Yoga

De sju chakran

De sju chakran skapar människans personlighet och helhet i yoga- och ayurvedaläran. De är placerade längs med ryggraden, från huvudet ner till svanskotan och varje chakra representerar en annan del av din personlighet. Varje chakra är olik den andra, men de delar samma egenskap. Även fast de är osynliga kan man föreställa sig chakran som en spinnrock, som snurrar runt sig själv och förbinder den fysiska personen med den energetiska personligheten. Energi heter “Prana” på sanskrit och kan översättas med “Liv Kraft Energi“.

När alla chakran är i balans och bildar en linje finns det ett starkt samband mellan fysisk och energetisk livskänsla. Dessutom kan chakran som är blockerade leda till fysiska, psykiska och sprituella besvär och sjukdomar. Chakran kan blockeras av olika anledningar, men för det mesta är det stress som får chakran ur balans.

Det är viktigt att identifierea och förstå alla sju chakran så att du kan bearbeta blockader och förhindra dem. Varje chakra har en huvudfunktion som är bunden till dess fysiska plats och färgassocation.

Chakran

Chakran räknas traditionellt nerifrån och upp:

  1. chakra: Rotchakrat – regulerar överlevnadsinstinkten
  2. chakra: Sakralchakrat – regulerar kreativiteten
  3. chakra: Solar plexus-chakrat – regulerar självkänslan
  4. chakra: Hjärtchakrat – regulerar känslor
  5. chakra: Strupchakrat – regulerar uttryck
  6. chakra: Det tredje ögat – regulerar intuitionen
  7. chakra: Kronchakrat – regulerar spiritualiteten

De som känner att der har kommit ur balans bör göra något åt blockerade chakran. Aktiviteter som yoga och meditation kan vara jättebra alternativ till en början. Om chakran är i stark obalans kan det vara en bra idé att besöka en yoga retreat eller köra en ayurvedisk detoxkur. Vi på SpaDreams tror på att vi bör ta hälsan på allvar för att kunna leva ett bra, balanserat liv. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av ayurvedisk detox eller vill lära dig mer om yoga retreats, vi är experter på ayurveda, yoga och sparesor och hjälper dig mycket gärna.

Boka din yogaresa redan idag och lev ett lättare liv!

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta