Detoxkur

Rensa och detoxa kroppen inifrån

Vårstädningen för din kropp

Med en modern detoxkur, en speciell form av fasta, i utvalda detoxhotell kan du unna din kropp en nystart. Detoxkurer har blivit väldigt populära, särskilt hos Hollywood stjärnor, på senare tid och det finns mycket positivt att läsa om detox på nätet. Med hjälp av hälsosamma livsmedel, juicer & gröna smoothies leder en sådan detox diet till en grundlig, men ändå mild avgiftning av kroppen. På denna sida kan du ta reda på mer om olika typer av detoxkurer, fördelarna med en detoxkur och varför det lönar sig att boka en kur på ett av våra härliga detoxhotell.

Populära resmål för detox

Olika typer av detoxkurer

Varje detoxhotell har sina egna erbjudanden och du kan välja vilken kur som passar bäst till dina behov. Medan vissa föredrar att göra en juicedetox, gillar andra att använda oljor, och även laxativa tesorter kan hjälpa till att detoxa kroppen. Alla dessa metoder kommer att stödja och främja leverns och njurarnas naturliga avgiftningsfunktion i kroppen.

Frukt, gönsaker, färgglada juiver och detox smoothies, samt lätta vegetariska soppor ger kroppen tillräckligt med mineralämnen och vitaminer under avgiftningen. Tarmen avlastas och din kropp återfinner sina självhelande krafter. Dessutom används diverse ”superfoods” som chiafrön, goji-bär och den allbekanta och nyupptäckta grönkålen för en detoxkur och bringer din kropp i topform – såväl på insidan som utanpå!

Det handlar dock inte alltid om att detoxa kroppen med rätt kosthållning. I framtiden kommer hotell utan elektrosmog, resp. med minskad elektrosmog, samt detoxhotell i områden med mindre strålning. Idén bakom detta är att unna sig en time-out från digitaliseringen för att inte bara avgifta kroppen, utan också sinnet. Kanske har du i detta sammanhang redan hört talas om digital detox. Dessa digital detox kurer syftar på att undandra sig „gifterna” i den moderna världen, att rikta uppmärksamheten på de egna behoven och återiaktta kropp, ande och själ, samt att återställa den inre balansen.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 00 46 10 750 26 20

Eller kontakta oss: Skicka förfrågan

Fördelar med en detoxkur

Med en detox får kroppen en nystart. En detoxresa påverkar en massa olika funktioner i kroppen på ett positivt sätt: Du känner dig friskare, gladare, du får ny energi, bättre hud och blir på bättre humör. Alla gifter och slaggprodukter kommer rensas ur din kropp. Efter en detox resa kommer du även att äta hälsosammare eftersom din kropp kommer lägga märke till skillnaden i din diet.

Detox är en typ av fasta, med skillnaden att du intar mera kalorier och därmed får mer energi än om du gör en fastekur. Det är skonsammare mot kroppen och lättare att genomföra - kroppen får mer bränsle!

De livsmedel som står på menyn i våra detoxkur-hotell besvär inte organismen, men mättar ändå och gör det lättare att härda ut kuren. Efter att man har vant sig till omställningen de första två dagarna börjar det även bli roligt med avgiftningen från tredje dagen. De första förändringar i kroppen inträder. Du känner dig lättare och är inte sugen på mat hela tiden.

De bästa platserna för en detoxkur

Thailand

Upplev lyxdetox med tropisk känsla i ett av våra lyxdetoxhotell i Thailand. Dessa hotell kombinerar professionella detoxdietprogram med yoga och meditation, de erbjuder perfekta holistiska program som förenar kropp och själ. Tropiska palmträd längs den vita stranden, där de flesta aktiviteterna tar plats, ger di en härlig känsla. I det blå glittrande vattnet kan du beskåda skimrande exotiska fiskar.

Europa

Våra europeiska lyxhotell gör skillnad! Från kuddmenyer till ekologiska bastuar och termalvattenfall... Dessa eleganta och professionella hotell bjuder på specialistvård och förstaklassiga faciliteter med ett detoxprogram. Slappna av på ett spa i världsklass och låt din kropp aktiveras medan du njuter av naturliga självläkande krafter.

