- 25%

Thaulle Pure Ayurveda Resort

Sri Lanka · Sydkusten Sri Lanka · Tissamaharama
Top 3 hotell
i Sydkusten Sri Lanka
4.8 / 5.0 Utmärkt
37 omdömen
100% Rekommendationer
Ayurveda - Design - Biohotell, egen Eco Farm
direkt vid sjön, ca. 15 min. från privatstrand
mycket erfaren, tysktalande Ayurveda-läkare
Till erbjudandena

Exklusiv Ayurveda, design & hållbarhet vid Yoda sjön

Design-Ayurvedaresort med fokus på ekologisk turism mellan sjö och hav. Nära Yala nationalpark och direkt vid den lugnande Yoda sjön erbjuds autentiska Ayurvedakurer i lugn och avskildhet. Designen är stilfull, rummen harmoniska och hållbarhetskonceptet (CSR-certifierat, egen ekologisk gård etc.) övertygande. Privat strand vid Kirinda Beach (ca 15 minuter). Hotellets ägare ser sina långvariga medarbetare som "mest värdefulla tillgång" och är stolt över det väl samspelta teamet. 2024 firar Thaulle sitt 10-årsjubileum.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Lugnt område
Vid en sjö
Vid havet
Ekologisk mat
Ekologiska hotell
Fokus på hållbarhet
Perfekt för ensamresande

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Upptäck södern

2 nätter, Dubbelrum, Frukost
i stället för 11 308 krfrån 8 481 kr

Ayurveda Wellnesskur

6 nätter, Enkelrum, Helpension
i stället för 14 316 krfrån 10 737 kr

Ayur Yoga Retreat

7 nätter, Enkelrum, Helpension
i stället för 14 656 krfrån 10 992 kr

Klassisk Ayurvedakur

6 nätter, Enkelrum, Helpension
i stället för 16 152 krfrån 12 114 kr
Bestseller nr. 1

Ayurveda & Kultur Långtid

28 nätter, Enkelrum, Helpension
i stället för 53 639 krfrån 40 229 kr

Thaulle Pure Ayurveda Resort i detalj

Ditt Ayurvedaresort

Nära Yala nationalparken, vid stranden av Yoda sjön, finner du Thaulle Pure Ayurveda Resort, "Thaulle" betyder på singalesiska "strand". Det tyskledda ekodesignhotellet erbjuder sina gäster autentisk Ayurveda i avkopplande avskildhet. Det hållbara sättet att hantera resurser/livsmedel är också en del av hotellfilosofin och har belönats med TourCert-certifikatet. Thaulle Eco Farm på 25 hektar ligger ca 8 minuter bort. Här kan du plantera ditt personliga träd, hjälpa till med skörden eller bara beundra vad hotelldirektören har skapat. Fokus på ekologiska aspekter är märkbart överallt och gör hotellet till något alldeles speciellt. Den privata stranden med pool vid Kirinda Beach för pittoreska vyer, promenader eller vattensporter ligger ca 15 minuter bort.

Hållbarhet

Dessa krav har Thaulle åtagit sig - för miljöns och gästens bästa. Energieffektivisering sker till stor del från förnybara källor genom egen elproduktion från biogas- och solanläggningar. Grönsaker, frukt, örter och kryddor samt alla blommor för dekoration odlas också själva. För att främja regionen anställs också företrädesvis lokala medarbetare och hantverkare samt används lokala material och produkter, vilket också innebär att engångsartiklar som plastflaskor eller importerade produkter undviks.

Läge & Omgivning

Den lilla staden Tissamaharama, tidigare huvudstad i det singalesiska kungariket Ruhuna, ligger bara ca. 5 km bort. Pilgrimsstaden Kataragama med viktiga buddhistiska helgedomar och tempel ligger ca. 25 km bort och är, tillsammans med Yala Nationalpark (ca. 14 km), som är känd för sitt stora antal leoparder, ett intressant utflyktsmål.

Kirinda Strand

Ca. 15 minuter bort ligger den ljusa sandstranden Kirinda Beach med en privat sektion av Thaulle Pure Ayurveda Resort (se även videor till höger). Njut av pittoreska vyer över horisonten och strandens vidder från den majestätiska Thaulle Infinity Pool, eller delta i de yogaklasser som erbjuds på plats. För de aktiva finns även möjligheter till simning, surfing eller dykning i havet (säsongsberoende).

Ät & Njut

Njut av ayurvediska måltider med sjöutsikt, anpassade efter ditt Dosha, från buffén. Restaurangen är fördelad på två våningar; på övervåningen serveras frukost och lunch, medan middagen avnjuts på nedervåningen eller i trädgården vid levande ljus. Frukt, grönsaker och örter kommer från den egna trädgården eller regionen, i linje med Green Philosophy, och fisk samt skaldjur från Yoda-sjön eller den lokala fiskmarknaden. På begäran finns även vegetariska, laktosfria eller glutenfria alternativ tillgängliga. Varje vecka erbjuder resortet ayurvediska matlagningsdemonstrationer med produkter från den egna ekologiska gården, så att du kan ta med dig en touch av Ayurveda till ditt eget kök.

Ayurvedacenter

"Det bästa man kan känna [efter en Panchakarmakur] är: sig själv." säger Dr. Upul, chef för kliniken på Thaulle Pure Ayurveda Resort med över 20 års erfarenhet och en av de bästa Ayurveda-läkarna i Sri Lanka. Dr. Upul kommer från en Ayurveda-familj och kombinerar traditionell Ayurvedamedicin med egna utvecklade behandlingsmetoder, även för mer djupgående problem och kroniska sjukdomar.

De personliga Ayurveda (Panchakarma)kurerna genomförs under överinseende av den framstående chefsdoktorn med ett professionellt terapeutteam. De 6 behandlingsrummen är enhetligt utrustade med dusch/WC/örtbad, inhalation och massagebänk och används endast för behandlingar i de ayurvediska ångbaden. Thaulle har en Ayurveda-apotek med certifierade Ayurveda-mediciner och en separat trädgårdsdel för vila vid sjön. Där odlas också majoriteten av de använda läkeörterna och -växterna. Akupunktur erbjuds på begäran (mot avgift). Engelsktalande vård finns tillgänglig, västerländsk läkare på begäran. Läs gärna en utförlig intervju med Dr. Upul i PDF:en nedan.

Yoga

Den dagliga yogan (huvudsakligen Hatha, men även Karma, Bhakti och Raja) äger rum i yogasalen på översta våningen med panoramautsikt.

Thaulle Indikationer

Förutom önskan om avgiftning, rening och stressreducering behandlas här även djupare problem och kroniska sjukdomar. Detta inkluderar bland annat allergier av alla slag, bronkit, artrit, sjukdomar i matsmältningssystemet, högt blodtryck, ledsmärtor.

Fritid

Slappna av vid den generösa utomhuspoolen vid sjön eller i någon av de många avskilda hörnen i trädgården. Aktiva gäster kan använda gymmet med cyklar, löpband, roddmaskin eller få en guidad tur genom frukt-, grönsaks- och örtträdgården.

Cykeluthyrning ingår, till exempel för turer till den privata delen vid Kirinda stranden med ny pool direkt vid havet (shuttle på begäran, ca. 4 € (ca. 45 SEK), betalas på plats). Stranden är också idealisk för dykning (se video nedan). Traditionella marknader ca. 6 km bort, mycket rekommenderat, till exempel den livliga marknaden i Tissa. På hotellet erbjuds också utflykter, till exempel till Tissamaharama med Tissa Wewa-sjön, safaris i Yala Nationalpark (ca. 14 km), till Sithulpawwa klipptemplet, till Kataragama och mycket mer (mot avgift).

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Praktiska dokument

Hotellrummen i överblick

Resortet har 28 högkvalitativa rum fördelade på 2 byggnader med glasfasader, balkonger och panoramautsikt över sjön. Varje rum är individuellt inrett enligt Vastu, en indisk arkitekturfilosofi liknande Feng Shui, och kombinerar västerländsk komfort med singalesiskt hantverk. Varje rum är utrustat med bad eller dusch, toalett, hårtork, telefon, individuellt justerbar A/C, satellit-TV, te-set, ayurvediska vårdprodukter, badrock och tofflor. Det finns 8 standardrum (ca. 18 kvm), vissa med förbindelsedörr, 13 superiorrum (ca. 27-36 kvm) och 5 classic-deluxe rum (ca. 38-45 kvm), varav de senare är utrustade med badkar och en större balkong. Dessutom finns det 2 sviter (ca. 47-57 kvm), varav en har ett separat vardagsrum.

Enkelrum=dubbelrum. Resortet erbjuder hiss och Wi-Fi i hela området.

 • Enkelrum=dubbelrum Standard

   ca. 18 qm
  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Superior

   ca. 27-36 qm
  mer information
 • Dubbelrum Superior

   ca. 27-36 qm
  mer information
 • Dubbelrum Classic-Deluxe

   ca. 38-45 qm
  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Classic-Deluxe

   ca. 38-45 qm
  mer information
 • Bild kommer inom kort

  Rundresa Enkelrum

  mer information
 • Svit

   ca. 47-57 qm
  mer information
 • Juniorsvit

   ca. 47 qm
  mer information
 • Bild kommer inom kort

  Rundresa Dubbelrum

  mer information

Kundomdömen för Thaulle Pure Ayurveda Resort

37 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.8 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.8
Hotell
5.0
Service
4.9
Behandlingar
4.7
Kost
4.7
Wellness-område
 • "Välbefinnande"
 • "Panchakarma-kur"
 • "Omtänksam personal"
 • "Egenodlad mat"
 • "Lugnt läge"
 • "Infinitypool"
 • "Sri Lankastil"
 • "Ayurvedisk diet"
 • "Renlighet"
 • "Professionella behandlingar"
37 Resultat
Hållbar ayurvedakur i en vacker miljö

Elke H.

januari 2024

Ensamresande | mellan 50 och 59 år | 12 - 16 dagar

Eftersom jag bokade och påbörjade min semester med mycket kort varsel, vill jag ta tillfället i akt att betona flexibiliteten och de goda råden från Fit Reise-teamet. Jag anlände säkert och utan komplikationer till flygplatsen och efter ytterligare en 4-timmars bilresa med en trevlig chaufför (Silva) fick jag ett mycket vänligt välkomnande tidigt på morgonen på Hotel Thaulle i Tissa. Det visade och bokade rummet (enkelrum = dubbelrum superior) uppfyllde dock inte mina förväntningar (nästan direkt ovanför köket, utsikt över sjön med en åldrande markis "upphängd". Jag erbjöds omedelbart ytterligare två rum, så i slutändan var jag mycket nöjd med flytten till Junior Suite (för en motsvarande tilläggsavgift). Tyvärr var vädret inte någons fel; det kändes som om det regnade från det ögonblick jag anlände tills jag lämnade. Detta var inte att förvänta sig och gjorde inte riktigt semestern avkopplande för mig under den tid jag var där. Den alltid vänliga servicepersonalen i den vackra matsalen med utsikt över sjön och i receptionen är att betona på Hotel Thaulle. Varje förfrågan behandlades omedelbart och på ett vänligt sätt. Ayurvedabehandlingarna var, tack vare massören Cayan, en riktig njutning. Denne massör är tillmötesgående, vänlig och proaktiv. Enligt min mening behöver den andra manliga personalen fortfarande öva:-) Det fanns totalt 3 samråd med läkaren, tyvärr mycket kort tid, och frågor och känsligheter behandlades inte riktigt, eftersom konversationen vanligtvis var över efter 10 minuter. Även om jag till stor del talar flytande engelska fanns det inget "flöde" av konversation, vilket jag mycket beklagade, eftersom jag uppfattar Dr Ulup som mycket kompetent och erfaren. Jag lärde känna förhållandet mellan gäst och läkare på ett annat sätt under min första vistelse. "Blomsterbadet" är en underbar avslutning på behandlingen. Jag får inte glömma att nämna kökspersonalens prestationer. Nyårsbuffén var fantastisk och de rätter som serverades under behandlingen var också mycket goda, kärleksfullt tillagade och en fröjd för min gom. Detta var min andra Ayurveda-behandling på Sri Lanka och jag kommer säkert tillbaka en tredje gång, eftersom effekterna alltid är långvariga! Men då kommer jag att överväga att boka en rymligare resort precis vid havet.

Allt perfekt

Barbara W.

januari 2024

Ensamresande | mellan 40 och 49 år | 12 - 16 dagar

Hotellet är mycket välorganiserat, mycket tillmötesgående och ayurvedabehandlingen är fantastisk

Härlig semester, välgörande behandlingar på en lugn familjeanläggning.

Manuela M.

april 2023

Ensamresande | mellan 30 och 39 år | 9 - 11 dagar

Thaulle Resort är en oas av välbefinnande för alla som behöver en paus från vardagen och bara vill koncentrera sig på sig själva. Konceptet med Panchakarma-kuren genomförs här på ett utmärkt sätt. Såväl läkaren som terapeuterna och alla andra medarbetare är omtänksamma och mycket omtänksamma. Organisationen med behandlingar och fritidsaktiviteter är mycket bra. Det mesta av maten är egenodlad och smakar mycket gott. Allt som allt har du en mycket bra upplevelse av återhämtning här om du kan anpassa dig till lugn och ro.

En effektiv och avkopplande Panchakarma-kur

Elvira E.

mars 2023

Ensamresande | mellan 40 och 49 år | längre än 23 dagar

En lyckad och mycket avkopplande Panchakarma-kur i vackra omgivningar med mycket vänlig service.

Fantastisk Ayurveda-vistelse

Babette S.

februari 2023

Ensamresande | 12 - 16 dagar

Professionell Ayurveda, mycket bra läkare och terapeuter, utmärkt service på hotellet, mycket god mat, vackert läge, imponerande utflykter - bättre än så här blir det inte! Stort tack till hela teamet!

Plats

Thaulle Pure Ayurveda Resort
Sri Lanka, Sydkusten Sri Lanka, Tissamaharama
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 284 km / 233 min

Hotell i närheten