Litet & personligt (5 läkare för 19 rum)
Helande med naturens element i deras renaste form
Avgiftning genom gourmet råkost
Till erbjudandena

Din väg till helhetlig förnyelse

Vakna upp på en paradisisk plats med utsikt över den gröna dalen, där morgondimman just sveper förbi. Kliniken för helhetlig naturläkning av CGH Earth Group fokuserar på förbindelsen med naturen, välgörande yoga, arbete med energi och detox genom en ursprunglig råkost gourmetkost. Här finner du lugn och njuter av dagliga behandlingar som återställer kropp, själ och ande i balans.

Populära attribut

Gratis WiFi
Lugnt område
Bergsområde
Ekologiska hotell
Adults Only
Fokus på hållbarhet
Ekologisk mat
Mitt i naturen
Nyhet i programmet

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Naturmedicin - Detox

7 nätter, Suite, Helpension
från 20 120 kr

Naturmedicin - Högt blodtryck

14 nätter, Suite, Helpension
från 40 239 kr

Naturmedicin - Högt kolesterol

14 nätter, Suite, Helpension
från 40 239 kr

Naturmedicin - Vikthantering

21 nätter, Suite, Helpension
från 60 359 kr

Naturmedicin - Anti-Stress

21 nätter, Suite, Helpension
från 60 359 kr

Naturmedicin - Diabetes

21 nätter, Suite, Helpension
från 60 359 kr

Naturmedicin - Fetma

21 nätter, Suite, Helpension
från 60 359 kr

Prakriti Shakti i detalj

Ditt naturläkningsresort

Mellan frodig grönska, 1650 m över havet, öppnar sig Prakriti Shakti Resort - en fridfull oas för helhetlig läkning. Medan "Prakriti" (Sanskrit: प्रकृति) beskriver ursprunget till varande och naturen, representerar "Shakti" (Sanskrit: शक्ति) kraft och energi. På din transformerande resa med naturens kraft upptäcker du livet i harmoni med den och tar en paus från det tanklösa livsstilen i den moderna tiden. En chans att lyssna på din kropp, ditt sinne och din själ och verkligen må bra. I kliniken för naturläkning används enbart naturens element i deras renaste form i alla terapier. Genom ett djupt förståelse för de hälsomässiga behoven på både fysisk och mental nivå leder läkarna dig genom ett individuellt anpassat behandlingsprogram. Processen baseras på fyra grundläggande komponenter: naturens element, kost, yoga och energi. Njut av fördelarna med en orörd miljö, långt från vardagens stress.

Läge & Omgivning

De pittoreska gröna kullarna i Panchalimedu ligger i Keralas inland och är kända för sin orörda naturliga skönhet, sitt rika kulturella arv och sin lugna atmosfär. Den vida blå himlen som täcker kullarna låter dig njuta av naturens tystnad. Känn naturens renhet i den vita, virvlande dimman som långsamt sjunker ner från kullarna. Fåglarnas sång inspirerar till att bli ett med naturen. Den frodiga och mångsidiga floran med sina vackra förgreningar och olika nyanser och färger är ett uttryck för den harmoni som finns i den levande världen. Naturen inspirerar och skyddar dig medan du förbereder dig för en helande upplevelse som vecklar ut sig inom dig.

Ät & Njut

"Vår kost bör vara 80 procent basisk och 20 procent sur, men vad vi äter är precis tvärtom. Alla vet att vi bör äta växtbaserat, men vi gör det inte. Och även när vi äter växtbaserat blir maten sur genom uppvärmning och överhettning. Så även bra vegetarisk mat blir negativ mat om den överhettas för mycket. Det betyder att vi måste omdefiniera och omvärdera hur vi tillagar mat."

