- 15%

Underbart 4,6/5,0

38 Omdömen från våra kunder

Underbart 4,6/5,0

Top 3 hotell i Indien Detta hotell är nummer 3 på vår favoritlista för Indien. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Poovar Ayurveda Village & Island Resort

Ayurveda vid livets flod

Vidsträckt resort mellan havet och Backwaters med Cottages på land och på vattnet, utomhuspool. Klassiska ayurvedakurer för avgiftning, regeneration och slankhetsprogram i privat atmosfär.

Mest populära

 • Pool
 • Lugnt område
 • Vid havet
 • Fokus på hållbarhet
 • Mitt i naturen
 • Ayurvedaläkare
 • Ayurv. mat enligt doshatyp
 • Gym
 • Yoga

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Vistelse

från 3 nätter, Dubbelrum, Frukost

2 095 kr

1 781 kr

Tillägg för luftkonditionering € 10 per rum/dag, betalas på plats.

Dessutom inkluderat för SpaDreams gäster

 • användning av utomhuspoolerna, gym, bibliotek, spel
 • välkomstdryck
 • 10% stamkund-bonus (vid bokning vänligen ange datumet för din sista SpaDreams resa till Poovar)
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Telefon bokningskod: 736P3

Anpassa din vistelse!

Klassisk ayurvedakur

från 7 nätter, Dubbelrum, Fullpension

10 491 kr

8 917 kr

På Poovar Island Resort hittar du den perfekta atmosfären för att förstå och absorbera Ayurvedas helande egenskaper. Det är en av de platser där detta gamla hälso-system praktiseras på ett autentiskt sätt, med målet att slappna av, uppdatera och känna sig yngre - för att skapa bästa möjliga hälsa.

Fördjupning efter överenskommelse med Ayurveda-läkaren vid den inledande undersökningen.

 • Regeneration & föryngring från 7 övernattningar
 • Slankhetsprogram från 7 övernattningar
 • Stresshantering från 14 övernattningar
 • Panchakarma-rengöring& avgiftning från 14 övernattningar, helst från 21 övernattningar
 • ayurvedisk helpension (vegetarisk)
 • utförlig ingångsundersökning av ayurvedaläkaren med kort ayurveda-introduktion och framtagning av behandlings- och kostschema, alla ytterligare undersökningar
 • alla ayurvediska behandlingar enligt ingångsundersökning (dgl ca 90 – 120 min)
 • som t ex Abhyangha oljemassager, delvis synkron, Shirodhara (oljestråle i pannan), Pinda Sveda ört- & rispåsemassage, örtinpackningar, rengöringsterapier, örtångbad och ayurvedisk örtmedicin och -safter (under ayurvedakuren för ort)
 • yoga (dagligen 60 min, kl 8-9)
 • 1x/vecka ayurveda-introduktion och -matlagningsdemonstration
 • 1x kvällstid Backwaters båtstur
 • 1x halvdagsutflykt till Trivandrum
 • transfer till/från flygplatsen Trivandrum

Tillägg för luftkonditionering € 10 per rum/dag, betalas på plats.

Dessutom inkluderat för SpaDreams gäster

 • användning av utomhuspoolerna, gym, bibliotek, spel
 • välkomstdryck
 • 10% stamkund-bonus (vid bokning vänligen ange datumet för din sista SpaDreams resa till Poovar)
 • Försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Idealiskt vid dessa indikationer

Diskbråck / Ryggraden, Fetma / Övervikt, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Hud / Allergier, Metabolism / Mage / Tarm, Reumatism / Leder / Artrit, Rörelseapparaten, Stress / Utmattning

Följande rabatter har vi redan beräknat i erbjudandet

 • 15% bonus vid tidig bokning - 90 dagar
 • Stanna 28 nätter – betala för 25: 3 nätter gratis
 • Stanna 21 nätter – betala för 19: 2 nätter gratis

Alla tillgängliga rabatter

Telefon bokningskod: 736P1

Anpassa din vistelse!

I detalj

Din Ayurveda-Resort

☀ Vid Indiens sydvästkust i delstaten Kerala ligger Poovar Island Resort mellan det Arabiska Havet och en pittoresk flodmynning av Backwaters. Resorten kan nås med hotellets egen båt (ca. 10 min., inklusive). Den befinner sig mitt i nästan helt oberörd natur och bjuder på privatsfär och lugn. Det tar bara 5 minuter med båt att nå den paradisiska sandstranden (tidvisa underströmningar och höga vågor, simning rekommenderas ej).

Den miljömedvetna resorten är omgiven av en tropisk trädgårdsanlägging och består av ett huvudhus med reception, några sidobyggnader och ett Ayurveda Village (exklusivt byggt för ayurvedagäster) med pool, ayurveda-restaurang och ayurveda-centrum.

Poovar & miljön

Poovar Island Resort har som ett av de första resorterna i Kerala installerat ett solarsystem som producerar en del av elen till resorten. Dessutom finns det små vindkraftverk och solarljus, som på kvällen ger ett mysigt ljus i trädgården. Ett avloppsreningsverk förbereder avloppsvattnet så att det kan användas för bevattning av ört- och grönsaksgården. De skörda örterna, liksom frukterna och grönsakerna används för framställning av ayurvediska rätter och oljor. En solarbåt och flera elbilar transporterar gästerna. Dessa och många andra åtgärder i resorten och omgivningen karakteriserar den som en modell för hållbar turism i sin region.

Så här bor du

Sammanlagt 86 Cottages med satellit-TV, telefon, kaffe- & teset och minibar. 16 Cottages (ca. 40 kvm) i Ayurveda Village med öppet badrum, luftkonditionering (mot avgift) och utsikt över poolen (endast för ayurvedagäster), därav 8 New Ayurveda Cottages. Dessutom 2 Ayurveda Suite Cottages (ca. 70 kvm) som dessuom har ett optiskt särdelat vardags-/sovrum.

Alternativt boende i resorten: 44 Land Cottages (ca. 50 kvm) i hus med en till två våningar, byggda i Keralastil, med inomhusbadrum, luftkonditionering (mot avgift), balkong/veranda. Lite avsides 8 Premier Land Cottages, rymligare och med exklusivare badrum. 16 Floating Cottages, smakfullt inredda, byggt i den för Kerala typiska byggnadsstilen, flyter på Backwaters. Dessa är speciellt miljövänliga, eftersom de drivs med sol- och vindenergi. Dessutom har de en ventilator, förglasat sovrum och balkong/terrass med härlig utsikt på Backwaters. Floating Cottages rekommenderas inte för Ayurveda-gäster.

D/ Ayurveda Village Cottage

Ayurveda Village Cottage med badrum, luftkonditionering (mot avgift) och vy på poolen (entré endast för ayurvedagäster), satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736D1

E/ Ayurveda Village Cottage

Ayurveda Village Cottage med badrum, luftkonditionering (mot avgift) och vy på poolen (entré endast för ayurvedagäster), satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar. Enkelrum är dubbelrum för ensamresande.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736E1

D/ Ayurveda Suite Cottage

Ayurveda Suite Cottage med optiskt särdelat vardags- och sovrum, badrum, luftkonditionering (mot avgift) och vy på poolen (entré endast för ayurvedagäster), satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736D2

E/ Ayurveda Suite Cottage

Ayurveda Suite Cottage med optisk särdelat vardags- och sovrum, öppet badrum, luftkonditionering (mot avgift) och vy på poolen (entré endast för ayurvedagäster), satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar. Enkelrum är dubbelrum för ensamresande.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736E2

D/ Floating Cottage

Floating Cottage: Byggnader i traditionell Kerala-stil, flyter på Backwaters. På grund av av solar- och vindenergi är de mycket miljövänliga, med ventilator, sovrum med glasfönstrer och balkong/terrass med underbar vy på Backwaters. Med satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar. Rekommenderas inte för Ayurveda-gäster.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 736D3