Asien & Afrika

Längre resor till Asien eller norra Afrika bjuder på bäst möjlig avslappning som du behöver för att återställa balansen mellan kropp, ande och själ medan du gör din detoxkur. Bortsett från de vita stränderna hjälper också de välgörande spabehandlingarna som massage, Ayurveda, Qi Gong eller Thalasso som erbjuds i våra detoxhotell.

Tyskland & Spanien

En vistelse på våra spahotell i Tyskland kan hjälpa dig att hitta tillbaka till inre balans. Om du bokar ett av våra sparesorts vid Medelhavet är avslappnade dagar med mycket sol på standen och blått hav garanterade. Där kan du vila ut med du befriar din gropp från giftämnen.

Detox på hotell

När du gör en detoxresa är det bäst om du söker upp specialister för att få de effektivaste resultaten och inte skada dig själv med behandlingar som inte passar just dig. SpaDreams har många renommerade hotell med ledande hälsoexperter som handleder dig under din detox! Under en semester med fokus på en detoxkur får du även njuta av massage och lära dig avslappningstekniker så att effekten förstärks.

Om du bokar en planlagd detoxkur med SpaDreams är födelen klar: Du kommer inte alls att uppleva ”umbärandena” som sådana. Hotellet skämmer bort dig med avslappnande massage, välgörande bad eller upplivande skönhetsbehandlingar som gör att din detoxkur känns som semester.

Du kan sammanställa programmet runt omkring din vistelse efter just dina önskemål:

  •  aromabad och välgörande massage
  •  slappna av på Medelhavets ständer
  •  vandra i Alperna
  •  Ayurveda och Yoga i Asien
  •  eller vad som helst du kan tänka dig.

Den rätta längden

Redan en kort tid, t.ex. en detox helg på ett av våra spahotell i Tyskland, kan hjälpa dig att få en nystart för din kosthållning. För en riktig kur med hållbara resultat rekommenderas dock en detoxkur på minst 7 dagar.

Om du inte kan bestämma dig på vilket av våra många hotell du vill tillbringa din vistelse hjälper vi dig gärna med att hitta din drömsemester.

Avgifta ditt liv med en detoxkur!

Ytterligare information om ämnet hittar du dessutom på våra sidor för fastekurer och fastevecka.

Upptäck våra populäraste detoxhotell

FAQ - Detoxkurer

Kan man verkligen ”avgifta“ kroppen?

Som regel bryter våra avgiftningsorgan föroreningar på egen hand, åtminstone när vi är friska. Men ohälsosamma vanor eller kronisk stress kan komplicera denna process. En detoxkur hjälper sedan till att avlasta kropp och själ, återställa syra-bas-balansen och ge oss ny energi.


Vilka livsmedel är förbjudna under en detoxkur?

Socker, alkohol, coffein, tobak, men också vitmjölsprodukter, kött, mjölk och ägg är ej tillåtna under kuren. De första dagarna är ofta svåra, men du kommer att känna att många av dina vanor låter sig ersättas med hälsosammare alternativ redan efter några dagar.


Har detoxkurer biverkningar?

Särskilt i början av en sådan kur kan huvudvärk eller en allmän svaghetskänsla uppstå, som dock försvinner efter de första dagarna. Om du genomför detoxkuren under en kort tidsperiod har den vanligtvis inga ytterligare biverkningar. Om du däremot lider av ett specifikt hälsoproblem och därför är osäker, kontakta din läkare innan du börjar med avgiftningskuren.


Går man ner i vikt med en detoxkur?

Genom att du intar färre kalorier kommer du nog att tappa ett eller annat kilo. En vecka detox räcker dock inte för att framgångsrikt minska vikten på lång sikt. För detta behövs att du medvetet och långvarigt ställer om din kosthållning och en detoxkur kan hjälpa dig med denna omstart.

Sammanställ din drömsemester själv