Hotell Madeira

Hotell på Madeira

Blommor, berg och strand

Upplev Madeiras vackraste sidor

Hotell på Madeira

Hotell på Madeira är något som sätter guldkant på din vistelse på denna sagolika portugisiska ö. De bildar utgångspunkten för en mycket speciell semester och får dig att slappna av och njuta lite extra mycket av en varm gästvänlighet och soliga timmar. De är kanske inte något för den typiska strandturisten – men ett av de mest spännande resmålen i Atlanten! Fly den gråa vardagen och möts av en enastående färgrikedom året runt.

Hotell Madeira

Ett land full av olika facetter

Madeira ligger i Atlanten väster om Marocko och bjuder på en fascinerande mångfald i naturen. Här kantas azurblått hav av spetsiga klippor, svindlande vulkanlandskap och skummande vågor. Välj ett hotell på Madeira vid havet - du kommer att uppleva fantastiska vyer. Hela ön präglas av en enastående blomprakt, därför kallas Madeira även för blommornas ö. Här väntar ett hav av rosa, röda och gula kamelier, orkidéer och aloe vera och härliga träd med saftiga apelsiner, mandariner och guave frukt. Du kan njuta av den botaniska mångfalden i Monte Palace Gardens och Jardim da Quinta do Palheiro. Men det inte bara själva naturen som lockar på Madeira, även de vackra kuststäderna har en alldeles egen charme, som Funchal, Porto Moniz och Câmara de Lobos. Här ligger små vita hus med tegeltak utspridda över kullarna och bjuder på den ena eller andra krogen och butiker.

Härliga hotell i bästa lägen

Du har bestämt dig för en resa till Madeira – nu är det bara frågan vilket hotell det ska bli. Vi erbjuder olika hotell på Madeira med olika fokus. Hotell på Madeira brukar vara mycket familjevänliga och du kan njuta av sol och bad både i glittriga hotellpooler och det brusande havet. Efter en vilsam natt på hotellet kan du frossa i goda frukostbufféer och samla krafter för dagen, kanske till och med boka all inclusive, för att slippa tänka på mat helt och hållet. Eller göra något gott för hälsan – du kan t.ex. fasta på Madeira och komma i form under solen. Det finns så många olika idéer hur du kan gestalta din semester på Madeira.

Hotell Madeira

Upptäck blommornas ö och kom i form

Madeira bjuder på många olika sorters underhållning.

  • Många vill för att upptäcka blommornas ö till fots och vandra på Madeira längs de spännande bergslandskapen. Dessa härliga naturvandringar bjuder på fantastiska utsikter och fina minnen.
  • Om du är vältränad kan du även sätta dig på cykeln och trampa dig fram, det är dock inte helt lätt med en genomsnittlig lutning på 15 %.
  • Och vem säger att du överhuvudtaget måste lämna ditt hotell för att vara aktiv? Det finns en hel del fina hotell som erbjuder träningsresor på Madeira och har välutrustade gym och gymnastikkurser. Du kan alltså varva timmarna med solen med lite svettig motion.
  • För dig som älskar havet finns det även möjlighet till dykning och en del hotell på Madeira har en alldeles egen dykarplattform. Du upptäcker inte bara ölandskapet utan även en fascinerande undervattenvärld.
  • Eller varför inte testa yoga på Madeira? Det har nog aldrig varit så avslappnande att praktisera asanas i solnedgången.
  • Du som behöver extra avslappning kan njuta av härliga spabehandlingar och skämma bort dig med massage och co. eller en köra ayurveda med en panchakarma kur.

Visste du att...?

Det går direktflyg till Madeira från oktober till mars? Flygresan till Cristiano Ronaldo International Airport tar bara 5,5 timmar utan mellanlandning. Det kan löna sig att hyra en bil under vistelsen och upptäcka öns svindlande serpentiner. Bakom varje hörn döljer sig en ny vacker panoramautsikt. Tänk på att barn under 12 alltid måste sitta bak i bilen. Tuta gärna innan du kör runt ett hörn, särskilt om synen är skymd. Om du vill ta bussen bör du tänka på att trafiknätet är mycket bättre i södra delen av ön.

Nu vet du allt du behöver för att bestämma dig för en resa till Madeira och upptäcka en mycket speciell del av Portugal – något du sent kommer att glömma.

 

 

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Hotell Madeira

Låt dina drömmar om Madeira bli verklighet – hitta ditt favorithotell