Fang-Pey Chen et al.
maj 2015
Neurologiska besvär
TCM (traditionell kinesisk medicin)
Denna studie om traditionell kinesisk medicin fokuserar på effekten av akupunktur vid behandling av Parkinsons sjukdom. En studie utfördes på den kortsiktiga effektiviteten och en på den långsiktiga effektiviteten: I den förstnämnda studien fick en kontrollgrupp bestående av 20 patienter endast västerländsk medicin under en period av 18 veckor, medan 20 personer i en annan grupp fick kompletterande akupunkturbehandling två gånger i veckan. I den senare genomgick urvalet samma behandling under 36 veckor. I båda studierna mättes livskvalitet enligt UPDRS ( Unified Parkinson's Disease Rating Scale ), BAI, BDI-II och WHO.
I korttidsstudien uppnådde gruppen som fick akupunkturbehandling en större förbättring av UPDRS-, BDI-II- och WHO-poängen. I långtidsstudien sjönk motsvarande värden igen. Trots detta kunde studien visa att akupunktur har en positiv effekt på symtomen vid Parkinsons sjukdom .
TCM (traditionell kinesisk medicin)
Övervikt/fetma
Liang Dai et al.
oktober 2022
Studien visar: Lingguizhugan-avkok förbättrar insulinresistensen hos överviktiga personer med alkoholfri fettleversjukdom.
Kvinnors hälsa / Klimakteriet
TCM (traditionell kinesisk medicin)
Pei Shuang Li et al.
januari 2023
Studien visar: Akupunktur kan tillfälligt lindra endometriosrelaterad smärta och dysmenorré.
Kvinnors hälsa / Klimakteriet
TCM (traditionell kinesisk medicin)
Geetha B. Shetty et al.
april 2018
Studien visar: Akupunktur minskar signifikant menstruationssmärta och medföljande symtom vid primär dysmenorré.