- 10%

Utmärkt 4,7/5,0

13 Omdömen från våra kunder

Top 1 hotell i Kottayam Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för Kottayam. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Athreya Ayurvedic Centre

Autentisk ayurveda, endast för ayurvedagäster

Familjedriven (5. generation), flerfaldigt prisbelönad ayurvedaresort för ayurvedakurer med intensiv medicinsk nivå, under utmärkt ledning. Resortens specialitet: Kutipraveshika Rasayana (mörkrum-terapi).

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Kuteepraveshika Rasayana

från 7 nätter, Enkelrum, Special måltider

Kuteepraveshika Rasayana

Den urgamla ayurvediska mörkrumterapin kommer från yogis som lever i Himalaya. Den är utriktat att stärka immunsystemet och hjälper kropp och själ att regenerera sig. Fokusen ligger på att minska impulser utifrån i kombination med en speciell ört-diet. Terapin tar plats i speciellt konciperade kutee/kuti (=stugor). Deras form garanterar ett stabilt klimat och minimalt med ljus. Dessa förberedelser hjälper kropp och själ att komma till ro och koncentrera sig på sig själv. Terapin ackompanjeras av läkaromsorg och en särskild ört-diet.

På begäran kan detta bokas efter en Panchakarma-kur (enligt överenskommelse med Dr. Sreeijt).

 • kan bokas efter en 2 veckors-Panchakarma-kur
 • 7 övernattningar i Rasayana Kuti
 • örtdiet i Kuti
 • omvårdnad av ayurvedaläkare
 • rena sängkläder och kläder i Kuuti

Telefon bokningskod: 763P2

9 396 kr

8 456 kr

Klassisk ayurvedakur - Panchakarma

från 10 nätter, Dubbelrum, Helpension

 • ayurvedisk vegetarisk helpension inklusive örtté
 • dagligen konsultation med ayurvedaläkare, slutundersökning
 • utarbetandet av en individuell behandlingsplan
 • ayurvedabehandlingar (dagligen ca. 90-120') t.ex. helkroppsmassage, Pindasveda örtstämpel, Shirodara pann-oljeström, ört- eller Svedana ångbad, inhalation mm.
 • ayurvedisk örtmedicin
 • yoga och meditation (dagligen utom söndagar)
 • personlig tillsyn innan, medan och efter kuren
 • dental rådgivning
 • transfer (tur/retur) Cochin flygplats

Ankomst söndagkväll eller lördagförmiddag, då det inte finns någon läkare på plats under söndagar.

Antalet ayurvedabehandlingsdagar motsvarar antalet bokade övernattningar så att inga ayurvedabehandlingar kommer att ske vid tidig ankomst eller sen avresa. Efter önskemål kan dessa bokas på plats.

Idealiskt vid dessa indikationer

Neurologiska besvär, Cancer Rehabilitering, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Osteoporos/Benskörhet & Skelett, Högt blodtryck, Njurar / Urinvägar, Migrän, Syn / Hörsel / Tandvård, Reumatism / Leder / Artrit, Ryggbesvär, Fetma / Övervikt, Diabetes, Metabolism / Mage / Tarm, Gynekologiska / urologiska besvär, Stress / Utmattning, Luftvägar / Asthma, Hud / Allergier, Eksem / Psoriasis, Diskbråck / Ryggraden, Rörelseapparaten

Telefon bokningskod: 763P1

10 952 kr

9 857 kr

I detalj

Din semesterregion

Kerala i södra Indien är en av Indiens mest populära turistiska regioner och är känd för sina talrika Ayurveda högskolor. Ayurveda är här inte bara ett hälsovårdssystem utan också en livsstil. På grund av den höga luftfuktigheten bjuder monsunsäsongen (juni-oktober) på de bästa förutsättningarna för välgörande ayurvedabehandlingar.