Att vara medveten om vad man äter och hur man äter är en viktig del av den naturliga hälsolivsstilen. Prakriti Shaktis kök utan eld omdefinierar den allmänna uppfattningen om råkost genom att kombinera godheten i ekologiska och färska lokala livsmedel med den fina smaken och estetiken hos haute cuisine. Den öppna restaurangen med inomhus- och utomhusområden erbjuder utsikt över poolen och bergen samt ett fönster genom vilket du kan få en glimt av köket. Beroende på din individuella behandlingsplan serveras här vegan och oraffinerad mat anpassad till dina behov. Dieterna och näringsbehandlingarna följer de tre faserna detox, återuppbyggnad och lugnande med sina respektive näringskrav. Varje rätt är enkel och naturnära, men ändå ett kulinariskt konstverk som ska förföra dig med färger, arom, textur och smak. Från en traditionell Kerala Sadya till en utsökt brownie, ett brett utbud av rätter med oraffinerade och obehandlade ingredienser från lokala gårdar väntar på dig.

Spa

Hotellets infinity-pool erbjuder en vidsträckt panoramavy över omgivande kullar.

Hälsocentrum

Välutrustat behandlingsområde med 13 behandlingsrum, ledd av 5 läkare och flera terapeuter, inklusive alltid en läkare tillgänglig 24/7. Naturens element är läkemedlen i naturläkemedel och behandlingar som lera-, hydro-, helioterapi, energimedicin, massage, fysioterapi, reflexologi, akupunktur och akupressur låter dessa element interagera med kroppen och underlättar regenerering. Som ett medicinskt system som arbetar på kroppens energinivå, inkluderas energimedicin i behandlingsprogrammen för att stödja självläkningsprocessen. Olika massageformer integreras också för att slappna av musklerna och förbättra blodcirkulationen.

Alla programfokus är också lämpliga för förebyggande.

Yoga

De olika meditativa praktikerna av yoga främjar inre hälsa och harmoni och är ovärderliga steg på vägen mot god hälsa. Baserat på terapeutiska tillvägagångssätt av yoga har läkarna utvecklat behandlingsmetoder för olika sjukdomsbilder. Detta sker i hotellets yogahall eller på yogadäcket där fem olika typer av yoga kombineras: Soukya Yoga (daglig koncentration på ett specifikt system i kroppen), Samana Yoga (personliga sessioner), Dharana Yoga (guidade avslappningstekniker), Dhyana Yoga (andningsövningar och meditation) och Shudhi Kriyas (naturliga reningstekniker anpassade efter individuella behov).

Fritid

En egen bibliotek med böcker om naturläkemedel, yoga och andra praktiker inbjuder till avkoppling. Dessutom finns det många attraktiva sevärdheter i närheten. En av huvudattraktionerna i Panchalimedu är den fantastiska panoramautsikten över de omgivande bergen och dalarna, som bäst upplevs från utsiktspunkten på kullen (ca. 25-30 minuters promenad/10 minuters bilresa). På bergstoppen finns också Panchalimedu-templet, som sägs vara över 2000 år gammalt. Vid sidan av templet finns vackra ängar, vandringsleder och vattenfall. Besökare kan också utforska det närliggande Periyar Wildlife Sanctuary (ca. 60 min./42 km), som är hem för en mångfaldig flora och fauna, inklusive elefanter, tigrar, leoparder och sällsynta fågelarter. Panchalimedu är också känt för sitt rika kulturella arv, eftersom många gamla ritualer och festivaler fortfarande firas här. En av de mest populära festivalerna är Makaravilakku-festivalen, som äger rum i januari och februari och lockar tusentals anhängare från hela världen.

Ankomst

Extra information

Det säger gästerna

Hotellrummen i överblick

19 ljusfyllda cottages (ca. 40-44 kvm) av natursten och stampad lera. Minimalistiska och moderna i jordfärger, naturligt svalkade av bergsluften, valfritt med balkong eller veranda och trädgård, dal- eller trädgårdsutsikt, kingsize dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla med sittplatser, omklädningsrum, dusch/WC med fönstervägg och naturliga produkter.

 • Cottage med utsikt över trädgården och balkong

   ca. 40 qm
  mer information
 • Cottage med utsikt över dalen och balkong

   ca. 42 qm
  mer information
 • Cottage med utsikt över dalen, terrass & trädgård

   ca. 44 qm
  mer information

Plats

Prakriti Shakti
Indien, Sydvästra Indien/Kerala, Panchalimedu
Cochin International Airport (COK)
ca 124 km / 200 min

Liknande hotell

Hotell i närheten