Oupptäckta Sri Lanka

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
Dolda skatter
Yapahuwa - Ritigala - Kandy - Urinvånare -
- Ratna Ella & Diyaluma vattenfall - Udawalawa
Till erbjudandena

Dolda skatter...

Vill du besöka platser där få andra har varit? Är du äventyrslysten och älskar naturen? Får ljudet av vattenfall dig att slappna av och samtidigt bli upphetsad av förundran? Då är denna ovanliga rundresa det perfekta valet för dig. Idealisk även som en aptitretare inför din yogaresa eller ayurvedakur.

Populära attribut

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Oupptäckta Sri Lanka

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 12 438 kr

Oupptäckta Sri Lanka i detalj

Privat rundresa 7 nätter / 8 dagar

1:a dagen: Yapahuwa

Mottagning på flygplatsen Colombo, transfer till den kulturella triangeln på ön. Första stoppet är klippfästningen Yapahuwa, en cirka 92 m hög höjd som erbjuder en underbar panoramavy. Därefter fortsätter resan till hotellet och resten av dagen är fri. Middag och två övernattningar i Sigiriya/Dambulla/Habarana.

2:a dagen: Ritigala

Frukost på hotellet, därefter utflykt till Ritigala berget (ca. 766 m) med ruiner av ett tidigare kloster, där munkar en gång levde ett tillbakadraget, avhållsamt liv. Platsen står framför allt för lugn och förbindelse med naturen. Det svalare och fuktigare klimatet på toppen skapar en unik vegetation, som bland annat kännetecknas av ett ökat förekomst av medicinska/läkande örter, som annars hittas i Himalaya. Det följer en upplevelsetur genom byn inklusive oxkärra- samt båttur till "Village House", där en uppfriskande dryck väntar. Tillbaka med en typisk tuk tuk.

3:e dagen: Kandy

Efter frukosten fortsätter resan inåt landet. Väl i Kandy, tillagas en autentisk lunch tillsammans med en lokal familj. Lär dig mer om de singalesiska kökets egenskaper och dess tillagningsmetoder. Därefter transfer till hotellet i Kandy. På eftermiddagen stadstur inklusive ett besök vid den berömda tandtemplet, där enligt legenden en tandrelik av Buddha kan beundras. Middag och övernattning i Kandy.

4:e dagen: Mahiyanganaya / Dambana

Frukost på hotellet. Därefter transfer till Mahiyanganaya och Dambana, där du kommer att dyka in i historien om Sri Lankas ursprungsbefolkning. Vedda-stammen håller fast vid gamla levnadssätt och lever ett självförsörjande liv i nära förbindelse med naturen. Ställ frågor och lär dig mer om vardagen för människorna som bor där och deras dagliga sysslor som jakt och honungsskörd. Fortsätt till Mahiyanganaya-templet där en urna finns som enligt legenden innehåller en hårlock från Buddha och därmed är en av de viktigaste buddhistiska helgedomarna i Sri Lanka. Middag och två övernattningar i Mahiyanganaya.

5:e dagen: Ratna Ella vattenfall

Idag ger du dig ut på en vandring genom pittoresk natur till det imponerande Ratna Ella vattenfallet i all sin skönhet: frodiga landskap, risfält och skuggiga djungelstigar följs av kristallklart, kallt vatten. På vägen tillbaka till hotellet, stopp i en liten by för en autentiskt tillagad lunch med byborna. Resten av dagen är fri för avkoppling.

6:e dagen: Ella

Efter uppvaknandet följer en morgonbåttur på sjön, som låter dig starta dagen lugnt. Därefter frukost på hotellet och transfer till Ella, en liten stad omgiven av kullar och djungellandskap. En enkel vandring tar dig till toppen av ca. 2243 m höga Adam’s Peak, som erbjuder en underbar utsikt. Fortsätt till Nine Arch Bridge, en bro från brittisk kolonialtid. Stopp vid den berömda Ella-klyftan med unik panoramavy. Valbart för äventyrslystna: Zip Line attraktion i Ella-bergen (tillägg ca € 18 (ca. 200 SEK)). Transfer till hotellet, middag och två övernattningar i Ella.

7:e dagen: Diyaluma vattenfall

Efter frukosten följer en utflykt till ytterligare ett vattenfall: Diyaluma, landets näst högsta vattenfall (ca. 220 m). Vandring upp till toppen, där en slags vattenpark med naturligt bildade pooler väntar. Här kan du tillbringa en stressfri dag, svalka dig och koppla av. Utflykten är väl värd besväret!

8:e dagen: Udawalawa

På morgonen utflykt till Udawalawa, med besök på en elefantstation för föräldralösa elefantkalvar. Rundresan avslutas med transfer till respektive strandresort eller flygplats. Morgon yoga-session på hotellet valbart (tillägg € 27 (ca. 300 SEK)).

Nedan hittar du den illustrerade reseplanen som PDF.

Ankomst

Extra information

Plats

Oupptäckta Sri Lanka
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Colombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 164 km / 248 min

Hotell i närheten

 • från 3 nätter
  7 058 kr
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Aktiv Tur - 3 stjärnor
 • från 2 nätter
  5 716 kr
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Höjdpunkter i Sri Lanka - 4-stjärniga hotell
 • från 8 nätter
  11 778 kr
  Sri Lanka - Norra
  Sri Lanka - Norra
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Norra - Standardhotell
 • från 3 nätter
  5 288 kr
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Kortresa - Standardhotell
 • från 8 nätter
  11 049 kr
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Höjdpunkter - Standardhotell
 • från 7 nätter
  9 592 kr
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Klassikerna - Standardhotell
 • från 11 nätter
  14 393 kr
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standardhotell
 • från 1 natt
  2 221 kr
  - 40%
  Santani Resort
  Santani Resort
  DELUXE
  Sri Lanka · Inlandet · Werapitiya - Kandy
  Upplev Santani