Din ayurveda-resort

Athreya Ayurvedic Resort är ett familjeföretag i 5. generation som består av av kvalificerade, välutbildade och erfarna ayurvedaläkare. Hotellet befinner sig mitt i en skön och orörd natur mellan risfält och kokospalmer i närheten av Backwaters sydliga utlopp och bara ca. 7 km ifrån Kottayam. Som ett sjukhus med fokus på medicinska tjänster i kombination med semesterskänsla förmedlar den i Kerala-stil inredda resorten en lugn och angenäm atmosfär. Centret med reception och lobby är idealiskt för gäster som uppskattar en intensiv rådgivning och autenstiska behandlingar och som söker efter en ayurvedakur som uppnår de bästa resultaten.

Här används ayurveda för att bevara hälsan och bota sjukdomar.

Så här bor du

16 Deluxe-cottages som ligger i rad. Standard-rum rymliga och komfortabla med dusch/WC, fläkt, liten veranda, TV och telefon. 8 stora dubbelrum i "New Wing" på en liten privat öl mitt bland risfält, utan luftkonditionering och ca. 150 m från huvudbyggnaden. Kan bokas från november - februari. På begäran myggnät. Wifi. Användning av dator och kassaskåp vid receptionen.

Ät & Njut

Ayurveda-restaurangen serverar vegetariska rätter, även olika dieter t.ex. för diabetiker eller glutenfri (vid förfrågan).

Ayurveda Center

Centret leds av den mycket erfarna och moderna ayurveda-vetaren Dr. Sreejith och ett kvalificerat team av läkare och terapeuter. Den ayurvediska överläkaren har specialiserat sig på behandlingar av civilisationssjukdomar som det metaboliska syndromet (diabetes, övervikt), migrän, sömnlöshet, stress och dess påverkan på immunsystemet såsom på behandling av cancersjukdomar. Här kombineras traditionella ayurvediska läkemedel med västlig medicin på ett framgångsrikt sätt. En särskild terapi av Dr. Sreejith är åderlåtningen med dess immunstärkande och föryngrande effekt. För en realistisk uppskattning av ayurvedakurens succé erbjuder läkareteamet en personlig rådgivning även före och efter kuren via Skype eller telefon (engelska). Innan resan skickas ett frågeformulär ut för att registrera sjukdomshistorian för att förbereda sig på patienten på bästa sätt.

En modern och fullständigt utrustad tandläkarpraktik erbjuder tandsanering (betalas på plats). Nödvändiga oljor och medicin tillverkas direkt på plats.

Fritid

Båtsturer till de närliggande Backwaters, tempelbesök eller en utflykt till Periyar nationalpark kan organiseras via receptionen.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Extra information

FLYGPLATSER i närheten
Cochin International Airport, Kochi (COK) : (ca. 93 km / 152 minuter)
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 148 km / 222 minuter)

Transfer: COK inkluderad (tur och retur). Transfer flygplats TRV FIT 763T2 €60/bil (tur & retur).

Bra att veta

Hälsa, kroppskännedom och ”Lifestyle Management”
”Athreya Ayurveda – ayurvedisk rensningskur, berikad med den västliga medicinens vetskap – har till syfte att framställa jämvikten av kropp, ande och själ, minska stress och stärka immunsystemet. Idealiskt även vid civilisationsbesvär som migrän, diabetes, sömnlöshet. Medicinsk Lifestyle-samråd om livsstil med 'do's & don'ts' för ett sunt levnadssätt. Athreyas läkare och medarbetare handlar inte enligt principen att vifta med pekfingret utan enligt principen av ömsesidigt förtroende.”

Dr. Sreejith, resort chefen.

Utmärkelsen

 • „Green Leaf Award" tilldelad av „Department of Tourism Government of Kerala", den högsta utmärkelsen för autentisk Ayurveda i Kerala
 • TripAdvisor – Centre of Excellence Award 2011, 2013, 2014
 • TripAdvisor – Travellers' Choice Winners 2012, 2015

Kundomdömmen

Visa alla omdömen Athreya Ayurvedic Centre

Vår guide i ämnet

Ayurveda Guide

En resa inifrån & kunskapen om livet

Ladda ner PDF Se alla guider

Karta

Athreya Ayurvedic Centre
Boka Kontakt Vidarebefodra