Bad Héviz

Bad Hévíz – en ungersk kurort med lång tradition

Den som letar efter ett fint resemål för en kur-, hälso- eller wellnessemester skulle i alla fall ta en närmare titt på Bad Hévíz i Ungern. Bad Hévíz ligger precis vid den västungerska badgatan och gäller som den badstaden med landets längsta tradition. Bad Hévíz ligger på bara några kilometers avstånd från Balaton. Ortens huvudattraktion är en av världens största termalsjöar. Kurresenärer från alla håll, som uppskattar vattnets läkande effekt, uppsöker Bad Hévíz och sin sjö sedan mer än 2000 år. På sommaren är Hévízsjön vackrast – när många näckrosor blommar och utvecklar sin fulla prakt.

År efter år lockar Bad Hévíz flera hundratusen gäster

Heviz-Thermalsee
Bad Hévíz termalsjö

Hévízsjöns källa i Bad Hévíz har ett vulkanskt ursprung och ligger på ca. 38 meters djup. Ungefär 410 l vatten strömmar per sekund ur källan så att sjöns innehåll utbytas totalt inom 48 timmar. På vintern har sjön en temperatur mellan 23°C och 25 °C, på sommaren mellan 33°C och 36°C. Framför allt svavel, magnesium, kalcium, radium, koldioxid och vätekarbonat gäller som vattnets speciella ingredienser som är ansvariga för dess läkande effekt. Att bada i sjön kan hjälpa patienternas läkning som har kronisk-inflammatoriska eller degenerativa sjukdomar.

Människor med värkande leder eller andra besvär i rörelseapparaten tillhör Bad Hévíz’ största besöksgrupp. Hälsogyttja från sjöns grund används till fysioterapeutiska åtgärder. Om man vill kan man även göra en dryckeskur. Den som kommer till Bad Hévíz på vintern hittar en ångande sjö och kan njuta av den som jättestor frilufts-inhalatorium. Det finns flera kliniker och en mångfald av hotell och pensioner i Bad Hévíz och år efter år kommer flera hundratusen gäster till staden.

Ytterligare användningsområden

balaton_034-300x200
Balatonsjön

Bredvid badet i sjön eller dryckeskurerna erbjuds framför allt massager men även elterapier. Gyttjepackningar eller deltagande i läkegymnastiksprogram är också möjliga. De medicinska medarbetarna har mycket erfarenhet inom rehabiliteringsområdet. Ofta kommer patienter till hälsobadet efter en olycka eller patienter som lider av akut diskbråck.

 

Njut av wellness i orten

Wellness-in-Ungarn-300x200Wellness temat är mycket viktigt i de många hotell. Flera hus har en egen Spaavdelning eller ett sort bastulandskap. Därtill bjuder de även på möjligheten att motionera. Naturen omkring orten bjuder in till promenader eller cykelturer och sist men inte minst har Bad Hévíz en omfattande gastronomi- och fritidsutbud. Mycket vackert att betrakta är kurhuset precis vid promenaden såsom några praktfulla villor och kyrkor. I ortens gågata med sina talrika affärer kan man shoppa mycket bra.

Se alla hotell i Bad Hévíz >>

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel
Ungern – Budapest och Donau – Budapest
Termisk wellness-upplevelse
2 nätter, Dubbelrum, Halvpension
Grand Margaret Island Ensana Health Spa Hotel
Ungern – Budapest och Donau – Budapest
Termisk Wellness-upplevelse
2 nätter, Dubbelrum, Halvpension
Thermal Aqua Ensana Health Spa Hotel
Ungern – Balaton – Hévíz
Termisk upplevelse
1 natt, Dubbelrum, All-Inclusive
Lotus Therme Hotel & Spa
Ungern – Balaton – Hévíz
Lotus Termaldrömmar
1 natt, Dubbelrum, Halvpension
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta