Insidertips Kroatien – semester i de 1000 öarnas land

 

Trots sin ökande popularitet räknas Kroatien fortfarande som ett insidertips för semestern. Med 1800 kilometer kust, fler än 1200 öar utanför kusten och ett varierande landskap är Republiken Kroatien ett attraktivt resmål. Möjligheten att kombinera fitness och wellness gör semestern omväxlande och aktiv.

kroatien1Landskapet och den sydländska atmosfären skapar den speciella tjusningen. Kusten stupar på sina ställen brant – uppifrån har man en bedövande utsikt över det azurblåa, kristallklara havet, från havssidan imponerar panoramat av klippor. Stränderna i Istrien och Dalmatien är ytterst välskötta och rena, dock finner man sällan sandstränder. Badskor rekommenderas!

Lika populära som kustområdena är de oräkneliga öarna. För många semesterfirare börjar Kroatiensemestern på riktigt först med färjeturen över till en av semesteröarna. Man lämnar inte bara fastlandet bakom sig utan även vardagen. Det finns mycket att upptäcka på öarna. På ön Cres finns till exempel den sista fristaden för den europeiska gåsgamen.

Wellnesserbjudanden för din Kroatien-semester

Ett överdåd av sol och hav – det bjuder Kroatien garanterat på. För en ännu större återhämtningseffekt står det rika utbudet av fitness- och wellnessaktiviteter. Välj ett semesterprogram som ger dig en total känsla av välbefinnande!

Den som vill lämna vardagsstressen kan hitta sitt inre centrum med yoga. Det finns mängder av olika yoga-erbjudanden  att välja mellan. Varianterna av yoga går från mjuka och skonsamma övningar till sportbetonad power-yoga. Dessutom har du möjlighet att välja mellan yogaträning i grupp eller enskilt. Att kombinera yoga och vandring är avslappnande och har god effekt på både kropp och själ. Sist men inte minst upplever du vid en semester i Kroatien, i förening med några inslag av yoga, den välgörande effekten av havsklimat och personligt anpassade yogaövningar.

kroatien2Ett flertal hotell i Kroatien har stora spa- och wellnessavdelningar. Här kan du finna lugn och ro,
skämma bort dig med massage och hämta nya krafter. Om du vill ha det lite mindre sportigt: Även för detta är Kroatien det rätta målet. På Vitality Hotel Punta i Veli Loinj, med ett hänförande läge vid Kvarnerviken, kan du boka din pilates-semester. I stort sett varje plats erbjuder många möjligheter till vandringar och stavgång. Lägg därtill att vattensport är mycket uppskattat i Kroatien.

Att känna sig frisk och i form – det är till största delen en fråga om rätt kost. Hur gott “hälsosam mat“  kan smaka och hur mycket hela organismen vinner på en ändrad kosthållning kan du uppleva på till exempel  Hotel Bellevue i Mali Loinj eller på  Hotel Villa Dubrava i Opatija.

Wellness- och fitnessresor: De vackraste resmålen för din Kroatien-semester

Upptäck Kroatien som semestermål – hos oss hittar du inbjudande resmål som utlovar en oförglömlig vistelse! Följ oss på en virtuell resa längs Adriatiska kusten och ta reda på var i Kroatien du kan tillbringa din semester.

kroatien3Vi börjar i Istrien. Här möter du den traditionella semesterorten Porec, ett av de vackraste resmålen i den här regionen. Annat intressant i denna landsända: Den lilla staden Vrsar, den livliga staden  Pula eller den populära orten Rovinj erbjuder all den service som ingår i en semester vid Medelhavet.

I Kvarnerviken ligger orterna Opatija och Rijeka och öarna Rab, Krk, Cres och Losinj. Norra och södra Dalmatien lockar med städerna Zadar, Split och Dubrovnik, för att bara nämna de mest kända. Sevärda är de allesammans, en dag i Dubrovnik bör du hur som helst unna dig. Under Kroatienkriget förstördes eller skadades många byggnader i staden. Vid det här laget har skadorna reparerats, Dubrovnik anses som en av de vackraste städerna vid Adriatiska havet. Den långa stadsmuren som kan beträdas i sin helhet och utsikten över viken är verkliga höjdpunkter i din Kroatien-semester!

Våra hotell för din semester i Kroatien >>

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta