Resa till Döda Havet

Upplev saltvattnets och lerans helande krafter

Med en resa till Döda Havet ger du dig själv chansen att uppleva ett riktigt naturfenomen - en av världens mest salthaltiga sjöar! Det ligger mellan flera mineralrika berg och bristen av utlopp gör att dess vatten innehåller 21 olika mineraler - 12 av de finns inte i något annat hav - som är betydelsefulla för vår hälsa. Vattnet är bra mot reumatism, psoriaris, eksem, luftrörsbesvär och det har en smärtlindrande effekt. Även om du inte lider av några specifika hälsobesvär kan du njuta av Döda Havets vatten, lera eller klimatet. Man kan även njuta av sol och bad och bli mindre stressad!

Den höga salthalten i vattnet gör att det är omöjligt att sjunka i Döda Havet och du kan flyta på dess yta - det finns nästan ingen skönare känsla! Där finns också ett mindre risk att bränna sig vid Döda Havet på grund av den låga höjden, som filtrerar bort de farliga ultravioletta strålarna.

En resa till Döda Havet i Israel eller Jordanien är bortsett från alla dessa hälso-faktorer en underbar semester, där du kan bo på ett hotell som erbjuder dig härliga spa-anläggningar, massage och skönhetsbehandlingar. Gör nu en hälsoresa till ett av våra populäraste hotell vid Döda Havet!

Här finns det mycket att upptäcka! Israel och Jordanien har rika kulturer och sevärdheter.

Klippstaden Petra i Jordanien är en av de attraktionena som du inte får missa. Utgrävningarna påbörjades på 1920-talet och avslöjade en stad, mejslad i klipporna. Mycket imponerande och välbevarade är kungagravarna, den före detta stadskärnan, skattkammaren och många intressanta byggnader. Klippstaden förekommer också i många Hollywood-filmer. Här gick redan Harrison Ford alias Indiana Jones på jakt efter den heliga graalen och även ”Transformers – Revenge of the Fallen” filmades i denna imponerande kuliss.

I Wadi Rum – öster om Aqaba, en av Jordaniens mest berömda, uttorkade flodbäddar – dyker du in i de inhemska beduinernas liv. Sov som de inhemska under stjärnhimlen, vandra mellan de massiva klippformationer eller rid på arabhästar genom Wadin.

I Israel kan du ta en tur till Masada, eller den berömda arkeologiska platsen Quaram eller åk en svänt till oasen En Gadi i den israeliska öknen.

Städer i regionen Döda Havet