Marocko

Marocko

Din semester berättelse om tusen och en natt

Wellness med orientalisk charm

Du lutar huvudet bakåt och titta upp i den gnistrande stjärnklara natthimlen. Det är tyst. Från nomadtältet bakom dig utstrålar en behagligt lugn och den exotiska doften av nybryggt mintte och olika orientaliska kryddor. Från stäppen kandu se stickplatå där du tidigare besökt under dagen. Du även se hela vägen till de ståtliga bergskedjorna i de snötäckta Atlasbergen - Välkommen till Marocko!

Genom Gibraltar sund - det Afrikanska nordiska hörnet - skild från Europa, är detta underbara land med dess skiftande och färgstarka natur är en riktig pärla.

Bli en del av en månghundraårig nomad-kultur och köpman tradition och beblanda dig i liv och rörelse i de exotiska gamla städer. Åk till Medina och smaka på otroligt doftande, traditionella tagines eller couscous med saffran och arganolja. Låt dig förtrollas av de många sevärdheter och den charmiga marknaderna i de fyra kejserliga städer - Marrakech, Rabat, Fez och Meknes.

Om du får nog av akrobater, ormtjusare, färgglada mattor och kryddor, svinga dig upp på den höga ryggen av en kamel och titta ut genom blandning av tradition, modernitet och tusen och en natt uppifrån dessa ståtliga djurs ryggar.

Krydda din vistelse med vandringar till gömda vattenfall bredvid avlägsna bergsbyar eller bana dig igenom klippiga utsprång till Medelhavets stränder och soliga sluttningarna av Medelhavet, i norra delen av landet.

Lämplig för aktiv semester, kombinerar du avkopplande, marockanska ångbad och Hamam. Eller vad sägs om en ursprunglig Thalasso Spa, som ger mer återhämtning och är idealisk för hudåtstramning.

Våra bästa erbjudanden för din nästa semester till Marocko