Hälsoresor till Döda Havet

Upplev Jordanien

Bada i Döda Havet och upplev helande krafter

Koppla av, må bra och kurera huden

döda havet

Hälsoproblem kan verkligen få en att inte vilja resa men med SpaDreams erbjudanden på fantastiska resor till Jordanien och Döda Havet kan du kombinera hälsa och semester, den perfekta kobinationen!

Döda Havets höga salthalt tillsammans med många mineralier, som är skonsamt för kroppen, bidrar till din hälsas välbefinnande. Även luften, som matas med det avdunstade vattnet, har högre lufttryck och det låga UV-exponering som påverkar din kropp positivt. Beroende på det soliga klimatet med låg luftfuktighet hela året runt kan du resa till Jordanien när du vill utan att vara säsongsbunden - här är det alltid högsäsong!

Älskar du varmt vatten är sommaren den bästa tiden att resa till Jordanien, när vattnet har en medeltemperatur på 31°C. Gillar du det hellre lite svalare, planera din resa under vintermånaderna, då Döda Havets medeltemperatur är bara runt 19°C.

En resa till Jordanien och en semester vid Döda Havet är passar perfekt för dig om du lider av följande sjukdomar: 

Eksem, allergi, reumatism, artrit, astma, flexibilitet, neurodermit, psoriasis

Även ett aktivt fritidsprogram med kulturella highlights väntar dig. Klippstaden Petra är t.ex. en attraktion som du inte borde missa. Utgrävningarna började på 1920-talet och avslöjade en stad inmejslad i klipporna. Klippstaden Petra förekommer också i många Hollywood filmer. Här gick redan Harrison Ford alias Indiana Jones på jakt efter den heliga graalen och även ”Transformers – Revenge of the Fallen” filmades i denna imponerande kuliss.

På din Jordanien semester handlar det inte bara om din hälsa

I Wadi Rum – öster om Aqaba, finns en av Jordaniens mest berömda, uttorkade flodbäddar och du dyker även in i de inhemska beduinernas liv. Sov under stjärnhimlen och vandra (eller varför inte prova på att rida?) mellan de massiva klippformationerna.

En resa till Jordanien har mycket att bjuder på. Njut nu av en hälsoresa till Döda Havet och boka hos oss. 

Hälsoresor till Döda Havet