Rewilding Yoga Retreat Botswana
COMFORT

Botswana · Tuli Block · Mathathane
Ansvarsfull turism
Rik biologisk mångfald
Glamping i Botswana
Till erbjudandena

Upplev vildmark, välbefinnande och yoga i detta intensiva yoga-retreat i hjärtat av Botswana.

Ge dig ut på en resa till Afrika för att utforska vildmarken i Tswehe Wildlife Reserve; njut av den storslagna naturen, delta i skickligt ledda yogapass och upplev otroliga djurmöten som näring för kropp, sinne och själ.

Populära attribut

Pool
Lugnt område
Bergsområde
Familjevänlig
Perfekt för ensamresande
Fokus på hållbarhet
Mitt i naturen
Nyhet i programmet
Yoga

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Rewilding Yoga Retreat

6 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 23 626 kr
ny

Rewilding Yoga Retreat Botswana i detalj

Din yoga-resa

Lone Tree Wilderness Camp i Tswehe Wildlife Reserve är ett naturbaserat vildmarksläger som rymmer totalt 10 personer i 5 tältenheter. Det helt solenergidrivna lägret har ett otroligt välutrustat kök, avkopplingsområden med solstolar, hängmattor och en matplats. Detta yoga- och vildmarksretreat erbjuder ett varierat program med daglig yoga och meditation, djurmöten både inom och utanför lägret samt inblickar i livet i den lokala gemenskapen i Botswana.

Läge & Omgivning

Tswehe Wildlife Reserve sträcker sig över 11 000 hektar i Tuli Block-regionen. Tuli sträcker sig från sydöstra hörnet av Botswana, där floderna Shashe och Limpopo möts, ner till Notwane-floden norr om Olifants Drift i sydväst. Hela skyddsområdet, inklusive det angränsande safariområdet som gränsar till Tuli-kretsen, omfattar cirka 800 000 hektar. Tuli Block skiljer sig markant från alla andra områden i landet. På grund av det klippiga landskapet och överflödet av stenar och småsten i alla former och storlekar kallas det Hardveld. Den röda sanden i Tuli-området är ett oförglömligt drag, liksom de massiva träden som står längs stranden av den stora, grågröna Limpopo-floden. Vilda djurarter är vanliga i detta reservat, och gäster har privilegiet och möjligheten att observera elefanter, zebror, giraffer, en otrolig fågelvärld samt rovdjur.

Ät & Njut

De flesta måltider är vegetariska/veganska och tillagas ibland över öppen eld. Då och då anordnas gemensamma grillkvällar (Braai). Brunchen består av ett urval av färsk frukt, müsli och yoghurt, smoothies, gröt och kontinentala rätter (bröd, pålägg, ost). High Tea (lättare och senare lunch) består antingen av en sallad, en soppa eller ett urval av fingerfood-snacks. Till middag serveras ett urval av sallader, grönsaker och växtbaserade proteinkällor.

Yogalärare

Lynette Gouws bor i en liten stad som heter Tzaneen i Limpopo-provinsen. Sedan den första dagen hon steg på en yogamatta, har yoga varit hennes "Ananda" (Ananda är ett ord från sanskrit och betyder: gudomlig glädje, fullständig salighet och lycka). Lynette är en avancerad yogalärare RYT 500hr med specialutbildning i:

 • Vinyasa - Uppbyggnadspraxis & Yin Yoga
 • Andningsarbete-lärare / Moderator
 • Mediation Lärare / Medlare
 • Ljudläkning

Lynette är sydafrikansk, och hennes praktik är inspirerad av den gudomliga, oändliga glädjen eller Ananda som hon upplever när hon undervisar och/eller utövar yoga.

Värd

Filosofin hos dina värdar - Isabel Wolf-Gillespie och Lloyd Gillespie - i Tswehe Wildlife Reserve är rotad i djup ekologi och den transformerande kraften i vildmarken. Reträtten äger rum i Botswanas vildmark, alla yogasessioner, mediationer och/eller andra aktiviteter genomförs i områden där gästerna kan möta vilda djur. Under det vakande, milda ögat av vildmarksguiden kommer upplevelserna att vara säkra och givande och berika livet för reträttens gäster.

Vildmarken är transformerande och helande. Konceptet av Rewilding är inte bara ett koncept som syftar till att återinföra vilda djurarter till ett område, utan det är också ett koncept som återställer den medfödda kopplingen mellan människa och natur för att leda mänskligheten tillbaka till helhet, hälsa, välbefinnande, harmoni och fred.

Fritid

Lodgen har en mängd mysiga hörn där du kan dra dig tillbaka och läsa din favoritbok, eller där du kan umgås och prata eller spela spel. Besök det underjordiska gömstället för djurobservationer och fotografering eller koppla av i din hängmatta. Lodgens centrum är Lone Tree själv, ett uråldrigt Nyala Berry-träd, under vilket det finns en eldstad och Boma, mittemot en utomhuspool med terrass för de varma sommardagarna i Tuli. I lägret handlar det om att återförenas med naturen, ta en välbehövlig paus i vårt hektiska vardagsliv och fullt ut uppleva vildmarkens skönhet och dess invånare.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

Boendet är i safaritält med två enkelsängar (gemensamma eller separata) och en privat terrass med hängmatta och stolar. Badrummen delas och är utrustade med en vedeldad panna för varmvatten, en toalett med vattenspolning och ett handfat.

 • Tvåbädds-safaritält/delat bad

  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum safaritält/delat bad

  mer information
 • 1/2 Tvåbädds-tält/delat bad

  mer information

Plats

Rewilding Yoga Retreat Botswana
Botswana, Tuli Block, Mathathane
Polokwane International Airport (PTG)
ca 263 km / 224 min

Hotell i närheten