Resa till Jordanien

Hemligt Tips Jordanien – Öken, Kultur och Döda Havet

Fortfarande är arablandet Jordanien ett hemligt tips bland spa- och hälsoresor. Därmed äger Jordanien tillsammans med Döda Havet ett av naturens största läkemirakler! Därför är landet ett av de största målen för människor med hud- och ledproblem eller andningsproblem. Även för friska semesterfirare är Döda Havet med sitt speciella klimat bra. Och om du är ärlig mot dig själv så har du väl också en gång drömt om att ligga på vattnet med en tidning i handen och att bara låta sig flyta på vattnet.

Flyta på Döda Havet Hela Året Runt

Resa till JordanienI hela världen är Döda Havet känt för sina läkekrafter. Men egentligen är det inget riktigt hav utan en sjö utan utflöde med tillflöde från floden Jodan. Den höga salthalten, som är tio gånger högre än oceanernas, och vattnets speciella mineral-sammansättning lovar läkning, vilket gör det till en verklig välsignelse för människor med neurodermit, psoriasis eller andra hudsjukdomar, eftersom mestadels en stark och omedelbar förbättring av symtomen sker. Genom klimatet och den salthaltiga luften inställer sig även en långsiktig återhämtningseffekt. På lungsjukdomar som astma, COPD eller cancer verkar luftens höga salthalt positivt.

Men även för stressade heltidsjobbande är en semester vid Döda Havet lönande. Med en vattentemperatur mellan 19°C (februari) och 31°C (augusti) är det möjligt att bada hela året runt. Det salthaltiga vattnet bär kroppen bra och man ligger gemytligt på vattnet och läser tidningen.

Som souvenir rekommenderas att ta med sig Döda Havet i form av kräm och badtillsatser hem. Så kan du fortfarande njuta av din Jordanien resa och göra din hud något gott.

Besök UNESCOs Världkulturarvs Sevärdheter

Det Hashemitiska konungariket Jordanien ligger i Mellanöster och gränsar till Israel, de palestinska självstyrande områdena, Syrien, Saudiarabien och Röda Havet. Därifrån leder en sjögräns till det populära seesterlandet Egypten. Jordaniens officiella språk är arabiska med alla sina dialekter. Men särskilt i de turistika områdena finns inga problem med engelska.Resa Jordanien

Jordaniens hjärta pulserar i de största städerna Amman och Zarqa. Det finns många sevärdheter i Jordanien som har etablerat sig under årens lopp till verkliga
turistattraktioner. T.ex. tillhör ökenlandskapet Wadi Rum som du kanske känner till ifrån filmen ”Lawrence of Arabia”. En Wadi är en uttorkad flodbädd som bara har vatten efter kraftiga regn. 2011 ingick den jordanska Wadi Rum med sina klippväggar av sandsten och granit i UNESCOs världskulturarv. Den sträcker sig över ett otroligt område på 74.000 hektar.

Vårt tips:

Det finns möjlighet att tillbringa en natt i ett beduintält i Wadi Rum. Med traditionell beduinmusik och stjärnklar natthimmel blir denna natt säkert en oförglömlig upplevelse på din Jordanien resa.

Mellan Aqabaviken och Döda Havet ligger den unika klippstaden Petra, ytterligare ett exceptionellt kulturminne. Under antiken hade den övergivna staden varit nabatéernas huvudstad. Antika konstnärer mejslade gravtempel och fasader direkt ur klippor som bildar en imponerande kuliss. Här sökte Indiana Jones efter den heliga Graalen.

Ammans citadell, en turistattraktion till, ligger i Jordaniens huvudstad som har samma namn. En gammal fästning kallas för citadell. Tillsammans med en välbevarad romersk teater ligger Ammans citadell precis i stadens centrum. Vid ett besök i Amman skulle du i alla fall planera in omvägen till citadellen.

Den traditionella arabiska basaren i Gamla Staden skulle man också besöka i alla fall, eftersom man här kan shoppa, pruta, titta och förvånas över tills man ”stupar”.

Jordanien resaPå din Jordanien resa kan du upptäcka ytterligare flera spännande sevärdheter. Fråga gärna hotellpersonalen eller naturligtvis även vår kundtjänst. Där kan du kanske hitta det ena eller andra hemliga tips. Egentligen räcker ett Jordanien besök inte till att se alla intressanta saker och begripa landets otroliga fascination.

Jordanien har mycket att bjuda på och är ett spännande land. Resor till Jordanien är inte bara bra för din hälsa utan kan även kulturellt vidareutbilda dig.

Om du vill tillbringa en unik semester borta från den turistiska mainstream då är Jordanien och Döda havet värt en resa.

Här hittar du våra Jordanien resor >>

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Döda havets spahotell med medicinskt center
Jordanien – Döda havet – Sweimeh
Avkoppling vid Döda havet/ Klimatvårdsvistelse
1 natt, Dubbelrum, Frukost
Mövenpick Resort & Spa Döda Havet
Jordanien – Döda havet – Sweimeh
Psoriasis, Vitiligo, Akne
7 nätter, Dubbelrum, Frukost
David Dead Sea
Israel – Döda Havet – Ein Bokek
Klimatkur, Wellness & Avkoppling
7 nätter, Dubbelrum, Frukost
Njut av Döda havet (tidigare Daniel)
Israel – Döda Havet – Ein Bokek
Klimatkur, wellness & avkoppling
7 nätter, Dubbelrum, Frukost
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta