Varför vi är så förtjusta i Polens baltiska kust…

…och det skulle du också vara!

Östersjön är en av svenska semesterfirares mest populära semesterregioner på grund av sitt angenäma klimat, många kulturella sevärdheter och talrika, oberörda stränder mitt i en sagolik naturkuliss. Framförallt gäller Polens baltiska kust som ett hemligt tips bland resenärer.

Polens baltiska kust måste du bara älska

polnische-ostseekueste-300x199Turister, som bestämmer sig för en semester vid Östersjöns kust, dras primärt till Rügen eller de underbara städerna Riga, Tallinn eller Sankt Petersburg. Synd – för så missar de en av Östersjöns vackraste kuster överhuvudtaget. Polens baltiska kust fascinerar med tillsynes oändligt långa naturstränder, där bara få turister förirrar sig. Desto bättre för de som upptäcker dessa pärlor för sig själv, eftersom de erbjuds en hisnande kuliss med talrika, oberörda highlights långt ifrån massturismen. Just när du letar efter ro och avkoppling kan du återhämta dig med långa promenader vid kusten eller utforska stränderna vid löpning eller cykling.

Ren Wellness och Natur

Kolberg-von-oben-300x225
Kolberg uppifrån

Visst är det lättare för dig att koppla av på en lugn plats och vila ut. Bestäm dig för en vistelse i Dzwinowek, DzwirzynoKołobrzeg eller en jämförbar region, då kommer du att hitta de bästa förutsättningar för en avkopplande semester. I många wellnessoaser eller hälsocentrer är atmosfären familjär så att du fort kommer att hitta sällskap bland hotellets andra gäster – om du vill. Den rena, jod- och järnhaltiga havsluften är ett naturligt läkemedel vid luftvägssjukdomar. Speciellt astmatiker och allergiker uppskattar den rena luften och hittar slutlingen den efterlängtade  ron i strandpromenader. Din kropp revitaliseras vid simning i salt-mineralbad och med en hälsogyttjebehandling unnar du dig själv såsom din hud en time-out. På många ställen erbjuds klassiska och beprövade hälsokurer. Även som diabetiker eller vegetarian får du ett rikligt utbud av smakfulla rätter.

Kulturella Highlights

sopot-polen-300x200
Sopot vid polska östersjön

Ur ett kulturellt perspektiv skulle du i alla fall besöka de omgivande städernas gamla centrer, som ofta fascinerar med sina imposanta byggnader. Många städer var en gång fiskebyar och vittnar fortfarande om en svunnen tid. En tur längs strandpromenaden ger dig ett första intryck av det underbara landskapet. Polens baltiska kust och inland är hem för många sällsynta växter, som du kan utforska under en upptäckstur. För att kunna njuta av landets typiska kultur måste du inte ens lämna ditt boende. Många hotell eller hälsocentrer bjuder på danskvällar och andra underhållningsevenemang.

Polens Östersjökust är fortfarande undervärderad. Semesterfirare, som kommer hem efter resan, yrar om underbara timmar mitt i oberörd natur och vänliga människor. Många kommer tillbaka år efter år.

Till våra hotell vid Polens Östersjökust >>

 

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Hotel Lambert Medical Spa
Polen – Östersjön – Ustronie Morskie
Östersjösemester
1 natt, Dubbelrum, Frukost
LongVita Czapielski Młyn
Polen – Pommern – Brodnica Górna
Frukt- och grönsaksdiet - 460 kcal diet
7 nätter, Dubbelrum, Special måltider
Marine Hotel
Polen – Östersjön – Kołobrzeg
Östersjödagar
2 nätter, Dubbelrum, Frukost
Radisson Blu Resort Świnoujście
Polen – Östersjön – Świnoujście
Östersjödagar
2 nätter, Dubbelrum, Frukost
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta