Spahotell Behounek
+

Tjeckien · Västra Böhmen · Jáchymov
4.5 / 5.0 Underbart
32 omdömen
100% Rekommendationer
Traditionellt spahotell
med unika radonhaltiga termalkällor
Till erbjudandena

Världens första radonbad

Modernt spahotell beläget vid skogsbrynet, med rörelsebassäng och bastu. Alla balneologiska behandlingar finns tillgängliga på hotellet. Certifierat av EuropeSpa med och medlem i Quality in Health Prevention e.V.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Lugnt område
Handikappsvänlig
Mitt i naturen
Badläkare på hotellet
Bastu
Kosmetik / skönhet
Bubbelpool

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Vistelse

1 natt, Dubbelrum, Frukost
från 699 kr

Återhämtningsvecka efter COVID-19

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 6 076 kr

Senior 55+

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 6 313 kr

Provkur

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 6 707 kr

Mild radonkur

13 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 12 017 kr

Traditionell radonkur

13 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 16 706 kr

Spahotell Behounek i detalj

Ert spahotell

Moderna med en fantastisk utsikt över Erzgebirges panorama, beläget på en sluttning vid skogsbrynet (ca. 300 m från Agricola).

Läge & Omgivning

Hotellet ligger på en sluttning ovanför Jáchymov-dalen och har sedan 1975 varit en framträdande del av dalen. Det har blivit en populär och eftertraktad plats för många besökare tack vare sin rymlighet, luftighet och unika utsikt över det omgivande Erzgebirge.

De helande effekterna av badet beror på ädelgasen radon. Tack vare det höga radoninnehållet (vid källorna 10,5 kBq/l) är effekterna av en 3-veckors kur jämförbara med de mest skonsamma radon-stollkurerna.

St. Joachimsthal ligger på södra sluttningen av Erzgebirge, inte långt från den tyska gränsen. De helande effekterna av badet beror på ädelgasen radon. På 1500-talet var Joachimsthal en av Europas mest betydelsefulla städer på grund av sin mynträtt. Stadens historia är nära förknippad med brytning av silver, tenn och uran. Den sista aktiva gruvan i Joachimsthal heter Svornost och förser behandlingsområdena med radonvatten.

Den historiska stadskärnan i Joachimsthal är ett skyddat område med hus i renässans-gotisk stil.

I det lugna kurdistriktet i den nedre delen av staden finns inte bara spahotell, restauranger och vattenparken Agircola med en gruvsbastu, utan också en pittoresk kurpark med en musikpaviljong, en lekplats och en liten sjö. Kurdistriktet är omgivet av en skogspark med många vandringsleder.

Ät & Njut

2 restauranger Bellevue och Bohemia med nationell och internationell mat. Måltider i bufféform, på begäran även diet-, vegetarisk, laktos- och glutenfri mat. Danscafé med regelbundna kulturella evenemang, samt en lounge för domino och bridge spel.

Spa

Varje gäst kan också använda hotellets simbassäng med bubbelpool och Kneipp-promenad (på eftermiddagen, enligt tillgänglighet). Kosmetik, manikyr och pedikyr. På sommaren finns en stor solterrass med solstolar tillgänglig för gästerna.

Kurer & Hälsa

Rörelsebassäng (ca. 30°C), bubbelpool, Kneipp-barfotaväg, sauna (mot avgift). Balneoterapeutiska anläggningar med ett brett utbud av medicinska och wellnessbehandlingar. Curieterapi (behandlingar i Astoria), utnyttjar fördelarna med strålterapi med radium i mikrodoser (sedan 1910) och används endast i Joachimsthal. Ytterligare wellnessanläggningar och Aquacentret endast 250 m i hälsocentret Agricola.

Indikationer: Sjukdomar i rörelseapparaten (Bechterew, reumatism), sjukdomar i det perifera nervsystemet, metabolism, aktivering av självläkande krafter vid Parkinsons och multipel skleros i tidigt skede. Vänligen ta med eventuella medicinska rapporter.

Kontraindikationer: akuta och infektiösa sjukdomar, maligna tumörer under och efter behandling med kliniskt påvisbara tecken på sjukdomsprogression, graviditet, alkoholberoende, beroende av beroendeframkallande ämnen, icke-läkande huddefekter, oförmåga att ta hand om sig själv och utföra dagliga aktiviteter utan hjälp från andra, samt oförmåga att gå självständigt, urin- och fekalinkontinens.

