- 15%

Lotus Villa
COMFORT

Sri Lanka · Sydvästra kusten · Ahungalla
4.6 / 5.0 Underbart
51 omdömen
90% Rekommendationer
många svensktalande gäster
licensierat ayurveda-produktionsområde
sedan 1998 erkänt som ayurvedasjukhus
Till erbjudandena

Ayurveda med högsta grad av individualitet

Exklusivt Ayurvedaresort med erfarna topp-Ayurvedaläkare och terapeuter för autentiska Ayurvedakurer. Lotus Villa, som har österrikisk ledning och välkomnat gäster från Europa i över 25 år, erbjuder ett mycket erfaret och väl samspelt team.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Vid havet
Perfekt för pensionärer
Ekologisk mat
Fokus på hållbarhet
Perfekt för ensamresande
Mitt i naturen
Ayurvedaläkare

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Ayurvedakur

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 23 685 krfrån 20 132 kr

Intensiv Ayurvedakur

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 29 456 krfrån 25 038 kr

Ayurvedakur för kvinnor

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 29 456 krfrån 25 038 kr

Rundresa "Söder"/Ayurveda

17 nätter, Dubbelrum, Special måltider
i stället för 35 976 krfrån 30 580 kr

Rundresa "Nord"/Ayurveda förebyggande

17 nätter, Dubbelrum, Special måltider
i stället för 35 976 krfrån 30 580 kr

Rundresa "Syd"/Ayurveda Intensiv

17 nätter, Dubbelrum, Special måltider
i stället för 41 121 krfrån 34 953 kr

Rundresa "Nord"/Ayurveda Intensiv

17 nätter, Dubbelrum, Special måltider
i stället för 41 121 krfrån 34 953 kr

Lotus Villa i detalj

Ditt Ayurvedaresort

Lotus Villa ligger i sydvästra Sri Lanka direkt vid den långa sandstranden i Ahungalla i en idyllisk trädgård med vattenfall och meditationsbrunn. Öppnad redan 1982, använd som gästhus och slutligen utmärkt som Ayurvedasjukhus 1998, drivs det traditionella Ayurvedaspecialiserade huset fortfarande av den österrikiska grundarfamiljen Huber. Grundaren, Peter Huber, upplevde själv hur helande Ayurveda kan vara, vilket startade resortens framgångssaga. Villan välkomnar med en mycket familjär atmosfär och personlig service och övertygar med västerländska standarder och hög miljömedvetenhet. Den egna vattenreningsanläggningen hjälper till att förvandla kranvatten till dricksvatten av internationell kvalitet, avloppsvattnet renas för att användas för bevattning i grönsaks-/örtträdgården. De ekologiska produkterna från trädgården används i köket och Ayurvedaapoteket. Plast ersätts med glas.

Mat & dryck

Vi välkomnar dig till en öppen, kärleksfullt designad Ayurvedarestaurang med havsutsikt, där ayurvediska rätter anpassade till dig och din konstitutionstyp (Dosha) serveras färska och individuellt. Ibland avgör små nyanser i tillagningen (som med eller utan salt) om maten är "bara" näring eller också medicin för dig. De individuella måltidsplanerna för varje gäst överförs från Ayurvedachefläkaren till kockarna och den korrekta genomförandet övervakas noggrant. Läckra frukter, kokosnötter och grönsaker från egen ekologisk odling kompletterar ofta din meny. I Lotus Villa inbjuds du att helt enkelt glömma tiden och i ordets rätta bemärkelse inte bära en klocka. Du kallas till måltiderna med en klocka (och till behandlingarna personligen) - en glädjefylld händelse.

Ayurvedacenter

De traditionella ayurvediska programmen för förebyggande och intensiv rehabilitering på Lotus Villa riktar sig till de gäster som söker en helhetssyn på sig själva och sin personliga hälsa och värdesätter medicinskt högkvalitativ ayurveda i en familjär miljö. Programmen är också lämpliga som för- och eftervård för många sjukdomar (t.ex. kvinnosjukdomar, post-Covid). På Ayurvedacentret och den egna kliniken möter du professionalitet och passion hos ett väl samspelt team av erfarna ayurvedaläkare, terapeuter och sjuksköterskor. Assisterande läkare och terapeuter finns tillgängliga dygnet runt.

På Lotus Villa får du inte behandlingar på begäran, utan teamet agerar enligt läkares ordinationer individuellt anpassade för dig och den bästa möjliga behandlingsframgången. För behandlingarna finns flera massagerum, ört- och ångbad i traditionell stil, samt en ayurvedisk örtbastu och en stenoljebad för hudbehandlingar. De ordinerade behandlingarna och skälen till deras val förklaras noggrant för dig.

I det licensierade produktionsområdet, Ayurveda-apoteket med oljekök, tillverkas oljorna för behandlingar och ayurvedisk medicin. I Ayurveda-trädgården växer växterna för den ayurvediska medicinen, som dock inte är en nödvändig del av kuren (beroende på indikation). Produkterna är exklusivt avsedda för hotellgäster och säljs inte på den nationella eller internationella marknaden; naturligtvis kan du dock köpa för efterkuren hemma vid behov.

Ytterligare konsultationer med specialister inom cancer, stroke, dermatologi, öron-näsa-hals samt tandvård och västerländskt utbildade läkare möjliga, blod- och urintester m.m. mot avgift (betalas på plats).

Paviljong vid havet för kur-accompanying yoga, meditation och Tai Chi (meditation i rörelse).

Fritid

Den stora trädgården med skuggande kokospalmer övertygar med sin tropiska rymd, friska havsluft och en drömsk utsikt över havet och den kilometerlånga Ahungalla sandstranden (egen säkerhetstjänst dygnet runt). Dessutom inbjuder poolen med solstolar eller biblioteket med tyska böcker till avkoppling i trädgården. Fritidsutbudet på Lotus Villa är mångsidigt och sträcker sig från traditionell musik av Lotus Villa Band till magi- eller dansföreställningar samt singalesiska språk- eller ayurvediska matlagningskurser. Utflykter erbjuds först från andra veckan, den första veckan bör spenderas vila på den fridfulla platsen.

Ankomst

Ytterligare information

Hotellrummen i överblick

Lotus Villa erbjuder totalt 19 små men fina rum med takfläkt, myggnät, larmklocka och Wi-Fi. Rummen har ingen A/C, eftersom det är viktigt att kroppen är i idealiskt skick för sin rening - kall luft kan kyla ner kroppen och stänga porerna. Medvetet har man också avstått från TV, tidningar och telefon för att minska stress och öka återhämtningsvärdet. 16 av rummen har havsutsikt, 3 har trädgårdsutsikt (både enkel- och dubbelrum). Rullstolsanpassade rum och kombinationsrum med förbindelsedörr finns tillgängliga på förfrågan via SpaDreams.

 • Enkelrum havssida

  mer information
 • Dubbelrum havssida

  mer information
 • Enkelrum trädgårdssida

  mer information
 • Dubbelrum trädgårdssida

  mer information

Kundomdömen för Lotus Villa

51 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.6 Utmärkt  

90% rekommenderar hotellet till andra

4.6
Hotell
4.8
Service
4.7
Behandlingar
4.6
Kost
4.6
Wellness-område
 • "Vänlig personal"
 • "Välskött anläggning"
 • "Utmärkt service"
 • "Varierad gastronomi"
 • "Renlighet"
 • "Familjär atmosfär"
 • "Ayurvediska behandlingar"
 • "Strandnära läge"
 • "Kärleksfullt tillagad mat"
 • "Avkopplande spa"
51 Resultat
Avkopplande semester i drömlika omgivningar

Sabine R.

mars 2024

Med vänner | mellan 60 och 69 år | 17 - 23 dagar

Bra avkoppling, högkvalitativa behandlingar, trevlig personal, familjär och bekymmersfri atmosfär, bra läge, hotellet är lite föråldrat, rummen är mycket små.

Uppmärksam, högkvalitativ (nästan kärleksfull) service och underbart läge

Daniela P.

februari 2024

Ensamresande | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Massagen och maten var utmärkt och Lotus Villas läge direkt vid den vilda stranden är unikt.

Avslappnande

januari 2024

Ensamresande | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Jag hade en bra vila, Ayurveda-behandlingarna var fantastiska, läget fantastiskt. Endast rummen är i behov av renovering

Allround framgång, jag är glad och förväntningarna överträffades

Beate G.

oktober 2023

Ensamresande | mellan 50 och 59 år | 17 - 23 dagar

Jag hade en bra vila. Jag är mycket nöjd med vänligheten. Allt var välorganiserat. Mina förväntningar överträffades med råge.

exakt som förväntat - om inte bättre - en enkel men mycket trevlig och mycket ren anläggning

augusti 2023

Ensamresande | mellan 50 och 59 år | 17 - 23 dagar

Plats

Lotus Villa
Sri Lanka, Sydvästra kusten, Ahungalla
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 123 km / 120 min

Hotell i närheten