E/ Floating Cottage

Floating Cottage: Byggd i traditionell Kerala-stil och flyter på backwaterarmen. Särskilt miljövänligt tack vare användningen av sol- och vindenergi, med fläkt, inglasat sovrum och balkong/terrass med underbar utsikt över backwaters. De har satellit-TV, telefon, Wi-Fi, kaffe/te och minibar. Enkelrummen är avsedda för enskilt bruk. Rekommenderas inte för Ayurveda-gäster.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 736E3

D/ Land Cottage

Land Cottage med satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar på byggnader (i Kerala-stil) som har en eller två våningar. Inomhusbadrum, luftkonditionering (mot avgift), på bottenplan med terrass.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736D4

E/ Land Cottage

Land Cottages med satellit-TV, telefon, Wi-Fi, kaffe/te och minibar ligger i en till två våningar i Kerala-stil och har inomhusbadrum, luftkonditionering (extra avgift), markplan med veranda. Enkelrummen är avsedda för enskilt bruk.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736E4

D/ Ayurveda New Cottage

Nybyggda ayurveda Village Cottage med satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar. Med öppet badrum, luftkonditionering (mot avgift) och vy på poolen som är bara för Ayurvedagästerna.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 736D5

E/ Ayurveda New Cottage

Nybyggd Ayurveda Village Cottage med satellit-TV, telefon, Wi-Fi, kaffe- och teuppsättning och minibar. Med öppet badrum, luftkonditionering (extra avgift) och utsikt över poolen som är reserverad för Ayurveda-gäster. Enkelrummen är avsedda för enskilt bruk.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 736E5

D/ Premium Land Cottage

Något avskilda 8 Premier Land Cottages, rymliga med exklusivare badrum, med satellit-tv, telefon, kaffe-/te-set och minibar.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 736D6

E/ Premium Land Cottage

De 8 Premier Land Cottages ligger lite utanför den upptrampade vägen och är rymligare och har mer exklusiva badrum med satellit-TV, telefon, Wi-Fi, kaffe/te och minibar. Enkelrummen är avsedda för enskilt bruk.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 736E6

Ät & Njut

Ayurveda-restaurang med utsikt över poolen och trädgården serverar autentiskt Ayurveda-kök (vegetariskt). För vistelse-gäster separat icke-ayurvedisk huvudrestaurang "Tiffins" med kontinentala och asiatiska specialiteter.

Ayurveda-center

Ayurvedacentrum (6000 kvm) med Green Leaf Award, kvalificerat team bestående av två ayurvedaläkare och ca. 20 terapeuter.

Omgivna av vattendrag och trädgård, bjuder 10 ljusa behandlingsrum på lugn och ro och det mest ideala ambiente för autentiska behandlingar med hänsyn till de mest västliga gästernas behov. Ayurvedakurerna anpassas i sin intensitet till det antalet dagar som gästen stannar. Även rådgivning av tandläkare och behandlingar, t.ex. bleeching (ca. INR 1 500/ca. € 20, betalas på plats).

Öppen yogahall med daglig yoga eller meditation, privata yogalektioner mot avgift.
Kunskaper i engelska rekommenderas; personalen talar också tyska.

Fritid

Utomhuspool i Ayurveda Village och Island Resort. Internetuppkoppling. Butik, fitnessrum, bibliotek, fjärilsträdgård. Fiske, kajakturer eller utflykter, t.ex. besök av typiska fiskarbyar eller till Neyya reservoasjön och Sivananda Ashram erbjuds. Beroende på säsong på kvällarna underhållningsprogram. Föredrag om ayurveda, matlagningskurser. På begäran workshops (handläsning eller drejning), bokas och betalas på plats (från 2 pers.).

Ankomst

Transfer flygplats TRV (tur & retur) ingår.

FLYGPLATS i närheten
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 27 km / 44 minuter)

Extra information

Luftkonditionering: Tilläggsavgift € 10 per rum/dag, betalning på plats.

Obligatoriska tillägg: Julafton (24.12.) € 56, nyårsafton € 81. Vid bokning av vistelse € 94 resp. € 119, redan inkluderat i det angivna priset.

Hotellöversikt

 • Fritidsprogram

kundomdömen

Underbart 4,6 / 5,0
97% Rekommendation
Hotell
Service
Behandlingar
Mat
Spa
38 Omdömen av äkta kunder Hos oss får bara kunder som har besökt hotellet lämna ett omdöme.
 • Ulrike B.
  från Tyskland

  ”Mycket bra resa för nybörjare Indien och ayurveda” Originalrecension (automatiskt översatt)

  Bortskämd överallt och full av nya intryck och upplevelser visa fler

  • Hotellets faciliteter
   I Ayurvedabyn är vänligheten och hjälpsamheten genomgående över genomsnittet, med en bra standard på renlighet och ett ganska lugnt läge. Tyvärr kan man knappast påverka ljudnivån från de närliggande anläggningarna. Vackert, rymligt komplex, men på grund av dess öläge finns det få möjligheter att enkelt flytta längre bort. Stranden är lättillgänglig med båt men inte särskilt attraktiv. Men det fanns några välorganiserade utflykter inkluderade.
  • Service och vänlighet på hotellet
   I ayurvedabyn var alla oerhört tillmötesgående och måna om vårt välbefinnande. Vi kände oss bortskämda och kärleksfullt omhändertagna.
  • Mat och Gastronomi
   Trots den begränsade ayurvedadieten var utbudet otroligt gott och varierat. Det var inte svårt att klara sig utan kött, fisk och socker.
  • Spa- & Poolområde
   Jag måste skilja här - Ayurveda-behandlingsområdet förtjänar faktiskt 5 stjärnor - rent och alltid dekorerat med färska blommor. Poolen och solstolsområdet är dock i akut behov av renovering. Det fanns en överdriven mängd klorpulver som ströks i vattnet vilket orsakade hudirritation....
  • Behandlingar och program
   Behandlingarna var mycket väl anpassade till mig och när problem uppstod reagerade de snabbt och justerade terapin. Terapeuterna var extremt vänliga och professionella. Tyvärr kunde den ganska unga läkaren inte framgångsrikt behandla mina sömnstörningar och hudirritationer som uppstod där, trots alla ansträngningar.

  visa färre

  • mars 2023
  • 17 - 23 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 50 och 59 år
 • Sandra Z.
  från Tyskland

  ”avslappnande” Originalomdöme

  Atmosfär och ön utmärkt. Mat medelmåttig. Vård utmärkt. visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Fantastiskt! Mycket väl underhållen, trevlig personal, rum i Ayurveda relaxavdelning bara bra. (litet cottage), med badrum utanför
  • Service och vänlighet på hotellet
   Hjälpsam, engagerad, artig! Kände mig helt bekvämt.
  • Mat och Gastronomi
   Ayurveda mat lite tråkig utan mycket variation -> det går bättre! normal mat utmärkt!
  • Spa- & Poolområde
   Allt är fantastiskt!
  • Behandlingar och program
   Utmärkt. Allt var väldigt tyst -> stor avkopplingseffekt

  visa färre

  • februari 2020
  • 17 - 23 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 40 och 49 år
 • Glasman G.
  från Frankrike

  ”Super bättre vårdteam” Originalomdöme

  Vi kommer tillbaka visa fler

  • Hotellets faciliteter
   allt

  visa färre

  • december 2019
  • 12 - 16 dagar
  • Som par
  • mellan 60 och 69 år
 • Anonym Gäst

  ”Super vila och vård” Originalomdöme

  visa fler

  • Hotellets faciliteter
   internet inte särskilt stabilt annars perfekt.

  visa färre

  • december 2019
  • 12 - 16 dagar
 • Anonym Gäst

  ”härlig plats och mycket trevlig personal.” Originalomdöme

  • december 2019
  • 12 - 16 dagar

Vår guide i ämnet

Ayurveda Guide

En resa inifrån & kunskapen om livet

Ladda ner PDF Se alla guider
Boka Kontakt Vidarebefodra