Fritid

Aqua- & Wellnesscenter Agricola (öppet dagligen 07:00 - 21:00): Inomhuspool, barnpool, bubbelpooler, Kneipp-stig, saltgrotta, solarium och gym. Nya bastuvärlden - Stollensauna Agricola: Finsk och biosauna, infraröd sauna, ångbad, isbassäng, avkopplingsrum med vatten och te, örtträdgård, takterrass med barfotastig. Entré pool + bastuanvändning ca. € 8 (60'), ca. € 9 för (90') ca. € 11 (120'), det finns rabatt för kurortsgäster och seniorer. Café.

Erzgebirge är ett paradis för vandring, cykling och skidåkning. Tematiska vandringsleder t.ex. Radon-temaleden, Joachimsthals helvete, Gottesgaber torvmossens temaled m.m. Utflykter: Loket slott, porslins- och glasmuseet i Karlsbad. Oberwiesenthal i Erzgebirge endast 12 km bort. 18-håls golfklubb Karlsbad och golfklubb Cihelny (ca. 6 km), golfklubb Marienbad (ca. 40 km).

Ett besök till regionens "underjordiska skatter" är värt det och kan perfekt kombineras med sportaktiviteter och wellness.

Erzgebirge på UNESCOs lista: Montanregionen Erzgebirge (Krušnohoří) är den första tjeckiska gränsöverskridande samlingen av monument som togs upp på UNESCOs världsarvslista den 6 juli 2019.

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

162 moderna inredda rum, Kat. IA Plus (renoverade 2019) med dusch/WC, balkong, satellit-TV, telefon, badrock, minibar, hårtork, kassaskåp, Wi-Fi. Dubbelrum delvis separata sängar. 6 rum anpassade för rullstolsburna. Enkelrum med fransk säng. Hiss. Internet-hörna, bibliotek.

 • Dubbelrum Komfort Plus

  mer information
 • Enkelrum Komfort Plus

  mer information
 • Lägenhet 2 pers.

  mer information

Kundomdömen för Spahotell Behounek

32 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.5 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.5
Hotell
4.3
Service
4.7
Behandlingar
4.2
Kost
4.4
Wellness-område
 • "avkopplande vistelse"
 • "kompetent läkare"
 • "välskött hus"
 • "god mat"
 • "vänlig personal"
 • "renoverad facilitet"
 • "fräsch salladbuffé"
 • "effektiva behandlingar"
 • "hög hygien"
 • "trevlig atmosfär"
32 Resultat
Det var underbart och avkopplande.

Elke L.

mars 2024

Som par | mellan 70 och 79 år | 4 - 8 dagar

Det var vår första wellness-semester. Allt var välorganiserat, ingen tidspress och personalen var trevlig och vänlig. Som ett tips skulle det vara trevligt att ha små vattenautomater i behandlingsområdena så att du kan ta en drink efter behandlingen, annars finns det gott om drycker i varuautomaterna. Men det skulle vara en liten tjänst för spagästerna. Vi kommer att resa igen nästa år.

Semestern var mycket avkopplande i vackra omgivningar.

Yvonne A.

december 2023

Som par | mellan 40 och 49 år | 4 - 8 dagar

Trevlig spa-vistelse i en inte direkt inbjudande stad

Claus P.

juni 2023

Som par | 80 år och äldre | 12 - 16 dagar

Applikationerna var bra. 0b radonet har en effekt, endast framtiden kommer att visa.

Mycket avkopplande med bra behandlingar

Claus P.

juni 2023

Som par | 80 år och äldre | 12 - 16 dagar

Överlag vilsam, men massbearbetning.

Mycket avkopplande med bra behandlingar

Claus P.

juni 2023

Som par | 80 år och äldre | 12 - 16 dagar

Överlag vilsam, men massbearbetning.

Plats

Spahotell Behounek
Tjeckien, Västra Böhmen, Jáchymov
Karlovy Vary International Airport (KLV)
ca 27 km / 27 min
Václav Havel Airport Prague (PRG)
ca 137 km / 99 min
Tåg Stn. Ostrov nad Ohri
ca 11 km / 16 min
Tåg Stn. Karlovy Vary
ca 22 km / 24 min

Liknande hotell

Hotell i närheten