Solresor Italien

Solresor till Italien

Värme, livsglädje & kultur

Njut av solresor till Italien med solgaranti

Solresor till Italien

Solresor till Italien är något som vi svenskar har älskat sedan 50-talet. Azurblåa bukter med solgula sandstränder, färgglada baddräkter, stora glasögon och oändliga mängder av glass präglade redan då bilden av den perfekta Italien semestern. Än idag ligger detta oss mycket varmt om hjärtat fast vi har börjat längta efter en semester som är mer än bara ändlösa timmar vid stranden, även om det är riktigt skönt att bara slappna av. Italien har så många facetter och bjuder på en fantastiskt spännande kultur och historia med otaliga sevärdheter och en bedårande arkitektur. Särskilt på sommaren kan man även njuta av den härliga naturen. Kan du redan känna doften av pinjeträden och olivlundarna?

Solresor Italien

Långa somrar i ett fantastiskt land

Den avlånga stöveln bjuder på en hel del spännande naturlandskap och städer som alla har deras unika fördelar. Uppe i norra Italien bjuder Alperna med Gardasjön på fantastiska utsikter över berg och vattendrag och Venedig imponerar med dess vackra arkitektur och laguner. Inte långt borta ligger de Euganeiska kullarna med gulliga Abano Terme och Montegrotto som har specialiserat sig på spabehandlingar och bjuder på avslappnade dagar i solen. Och vem älskar inte Toscana, den kanske mest typiska italienska regionen med städer som Pisa, Siena och Volterra? Du bör förstås inte heller missa de vackra öarna Ischia och Sicilien med deras fina stränder. De ändlösa kajerna som är kantade med den ena eller andra bottegan och glassbilar är perfekta för solresor till Italien. Alla regioner har deras alldeles unika guldkorn och bjuder dig på hisnande utsikter, god mat och oförglömliga minnen.

Solresor med guldkant

När du har bestämt dig för att uppleva lite dolce vita, är det dags att fundera på vilken typ av solresor i Italien du vill njuta av.

  • Du lider av specifika hälsobesvär? Då kanske du borde testa fangolera! Italienarna är helt suveräna på behandlingar med lera, som bad, massage eller peeling som hjälper dig med olika sjukdomar.
  • Du vill gå ner i vikt? Det finns en hel del fina hotell som erbjuder både träningsresor i Italien och speciell kost som gör att du går ner i vikt på semestern.
  • Italienarna är riktigt bra på spa. Varva timmarna vid stranden och poolen med välgörande behandlingar. Testa deras anti aging treatments och njut av härliga rödvinbad, t.ex. på ett spa i Abano Terme.
  • För dig som inte får nog av avslappning och vila finns det en hel del yogaresor att välja mellan.
Solresor Italien

Lev la dolce vita med strand, spa och shopping

En solresa behöver inte bara betyda att du slappar vid stranden och hänger på hotell. Italien erbjuder fantastiska guidade turer genom mystiska ruiner, promenader genom härlig natur eller varför inte boka en golfresa? Och vi vet ju alla att detta land bjuder på kulinariska upplevelser som du sent kommer att glömma – frossa i glass, pasta, färsk frukt och grönsaker, pizza och risotto – och otroligt snygga kläder. Shoppa loss!

Visste du att...?

Det finns en del saker som du bör ta hänsyn till när du reser till Italien!

  • Italienarna lägger stor vikt på kläder! Även om du är på semester, kan det inte skada att klä sig lite extra snyggt. De är nämligen inte särskilt förtjusta i strumpor i sandaler och kortkort och du kan till och med behöva böta på vissa platser!
  • Italiens stränder är så mysiga att uppleva – därför är det toppen, om du tar med dig fimpar och soppor, låter snäckor ligga kvar och prata och lyssna på musik tyst. Annars blir italienarna sura!
  • Drick ditt kaffe stående och skippa latten eller capuccino efter lunchen – italienarna dricker traditionellt bara espresso på eftermiddagen och kvällen.
  • Dela på notan istället för att betala var och för sig – det är ovanligt och irriterande för servitören.
  • Det är förbjudet eller åtminstone inte önskat att bada eller sola naken – även för barn.

Nu vet du allt du behöver för att kunna njuta av din solresa till Italien. Avanti e benvenuti!

 

 

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Solresor Italien

Hitta din favorit bland våra solresor till Italien