Prakriti Shakti
DELUXE

Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Panchalimedu
Resort för CGH Earth Group
Oas av välbefinnande mitt bland orörda gröna berg
Klinik för naturmedicin
Till erbjudandena

Din väg till holistisk förnyelse

Vakna på en paradisisk plats med utsikt över den gröna dalen där morgondimman passerar. Naturläkarkliniken fokuserar på kontakt med naturen, lugnande yoga, arbete med energi och primal diet. Här kan du finna lugn och njuta av dagliga behandlingar som för kropp och själ tillbaka till balans.

Populära attribut

Gratis WiFi
Lugnt område
Bergsområde
Ekologiska hotell
Fokus på hållbarhet
Ekologisk mat
Mitt i naturen
Nyhet i programmet
Sjukvård dygnet runt

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Naturopati - Detox

7 nätter, Suite, Helpension
från 19 590 kr

Naturopati - Högt blodtryck

14 nätter, Suite, Helpension
från 39 181 kr

Naturopati - Högt kolesterol

14 nätter, Suite, Helpension
från 39 181 kr

Naturopati - Viktkontroll

21 nätter, Suite, Helpension
från 58 771 kr

Naturopati - Anti-stress

21 nätter, Suite, Helpension
från 58 771 kr

Naturopati - Diabetes

21 nätter, Suite, Helpension
från 58 771 kr

Naturopati - fetma

21 nätter, Suite, Helpension
från 58 771 kr

Naturopati - Hjärthälsa

35 nätter, Suite, Helpension
från 152 804 kr

Prakriti Shakti i detalj

Ditt resort

Med grönska öppnar sig Prakriti Shakti Resort - en oas för holistisk healing. Medan "Prakriti" (sanskrit: प्रकृति) beskriver varelsens och naturens ursprung står "Shakti" (sanskrit: शक्ति) för kraft och energi. På din transformativa resa med naturens kraft upptäcker du att du lever i harmoni med den och tar en paus från den moderna tidens tanklösa livsstil. En chans att lyssna på din kropp, ditt sinne och din själ och verkligen må bra. På Naturopathic Clinic används endast naturens element i sin renaste form i alla terapier. Genom en djup förståelse för hälsobehoven på fysisk och mental nivå guidar naturopaterna dig genom ett individuellt utformat behandlingsprogram. Processen bygger på fyra viktiga komponenter: Naturens element, näring, yoga och energi. Njut av fördelarna med en orörd miljö, långt bort från vardagens stress och hetta. 

Läge & Omgivning

De pittoreska gröna kullarna i Panchalimedu ligger i Keralas inland och är kända för sin orörda naturskönhet, sitt rika kulturarv och sin fridfulla atmosfär. Den vidsträckta blå himlen som täcker kullarna låter dig njuta av naturens tystnad. Känn naturens renhet i den vita virvlande dimman som långsamt sänker sig ner från kullarna. Fåglarnas sång inspirerar dig att bli ett med naturen. Den frodiga och mångsidiga floran med sina vackra förgreningar och olika nyanser och skiftningar är ett uttryck för den harmoni som finns i den levande världen. Naturen inspirerar och skyddar dig när du förbereder dig för en helande upplevelse som utvecklas inom dig.

Ät & Njut

Att vara uppmärksam på vad du äter och hur du äter är en viktig del av den naturmedicinska livsstilen. Den öppna restaurangen med inomhus- och utomhusområden serverar måltider som är skräddarsydda efter dina behov, beroende på din individuella behandlingsplan. Kost och näringsterapier följer de tre faserna avgiftning, återuppbyggnad och lugnande med deras respektive näringsbehov. Prakriti Shakti's kök omdefinierar den vanliga föreställningen om raw food genom att kombinera det goda från ekologisk och färsk mat med den fina smaken och estetiken från haute cuisine. Från en traditionell Kerala Sadya till en läcker brownie, kan du förvänta dig ett varierat utbud av rätter med okokta och obearbetade ingredienser från lokala gårdar.

Spa

Husets infinitypool erbjuder en vidsträckt panoramautsikt över kullarna i det omgivande området.

Ditt spa-område

Stort utrustat behandlingsområde med 13 behandlingsrum, som leds av 5 läkare och flera terapeuter, varav 1 läkare alltid är på plats dygnet runt. Naturens element är naturmedicinens botemedel, och behandlingar som lerterapi, hydroterapi, helioterapi, energimedicin, massage, sjukgymnastik, reflexologi, akupunktur och akupressur gör det möjligt för dessa element att interagera med kroppen och underlätta regenerering. Eftersom energimedicin är ett medicinskt system som arbetar på kroppens energinivå, införlivas den i behandlingsprogrammen för att stödja den självläkande processen. Olika massageformer integreras också för att slappna av i musklerna och förbättra blodcirkulationen.

Yoga

Yogans olika meditativa övningar främjar inre hälsa och harmoni och är ovärderliga steg på vägen till god hälsa. Med utgångspunkt i yogans terapeutiska metoder har läkare utvecklat behandlingsmetoder för olika medicinska tillstånd. Fem olika typer av yoga kombineras i den interna yogasalen eller på yogadäcket: Soukya yoga (fokus på ett specifikt system i kroppen varje dag), Samana yoga (personliga sessioner), Dharana yoga (guidade avslappningstekniker), Dhyana yoga (andningsövningar och meditation) och Shudhi Kriyas (naturliga rengöringsmetoder beroende på individuella behov).

Fritid

Ett eget bibliotek med böcker om naturmedicin, yoga och andra metoder bjuder in till avkoppling. Dessutom finns det många attraktiva sevärdheter i närheten. En av huvudattraktionerna i Panchalimedu är den hisnande panoramautsikten över de omgivande bergen och dalarna, som bäst njuts från utsiktsplatsen på kullen (ca 25-30 minuters promenad/10 minuters bilresa) . På bergstoppen ligger också Panchalimedu-templet, som sägs vara över 2000 år gammalt. Intill templet finns vackra ängar, vandringsleder och vattenfall. Besökare kan också utforska det närliggande Periyar Wildlife Sanctuary (ca 60 min./42 km), som är hemvist för en varierad flora och fauna. Dessa inkluderar elefanter, tigrar, leoparder och sällsynta fågelarter. Panchalimedu är också känt för sitt rika kulturarv, eftersom många gamla ritualer och festivaler fortfarande firas här. En av de mest populära festivalerna är Makaravilakku-festivalen, som äger rum i januari och februari och som lockar tusentals hängivna från hela världen.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

 • Cottage med balkong och trädgårdsutsikt

   ca. 40qm
  mer information
 • Cottage med balkong och utsikt över dalen

   ca. 42qm
  mer information
 • Cottage terrass och trädgård med utsikt över dalen

   ca. 44qm
  mer information

Plats

Prakriti Shakti
Indien, Sydvästra Indien/Kerala, Panchalimedu
Cochin International Airport (COK)
ca 124km / 200min

Loading map ...

Liknande hotell