Top 1 hotell i Spreewald Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för regionen Spreewald. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats.

Tropical Islands Resort

Tropisk badglädje i Spreewald

Njut av härlig badglädje för alla åldrar i Tysklands unika tropiska semestervärld i Spreewald. Regnskogs-atmosfär och asiatisk arkitektur hjälper dig att drömma dig bort i exotiska badlandskap och bastuvärldar i varma temperaturer året runt.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Tropisk badglädje

från 1 natt, Dubbelrum, Frukost

  • användning av det tropiska äventyrsbadlandskapet inklusive Tropinos barnklubb, vattenrutschkanetornet och utomhusavdelningen ”Tropical Islands Amazonia”
  • användning av bastulandskapen och Fitness-Club (från 16 år)
  • wifi

Telefon bokningskod: D16P1

1 072 kr

I detalj

Ditt hotell

I omedelbara närheten av biosfärreservatet Spreewald ligger resortet. Hotellet är beläget ca. 60 km söder om Berlin och 100 km norr om Dresden - på ca. 66000 kvm erbjuder Europas största tropiska semestervärld ett unikt tropiskt landskap. Världens största inomhus-regnskog med ca. 50000 exotiska växter och 600 växtarter, Söderhavet med dess 200 m långa sandstrand, Tysklands högsta vattenrutschkana, många olika restauranger i stilfulla byggnader i tropiska byn, en enorm lekavdelning, Europas största tropiska bastulandskap och utomhusavdelningen ”AMAZONIA” med flera olika pooler är bara några av anläggningens höjdpunkter. Tropisk semesterglädje 365 dagar om året, dygnet runt.

Så här bor du

Komfortrum med eget badrum med regndusch/wc, sminkspegel, fön, satellit-tv (med exklusiva Sky-program), kaffe-/té-service och minikylskåp. Rummen nås via en separat väg från simhallen (icke handikappsanpassat).

Enkelrum är dubbelrum avsedda för enskilt bruk.

Ät & njut

Gå på en kulinarisk upptäcktsfärd i de sex restaurangerna. Välj bland fisk- och kötträtter på ”Palm Beach Restaurant” med utsikt över Söderhavet eller njut av något asiatiskt på ”Wok House”. Även asiatiska buffén på ”Sawadee” erbjuder många läckerheter. ”Mondial Food Court” är inspirerad av hela världens gatukök – här finns det sallader, wraps, hamburgare, pizza och även vegetariska rätter. Menyer med flera rätter för den kräsna gourmetätaren finns på ”Tropical Garden” medan barnen hittar typiska barnrätter på ”Tropino Restaurant” – Tropical Islands har den passande maten för varje smak!
När du har bestämt dig för en god lunch, ett litet mellanmål, något sött eller en uppfriskande dryck strålar gästerna samman på ”Pasar Food Market” där du kan äta tillsammans i lugn och ro. Frukosten serveras som buffé på ”Sawadee”.

Wellness, spa & hälsa

Söderhavet och Bali-lagunen garanterar total badglädje. Bali-lagunen som är inbäddad i den tropiska regnskogen skämmer bort dig med två underjordiska vattenrutschkanor, en ström kanal, bubbelpooler och fascinerande vattenlandskap som kantas av vackra panoramor med sandsten, trä, vattenfall, balinesiska hyddor, grottor och palmer. Dessutom kan du upptäcka en Kulkut (vakttorn) och den välkända apklippan, en replik av världskända Angkor-Wat templet. Mysig återhämtning får du i Söderhavet med dess 200 m långa sandstrand med liggstolar. Separat barnbassäng för de små samt leksaker vid stranden finns. Det 27 m höga tornet med vattenrutschkana är verkligen spektakulärt.
I 35000 kvm stora utomhusavdelningen ”AMAZONIA“ (öppet året runt) väntar ett poollandskap med flera pooler och många olika vattenattraktioner som Whitewater River, en ström kanal som är 250 m lång – den centrala höjdpunkten som är unik i Tyskland samt generöst planerade vilo- och sportytor.
På 10000 kvm hittar du det tropiska bastulandskapet med stenbastu (90°C), träbastu (95°C), örtbastu, läkelerebad och saltgrotta. I bastuerna sker regelbundet roande och avkopplande Aufguss-events. De olika luftftuktigheterna och eteriska oljorna stimulerar blodkretsloppet och aktiverar kroppens naturliga avgiftningsprocesser. De 2 ångbaden (ädelsten- och blomångbad) är perfekta för att rengöra andningsorganen och för vården av hud och hår. Du kommer att få njuta av härlig avkoppling och ro i templen med dess hemlighetsfulla valv där du är omgiven av naturliga aromer som mynta, eukalyptus och blomessenser.

Spa-avdelningen lockar med ett omfattande massage-program. Inga önskningar förblir ohörda – här finns allt från klassisk Thai-massage, ayurvedisk massage och Hot Stone massage. Dessutom finns det vårdande ansiktsbehandlingar och skönhetsbehandlingar. I klimatiserade Fitness-Club (från 16 år, kl. 7-22) kan du öka din fysiska prestationsförmåga och träna din ben-, rygg-, arm- och skuldermuskulatur på högkvalitativa maskiner.

De små besökarna är väl omhändertagna i Tropinos barnklubb (kl. 9-21) – ett 4000 kvm stort lekparadis med en enorm klätterlekanläggning med softball-avdelning där barnen kan yra runt och klättra, leka med XXL-legoklossar, åka Go Kart med Mini Cars eller uppleva äventyr till sjöss med Bumper Boats och Powerpaddelbåtar. Även Air Hockey-borden lovar mycket skoj! Tack vare de varierade animationsprogrammen med aktionslekar, olympiader, skattjakt och barndisco upplever barnen spännande dagar på resortet. Som barnets medföljande vuxne är du förpliktad att ha tillsyn över barnet.

Fritid

Island Ballooning (mot avgift), 18-håls minigolf (ca. 5 € per person), cykeluthyrning.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Tillägsinformation

RES MED tåg till Brand Tropical Islands, ca. 3 km.
MED FLYG till Berlin (BER) ca. 50 km. Transfer (tur & retur): på begäran av SpaDreams.

INFORMATION
Parkeringsplats: inklusive.
Husdjur: icke tillåtna.
Barnrabatt: 2 vuxna + 1 barn (0-4,9 år) 100% om barnet sover i föräldrarnas säng, fler erbjudanden på begäran.

Bra att veta

Unik djur- och växtmångdfald

Världens största inomhus-regnskog rymmer runt 50000 växter och 600 olika växtarter. I mangrovträsket finns både sköldpaddor, drakfiskar, flamingos, aror, påfåglar och fasaner.
Tropical Islands’ tropiska regnskog är en egen biotop som behåller sin ekologiska balans på ett naturligt sätt. Här används inga kemikalier. Skadedjur som bananmalen bekämpas med motsvarande nyttodjur som dessutom hjälper till att hålla marken lös.

Pycnoscelus surinamensis, även känd som Surinam-kackerlackan är ett sådant nyttodjur. Den har ingenting att göra med den välkända ohygieniska kackerlackan. Dessa finns inte i Tropical Islands.
Surinam-kackerlackan bor endast i varm och fuktig jord. Om denna nyttiga insekt råkar hamna vilse är den bestört och försöker hitta tillbaka till sin varma jord så snabbt som möjligt. Hotellet avstår inte från kackerlackor och baggar som varken är skadliga eller giftiga eftersom de har en positiv ekologisk effekt.
De hjälper till att bearbeta och omvandla löven som ligger i växtrabatterna till humus. Deras antal kontrolleras. Frigående guldfasaner, kinesiska dvärgvaktlar, påfåglar och geckos i vår tropiska regnskog hjälper till att hålla populationen under kontroll. Eftersom de är vilddjur får man varken röra vid dem eller mata dem.

Karta

Tropical Islands Resort
Boka Kontakt Vidarebefodra