Resa till Frankrike

Harmoniska resor för inre energi

Tips: Våra mest populära hotell för din Frankrike-semester

Boka en resa till Frankrike för att ladda upp batterierna. Finn din inre energi och harmoni.

Ett land som är känt för dess passionerade invånare, ett romantiskt klingande språk och stark identitet - Frankrike! Medelhavspärlan bjuder även på ett fantastiskt varierat landskap på grund av den stora ytan. De böljande kullarna och ändlösa slätterna är väl de mest popukära motiven, men landet bjuder även på slingrande vägar från norr till bergskedjor i sydväst med många floder och sjöar. Ett annat kännetecken är det stora området av havskuster - Nordsjön, Atlanten och Medelhavet sträcker sig mot Frankrike.

På den franska Atlantkusten väntar Quiberon halvön, i regionen Bretagne i nordvästra Frankrike, som är en riktig pärla för din nästa hälso- och sparesor med SpaDreams. Det unika läget är perfekt för din mysiga hotellvistelse med utsikt och landskap som upplagt för aktiv fritid och optimal avkoppling. Växtligheten på den västra sidan av ön på Quiberon-bukten bjuder på ändlösa sandstränder, som är perfekta för bad och avslappning, medan den atlantiska sidan med sina taggiga och klippiga stränder bär upp sitt namn ”Wild Coast" med ära.

Du kan även besöka det vackra bergslandskapet på ön Korsika i Medelhavet, för att upptäcka och njuta av en fantastisk utsikt på en vandring längs steniga stränder och de imponerande klippiga vikar. Promenera vid de små gömda sandstränderna och unna dig ett långt bad i det azurblå vattnet i Medelhavet.

Vill du uppleva den franska romantiken på din sparesa genom att vandra genom täta skogar och utforska pittoreska städer med värdefulla kulturskatter? Med SpaDreams kan du hitta anpassade, individuella upplevelser i naturen!

Frankrike har många facetter. Ändlösa lavendelfält i Provence, Medelhavskustens härliga stränder, Alpernas och Pyrnéernas bergskedjor och landets kärna – Paris. Överallt finns naturskatter, historiska sevärdheter och gott vin. En Frankrikesemester är alltid en imponerande och unik upplevelse.

Fakta

Officiellt namn: République Française (Republiken Frankrike)
Läge: Mellan Belgien och Spanien vid Medelhavet, Biscaya-viken och Engelska kanalen
Yta: 545000 km²
Huvudstad: Paris
Befolkning: 66,6 miljoner (2016)
Religiösa och etniska grupper: 65% romerskt-katolska, 5% muslimer/ 90% fransmän, 6% nordafrikaner
Språk: Franska
Geografi: Platt till kuperat i norra och västra delen, Alperna och Pyrenéerna i östra och södra delen.. Högsta punkten: Mont Blanc (4807m)
Tidszon: Centraleuropeisk tid (UTC+ 01:00)
Politik och ekonomi: Semipresidentiell republik/ BIP: 2222,6 miljarder (2016)
Valuta: Euro (sedan 2002)

Ankomst

Visum: Vänligen konsultera utrikesdepartementet och konsulat för att få akutell information om visum.
Vaccinationer: Det finns inga särskilda vaccinationer som rekommenderas.
På plats: Frankrike har ett av världens bästa trafiknätverk. Du kan alltså utmärkt nå ditt resmål med tåg eller bil (eller båt) på ett snabbt och bekvämt sätt.

Klimat och bästa tiden att resa

Frankrikes klimat varierar mellan regionerna. Vid kusten är det tempererat, i östra delen kontintentalt och präglat av stora temperaturskillnader.

Genomsnittstemperaturen på vintern: Paris/Nice: 4°C/9°C (som lägst 1°C/5°C i januari)
Genomsnittstemperaturen på sommaren: Paris/Nice: 19°C/21°C (som högst 25°C i juli/27°C i augusti)
Vattentemperatur: (Atlantiska Havet) max. 19°C i augusti/ (Medelhavet) max. 24°C i augusti

Strandsäsongen sträcker sig från juni till september men en resa till Frankrike lönar sig året runt. På vintern erbjuder bergsområdena många vintersportalternativ och ett besök i Paris och Frankrikes andra städer rekommenderas på våren eller hösten på grund av de sköna temperaturerna.

De finaste semesterområden

Languedoc/ Medelhavskusten – den blå kusten med många soltimmar
Bretagne/ Atlantikkusten– rå natur och kulinarisk njutning
Alsace/ östra Frankrike – historiska platser och vidsträckta vinberg

Semester och festivaler

Nyår (1 januari), långfredagen (mars/april), påskdagen (mars/april), arbetarnas dag (1 maj), Vapenstillstånd 2:a världskriget (8 maj), Kristi himmelfärds dag (maj), annandag pingst (maj/juni), nationaldagen (14 juli), Maria himmelfärd (15 augusti), Alla helgons dag (1 november), Vapenstillstånd 1:a världskriget 1918 (11 november), jul (25/26 december).

DOs & DON'Ts

DOs

  • Ät som fransmännen. I Frankrike brukar maten bestå av flera mindre rätter. Till detta serveras ett gott glas vin – en härlig kulinarisk upplevelse.
  • Ta metro och bussen. Gatutrafiken i Paris är en nästan omöjlig utmaning för utländska bilister. På detta vis skonar du dina nerver om du tar kollektivtrafiken och får en överblick över staden på samma gång.
  • Ha alkoholtest med dig. Detta är obligatoriskt för bilar och motorcykler sedan 2012.

DON‘Ts

  • Inte tala franska. Fransmännen är väldigt stolta över sitt språk och talar ofta inga andra språk. Det är alltså en bra idé att åtminstone de vanligaste franska fraserna.
  • Förvänta dig svenska öppettider. I Frankrike är nästan alla affärer stängda runt lunch. En del affärer har söndagsöppet, andra är stängda på måndagar.

Semestertips

Kan man dricka kranvattnet? För det mesta har det franska krankvattnet drickvattenkvalitet.
Behöver jag en adapter? I Frankrike finns samma el-uttag som i Sverige, du behöver alltså ingen adapter.

Tips & utflykter

Paris

Som maktens och handelns centrum har ”kärlekens stad” Paris alltid lockat alla slags besökare. Dessa besökare samt människorna som härstammar från kolonnierna och enklaverna har präglat staden. De har bidragit till ett Paris som förenar olika livsmiljöer och kulturer och en livlig stadsbild som förändras hela tiden. Till detta tillkommer imponerande, stolta och delvis hundratals år gamla monument som alltid är i synhåll eller väntar bakom det nästa hörnet. Det är dessa motsatser och balansen mellan snabbhet och beständighet, mellan nytt och evigt, som gör Paris så unikt.

Côte d'Azur

Côte d'Azur har inte förlorat sin magi och charme sedan adliga gäster och Hollywoodstjärnor brukade spendera sina somrar där. Än idag är Cannes och Nice populära resmål för de rika och vackra. Men även utanför dessa centrer visar Frankrike sin bästa sida. Härliga stränder med utsikt över bergen och utmärkt mat gör ett besök vid Côte d'Azur till en oförglömlig upplevelse.

Regioner i Frankrike