polen, kolber, spa, resa

Hälsoresa till Kolberg

Avkoppling vid Polska Östersjön

Kolbergresor – Avkoppling vid Polska Östersjön

kolberg

Varför ska du åka till Kolberg? Kurorten Kolberg har inte bara ett 6 kilometerlång sandstrand utan lockar även med en underbar luft som innehåller jod och järn. Staden har dessutom vacker arkitektur, flera fina affärer och restauranger och även många parker, där man kan promenera och andas den friska havsluften. Utöver olika spabehandlingar kan man även ta en cykeltur eller en promenad. Kolbergs landmärke är fyren som har utsiktsplattform utöver havet och staden. Aktiviteterna rundt Kolberg är särskilt bra för familjer

En typisk nationalrätt är bigos, en polsk kål-& köttgryta, som består av surkål med rökta korvar, rökt fläsk, svamp och lök, avrundat med vin och svartpeppar. Maten är präglad av grannländerna och medeleuropeisk och skandinavisk matkultur. 

Klimatets läkande krafter hjälper själen och kroppen att koppla av på din semester. SpaDreams rekommenderar ett kuruppehåll i Kolberg särskilt vid följande hälsoproblem: alls slags luftvägs- och hudsjukdommar, matsmältningsproblem och allergier.

Kurerbjudanden

kolberg, polen, resa

Du kan göra flera olika slags former av terapi i Kolberg. Prova till exempel på en komplex hälsokur på den fyrstjärniga Sand Hotel. Kurens program utformas engligt läkarens rekommendationer. Sättet, längden och antalet behandlingar är mångsidiga. Du kan njuta av fysioterapi, saltinhalering och flera olika typer massager.

En annan slags kur i Kolberg är en våtmarkterapi. Våtmark innehåller många mineralier och har en speciell värmetolerans. Därför kan behandlignar göras med höga temperaturer, utan att du känner smärtor. Våtmarkterapin verkar anti-inflammatoriska, lindrar smärtan, och stödja immunsystemet och verkar energibringande för metabolismen. Temperaturen ligger mellan 40°C och 45°C.

För en bantningskur erbjuder flera hotell också drickkurer och detox. Inom drickkuren får man dricker saltvatten. Saltvatten verkar vitaliserande och innehåller jod, klorid och järn. Därmed reguleras kroppens sur-basiska nivåer vilket, stödjer immunsystemet och jodmangel bekämpas. 

Medical Wellness i Polen

Hälsohotell i Östeuropa