Aragona Teruel Semester

En varm vind blåster över de karga platåerna och kullarna i den lilla provinsen Teruel. Här i nordöstra Spanien, i regionen Aragonien, möter vinden majestetiska berg och höga pinjeträd. Som i en saga har de historiska städerna vuxit fram i det historiska landskapet. Däremellan ligger idylliska små floder och dammiga vägar.

Paradisiska bergmiljöer

Njut av naturparadiset Teruel. Det bergiga landskapet  erbjuder många alternativ om du vill vandra och upptäcka kulturella sevärdheter. Långt bort från massturismen väntar oförglömliga upplevelser i orörd natur. Andas in och känn pinjeträdens kryddiga dofter och njut av paradisiska utsikter. På kvällen färgar solnedgången de steniga kullarna i otroliga nyanser från blekrosa till blodrött. När solen har gått ner bakom kullarna ger den glest befolkade miljön dig en oförglömligt romantisk stjärnhimmel.

Arkitektoniska mästerverk

Fly vardagen till de älskandes stad. Provinsen Teruels huvudstad med samma namn är den romantiska Mudéjar-stilens centrum. Mudéjar-tornen ”San Pedro”, ”San Salvador” och ”San Martin” förenar olika influenser till en unik arkitektur. Dessa arkitektoniska kostbarheter vittnar om regionens spännande historia och hör till världskulturarvet. Promenera genom den charmiga stadens små gränder och beundra dess burspråksbalkonger och bakgårdar i arabisk stil. I de älskandes mausoleum kan du upplevade älskande av Teruels tragiska kärlekshistoria.

Dinosaurier & spa

I närheten av staden finns många spännande utflyktsmål, t.ex. den lilla staden Albarracin med sin arabiska fästning och en av Europas största dinosaurieparker. Den vackra omgivningen kommer att förtrolla dig med sin otroliga atmosfär som präglas av lugn. I de vida, mjuka platåerna av Aragonien kan du utmärkt koppla av. Excellenta hotell i paradisiska miljöer med högkvalitativa spa-erbjudanden är de perfekta platserna för att ladda upp med ny energi. Stäng ögonen och bli bortskämd av Teruels bästa.

Städer i regionen Aragona Teruel