Marocko

Den bästa tiden för att resa till Marocko

MarockoDen bästa tiden för att resa till Marocko? Det beror på vart du vill resa… Fascinerande ökenlandskap, två oceaner med olika kuster, grässlättar på högplatåer och Atlasbergens dalar: Marockos natur har så mycket att erbjuda!

Marocko Djemaa El Fna Square MarrakechKlimatet är lika varierat som landskapen. Marocko är indelat i tre klimatzoner. Den inre och sydöstra delen räknas till ökenklimatet, kustregionens och nordvästliga delens klimat är mediterrant. I Atlasbergen, som bildar en klimatgräns i Marocko, finner du ett rått bergsklimat. Lika mycket som klimatzonerna skiljer sig från varandra skiljer sig även de passande restiderna i områdena.

Den perfekta tiden för att resa till Marockos kust

Marocko AgadirMars till november innebär torra och heta somrar med genomsnittstemperaturer på 24-26°C i landets nordvästra del och vid kusten. På nätterna kan temperaturerna sjunka till 10°C under vår- och höstmånaderna, på sommaren blir det sällan kallare än 17°C om natten. Det brukar nästan aldrig regna på sommarmånaderna. För europeiska gäster är den perfekta restiden mars till november. Utmed kusten svalkar Atlanten. På vintermånaderna mellan november och mars ligger snittemperaturen på ca. 16°C men det regnar väldigt ofta.

Den bästa tiden för en resa till öknen

Marocko Öken kamelerOm du vill känna landets inre och sydöstra del på din Marocko semester är det smartast att resa mellan mars och mai och mellan oktober och november. Det är ofta varmt då men ökenklimatet blir inte för extremt. På sommarmånaderna kan temperaturerna ofta nå 45°C och Scirocco, den heta ökenstormen från Saharaöknen, kommer med mycket damm.

Den bästa tiden för en resa till Atlasbergen

Temperaturerna i områdena runt Atlasbergen i inre delen av landet är helt olika på grund av höjdläget. Bergen når maximala höjder på 4163 m över havet så det är vanligt att snöar ofta och mycket i bergen. Beroende på hur höga bergen är så ligger det snö fram till sommaren. På de mellersta höjdnivåerna är klimatet mildare, mycket hälsosamt och lockar till spa- och hälsoresor. Sommarmånaderna är varma men sköna på grund av den torra luften. Om du gärna reser söderut men inte alltid vill vara på stranden är du på precis rätt plats här!

När är det smartast att göra en rundresa i Marocko?

Marocko kamelKlimaten i de olika regionerna är väldigt extrema utanför de perfekta restiderna. Vid en rundresa i Marocko är det bäst att välja övergångstiderna i april/maj eller oktober/november för att undvika extrema värmeperioder och regnrika, kalla tider.

Alla som blivit sugna på en Marocko-semester nu och vill informera sig kan göra det här:

Våra mest populära hotell i Marocko >>
Marocko – Din semesterberättelse om tusen och en natt >>

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Paradis Plage Surf Yoga & Spa Resort
Marocko – Atlantkusten – Imi Ouaddar
Avkoppling vid havet
1 natt, Suite, Frukost
Le Tazarkount
Marocko – Centrala Atlasbergen – Afourer
Upplev Marocko
1 natt, Enkelrum, Helpension
Es Saadi Hotel - Marrakech Resort
Marocko – Marrakech – Marrakech
Ren avkoppling
1 natt, Dubbelrum, Frukost
The Yogi Surfer
Marocko – Aourir Agadir – Tamraght
Yoga & Surfning individuellt
3 nätter, Suite, Helpension
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta