Underbart 4,6/5,0

17 Omdömen från våra kunder

Top 1 hotell i Poovar Beach/Trivandrum Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för Poovar Beach/Trivandrum. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Poovar Ayurveda Village ★★★★

Ayurveda vid livets flod

Vidsträckt resort mellan havet och Backwaters med Cottages på land och på vattnet, utomhuspool. Klassiska ayurvedakurer för avgiftning, regeneration och för slankhetsprogram i privat ambiente.

Hotell med tidig reservation.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Uppehåll

från 3 , Dubbelrum, Frukost

 • Använding av utomhuspoolen
 • Användning av fitnesscenter, bibliotek, spel
 • Välkomstdryck

Telefon bokningskod: 736P3

1 582 kr

1 345 kr

Klassisk ayurvedakur

från 7 , Dubbelrum, Helpension

Utvecklat över tusentals år i Indien och Sri Lanka är Ayurveda kunskapen om livet (ayur = liv, veda =kunskap) för harmoni av kropp, ande och själ. Detta kan uppnås utav en energetisk balans och en förändring av livsstilen i samklang med naturlagarna. På Poovar Island Resort hittar du det ideala ambientet för att kunna förstå och ta in Ayurvedas läkande verkan. Det är en av dessa orter, där man på ett autentiskt sätt praktiserar detta 6000 års gamla hälsosystem, med målet att koppla av, regenerera och känna sig yngre – att just skapa bästmöjliga hälsa.

Fördjupning efter överenskommelse med ayurvedaläkaren vid den inledande undersökningen.

 • Stressmanagement & avkoppling fr o m 14 dagar
 • Regeneration & föryngring fr o m 1 vecka
 • Slankhetsprogram fr o m 1 vecka
 • Panchakarma-rengöring& avgiftning fr o m 2, bättre 3 veckor

Idealt även vid ledgångsproblem (rygg/nacke), reumatism, artritis, för stärkning av immunförsvaret även vid kroniska besvär, depressioner, burn-out, psychosomatiska störningar, migrän, diabetes, allmänt svaghetstillstånd, sömnsvårigheter etc.

 • Ayurvedisk helpension (vegetarisk)
 • Utförlig undersökning vid ingång av ayurvedaläkaren med kort introduktion av Ayurveda och fastläggning av behandlings- och kost- & näringsplan, alla fortsatta undersökningar
 • Alla ayurvediska behandlingar enligt ingångsundersökning (dgl ca 90 – 120 min)
 • Som t ex Abhyangha oljemassager, delvis synkron, Shirodhara olje-panngjutning, Pinda Sweda ört- rispåsemassage, örtinpackningar, rengöringsterapier, örtångbad och ayurvedisk örtmedicin och -safter (under Ayurvedakuren för ort)
 • Yoga (dgl, kl 8-9)
 • 1x/vecka Ayurveda-introduktion och -matlagningsdemonstration
 • Transfer till/fr flygplatsen Trivandrum
 • 1x kvällstid Backwaters båtstur
 • 1x halvdagsutflykt till Trivandrum

Dessutom inkluderat för SpaDreams gäster

 • Använding av utomhuspoolen
 • Användning av fitnesscenter, bibliotek, spel
 • Välkomstdryck

Idealisk vid dessa indikationer

Stress / Utmattning, Hud / Allergier, Diskbråck / Ryggraden, Rörelseapparaten, Reumatism / Leder / Artrit, Fetma / Övervikt, Metabolism / Mage / Tarm, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation

Telefon bokningskod: 736P1

7 136 kr

6 066 kr

I detalj

Din semesterort

☀ Vid Indiens sydvästkust i delstaten Kerala ligger Poovar Island Resort mellan arabiska havet och en pittoresk flodmynning av Backwaters vattnet. Resortet kann nås med hotellets egen båt (ca 10 min) mitt i nästan helt oberörd natur och privatsfär. Till den omedelbart nära paradisiska sandstranden behöver man bara ca 5 min med båt (tidvisa underströmningar och högre bränning, simning inte att rekommendera).

Ditt ayurvedaresort

Det vidsträckta resortet är omgiven av en tropisk trädgårdsanlägging och består av ett huvudhus med reception, några annex och lite ovanför, exklusivt byggt för ayurvedagäster Ayurveda Village med pool, ayurveda-restaurang och ayurvedacentrum.

Så här bor du

Totalt 78 Cottages med Sat-TV, telefon, kaffe- & teset och minibar fördelar sig på arealen. Exklusivt för ayurvedagäster står i Ayurveda Village 8 Cottages med öppet badrum, luftkonditionering (mot avg) och blick på, endast för ayurvedagäster förbehållna, poolen samt 2 Ayurveda Suite Cottages som därutöver har ett optiskt särdelat vardags-/sovrum. Alternativt boende i resortet, byggt i den för Kerala typiska byggnadsstilen, simmande på Backwaters vatten Floating Cottages. Dessa utpekar sig som speciellt miljövänliga, eftersom de drivs med sol- och vindenergi, vidare har de ventilator, förglasat sovrum och balkong/terrass med härlig utsikt på Backwaters. Land Cottages finns i hus med en- till två våningar byggda i Keralastil och förfogar över inomhusbad, luftkonditionering (mot avg), i marknivå med veranda.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Mat, njutelse & nöje

Ayurveda-restaurangen med utsikt på poolen och trädgården serverar autentiskt ayurvediskt kök (vegetariskt). Huvudrestaurangen Tiffins med kontinentala och asiatiska specialiteter. Poolbar, internettillgång, konferenshall, shop, fitnessrum, bibliotek.

Ayurveda & hälsa

Generöst tilltaget Ayurvedacentrum (6000 m²) med ett kvalificerat team bestående av två ayurvedaläkare och ca 20 terapeuter, som målinriktat och medvetet använder den traditionella vetenskapen av Ayurvedaläran, för att möjliggöra ett avkopplande, regenererande och föryngrande uppehåll för dig. Tio ljusa behandlingsrum, omgivna av vattendrag ich trädgård, bjuder på lugn och ro och det mest ideala ambiente för autentiska behandlingar med hänsyn till de mest västliga gästernas behov. Ayurvedakurerna anpassas i sin intensitet till det antalet dagar som gästen stannar. Även rådgivning av tandläkare.

Öppen yogahall med daglig yoga eller meditation, Yoga privatundervisning mot avg möjligt.

Fritid

Fiske, kajakturer eller utflykter t ex besök i typiska fiskarbyar erbjuds på resortet. Beroende på säsong erbjuds på kvällarna underhållningsprogram. Föredrag om Ayurveda, matlagningskurser.

Tillägsinformation

ANKOMST Flygplats: Trivandrum (TRV), ca 30 km. Transfer flygplats Trivandrum inklusive vid kur (tur och retur), vid vistelse på begäran.

INFORMATION:
Visum- och hälsoföreskrifter vid förfrågan hos SpaDreams.
Luftkonditionering: Tilläggsavgift € 10 per rum/dag, betalning på plats.

Obligatoriskt: Galamiddag julafton (25.12.) € 88 vid ayurbedakur €56. Nyårsafton €113, vid ayurvedakur €81.

Kundomdömmen

Karta

Poovar Ayurveda Village
Boka Kontakt Vidarebefodra