbåten.

12. DAG: Kovalam

Efter en avkopplande frukost ombord åker du till Kovalam. Övernattning i Kovalam.

13. DAG: Kovalam

Dagen är fri för att koppla av på stranden eller för egna aktiviteter. Övernattning i Kovalam.

14 DAG: Avresa

Efter en upplevelserik resa genom Sydindien transporteras du till flygplatsen Trivandrum.

Ankomst

Extra information

Plats

Intensiv rundresa i Sydindien
Indien, Södra Indien Karnataka, Bangalore
Kempegowda International Airport (BLR)
ca 29 km / 36 min

Hotell i närheten