Ryggbesvär

Ryggvärk

Ge din rygg en timeout

Våra populäraste hälsoresor

Vad är ryggvärk?

Ryggbesvär

Den största delen av Sveriges befolkning sitter ca. 8 till 9 timmar vid skrivbordet på jobbet. På lunchrasten äter man och motion hinns oftast inte med.

En felaktig kroppshållning leder till stelhet och redan efter kort tid får man allvarlig värk i ryggen och andra kroppsdelar.

Ryggvärk är den främsta folksjukdomen. Den rör män och kvinnor i alla åldrar och ligger bakom var tionde sjukskrivning. Var tredje svensk lider av ryggvärk och klagar dagligen över värk i rygg, nacke eller axlar.

Som resultat av en dålig hållning, motionsbrist men även stress och överbelastning bör ryggvärk behandlas tidigt eftersom dess konsekvenser är stora: yrsel, illamående, huvudvärk och migrän eller till och med kroniska besvär.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du ryggvärk?

Om du vill säga adjö till ryggvärk kann du göra detta med tillräckligt med motion och rörelse på din fritid. Med promenader, stavgång och pilates mjukar du upp dina muskler och lederna blir mindre stela.

Försök att genomföra aktiviteter som är skonsamma för ryggen och låt en kvalificerad person förklara de nya rörelserna för dig vid nya sportaktiviteter.

SpaDreams rekommenderar

Ryggbesvär

Speciella ryggkurer erbjuder ett brett utbud av utvalda träningslektioner under terapeutisk tillsyn för att förbättra din ryggmuskulatur och maximera din livskvalitet. I ett individuellt utformat behandlinggschema får du de behandlingar du behöver: en ryggrads- eller fysioterapi, ryggmaskins-träning men även vattengymnastik kan ha en helt fantastisk effekt.

Massage för rygg, nacke och huvud kan lösa spänningar.

Myrbehandlingar lindrar med dess värme och ger kroppen läkande ämnen medan vattengymnastik stärker muskulaturen.

En ryggkur ska förebygga kronisk ryggvärk och behandla migrän, värk på grund av skador och följdvärk av ortopediska ingrepp.

För att förebygga och behandla akut ryggvärk är det även lämpligt med yoga- & pilates-resor med en kombination av ryggstärkning och spabehandlingar som helkroppsmassage och smärtlindrande termalbad som förbättrar det allmänna välmåendet.

Andra läkemöjligheter är värmestrålterapi, elterapi och infrarödbehandlingar.

Med en SpaDreams hälsoresa eller en aktiv semester kan du aktivt motverka stelhet och slappna av.

Unna dig en semester som mjukar upp dig och lindrar din värk. Gör dig själv och din kropp en tjänst och njut av högkvalitativa behandlingar av högkvalificerade experter för att bli av med din ryggvärk.

Ytterligare information

Alla indikationer hos SpaDreams

SpaDreams hälsoresor

Ledsjukdomar

Disk- och ryggradsbesvär

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams