Ämnesomsättningssjukdomar

Ämnesomsättningssjukdomar

Sätt fart på dina ämnesomsättningsfunktioner

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Vad är ämnesomsättningssjukdomar?

Ämnesomsättningssjukdomar

En fungerande ämnesomsättning förser varje cell i kroppen med livsviktiga ämnen och sköljer ur gift- & skadoämnen ur kroppen.

Om dessa vägar störs kan detta leda till sjukdomar som beträffar fettomsättningen, proteinomsättningen, kolhydratsomsättningen och mineralomsättningen.

De vanligaste ämesomsättningssjukdomarna är diabetes, sköldkörtelsjukdomar och gikt.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du ämnesomsättningsjukdomar?

Många människor orkar inte träna före eller efter jobbet. Dessutom äter man ofta obalanserat på jobbet vilket leder till att ämnesomsättningen saktas ner.

För att aktivera ämnesomsättningen behöver kroppen mycket vätska, en fiberrik kost och många närings-, vital- och mineralämnen som stimulerar ämnesomsättningen. Just fiberrika livsmedel som spannmål, nötter, frukt och grönsaker stimulerar matsmältningen och rengör samtidigt tarmen inifrån.

Kortare stunder av fysisk aktivitet, som t.ex. att ta trapporna istället för hissen och att cykla stimulerar ämnesomsättningen och kan tillsammans med 10 minuters träning per dag skydda kroppen från sjukdomar.

SpaDreams rekommenderar

Ämnesomsättningssjukdomar

Eftersom det finns många olika typer av ämnesomsättningsproblem finns det ett brett utbud av terapimöjligheter och preventionsprogram. I alla fall rekommenderas även en balanserad kost och rörelseterapi.

På detta vis kan t.ex. vitalkurer leda till mer vitalitet och hjälpa dig att lära dig vilken kost som är lämplig för att mildra och förebygga kroniska mnesomsättningssjukdomar.

Termal- och saltbad har en aktiverande effekt på kroppens blodcirkulation och ämnesomsättning.

Även myrbad och lerinpackningar är lämpliga för att stärka immunförsvaret, stimulera blodcirkulationen, ämnesomsättningen och mjuka upp bindväven på grund av deras långvariga värmeeffekt.

Vid en thalassokur används läkemedel från havet för en perfekt behandling av fettförbränningen och stimulation av ämnesomsättningen. De stärker välmåendet och hjälper dig att få ny vitalitet.

Sist men inte minst är även Kneippkurer en effektiv terapimetod vid problem med ämnesomsättningen och nervösa eller kroniska mag-tarmbesvär. Även yoga och pilates är riktigt effektiva metoder för att stimulera ämnesomsättningen.

Ytterligare information

Alla indikationer

Fetma/Övervikt

Träningsresor

SpaDreams hälsoresor

Diet och kosthållning

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams